ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ


Η ειδικός σε θέματα ασφάλειας εμβολίων Dr. Suzanne Humphries δήλωσε ότι ο ΠΟΥ αναπτύσσει ένα γενετικά τροποποιημένο  για την καταπολέμηση ενός τύπου πολιομυελίτιδας από το στόμα  που προκαλείται από τον εμβολιασμό.

https://childrenshealthdefense.org/defender/gaza-oral-polio-vaccine-who-suzanne-humphries/?fbclid=IwY2xjawFLuBpleHRuA2FlbQIxMAABHZz0OOoVdfd_fVz92fPo_j95WfPbQBegUOhmr5xO-LgwLigxd05U-ddalQ_aem_BtWdjBx-w6HA8h0aQXhXpw


Το εμβόλιο που χορηγείται τώρα στα παλαιστινιακά παιδιά στη Γάζα είναι το nOPV2, ένα νέο εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας από το στόμα, το οποίο εστιάζει στην πολιομυελίτιδα τύπου 2.

Το εμβόλιο nOPV2 είναι γενετικά τροποποιημένο ώστε να εμποδίζεται η μετάλλαξή του και η ανάκτηση της ιογένειας. Δεν έχει λάβει πλήρη άδεια, αλλά ο ΠΟΥ χορήγησε άδεια επείγουσας χρήσης το 2023.

Το Nature ανέφερε ότι το εμβόλιο nOPV2 - που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates - έχει ήδη αποδειχθεί ότι ανακτά λοιμογόνο δράση σε τουλάχιστον δύο χώρες.

Η  ειδική σε θέματα ασφάλειας των εμβολίων Dr. Suzanne Humphries δήλωσε :

«Είναι ενδιαφέρον ότι θα σταματήσουμε έναν πόλεμο που δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τα παιδιά. Το Ισραήλ έγινε ξαφνικά ανθρωπιστικό και πρόκειται να σταματήσει έναν πόλεμο επειδή του το ζήτησαν τα Ηνωμένα Έθνη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ώστε να μπορέσει να πάει και να σώσει όλα αυτά τα παιδιά που έχουν δυνητικά μολυνθεί από έναν ιό πολιομυελίτιδας που προέρχεται από εμβόλιο, δίνοντάς τους ένα νέο γενετικά τροποποιημένο εμβόλιο πολιομυελίτιδας από το στόμα, το οποίο δεν έχει ποτέ δοκιμαστεί πλήρως, και το οποίο κυκλοφορεί για επείγουσα χρήση.

«Και οι περισσότερες δοκιμές στις αρχές έγιναν σε ανθρώπους που ήταν ήδη πλήρως εμβολιασμένοι, έτσι ώστε οι πιθανότητες να υπάρξει μια μετάλλαξη να είναι μικρότερες εξαιτίας αυτού».

Η Humphries δήλωσε ότι, αν και το 10 μηνών μωρό [ * ] είναι μερικώς παράλυτο, πιθανότατα θα ανακτήσει τη χρήση του άκρου του. Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσβάλλονται από πολιομυελίτιδα ανακτούν τη χρήση των άκρων τους μέσα σε 60 ημέρες, είπε.

Η πολιομυελίτιδα, η ασθένεια που προσβάλλει τον νωτιαίο μυελό και παραλύει τα άκρα, «μπορεί να προκληθεί μόνο με τοξίνες», είπε. «Και αν εμπλέκεται ένας ιός, γίνεται πιο επεμβατικός παρουσία ορισμένων χημικών ουσιών».

Η Δρ. Humphries  είπε ότι έχει γίνει ελάχιστη ή καθόλου συζήτηση για τις βόμβες που έπεσαν σε όλη τη Γάζα, οι οποίες «λιώνουν κτίρια, λιώνουν πλαστικό, λιώνουν ηλεκτρικό ρεύμα και χημικά - για να μην αναφέρουμε τι υπήρχε στις βόμβες», είπε. «Η ποσότητα τοξικότητας που έπρεπε να υποστούν οι άνθρωποι σε αυτή την περιοχή είναι αστρονομική».

Δεν γνωρίζουμε καν τις περισσότερες από τις χημικές ουσίες στις οποίες εκτίθενται αυτοί οι άνθρωποι, είπε. Για παράδειγμα, «αν έριξαν βόμβες σε κάποια εργοστάσια που παρήγαγαν φυτοφάρμακα, εννοώ ότι αυτό είναι αρκετό για να προκαλέσει παράλυση σε πολλούς ανθρώπους γύρω από εκείνη την περιοχή εκεί».

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων επίσης δεν συζητούνται. «Ποιος θα παρακολουθεί και θα ψάχνει για ανεπιθύμητες ενέργειες;» ρωτά η Δρ. Humphries. «Ποιος θα εντοπίσει προβλήματα σε αυτά τα παιδιά αν συμβεί κάτι [με αυτό το νέο εμβόλιο];»

Πρόκειται για «το ίδιο παλιό εγχειρίδιο», είπε, όπου ένας πόλεμος ή μια κρίση χρησιμοποιείται για να κυκλοφορήσει ένα νέο, ελάχιστα δοκιμασμένο εμβόλιο.

 

 

[ * ] Το ένα από τα τέσσερα παιδιά - ένα μη εμβολιασμένο μωρό 10 μηνών – που βρέθηκε θετικό σε κυκλοφορούντα ιό πολιομυελίτιδας τύπου 2 που προέρχεται από εμβόλιο.