Αλλο τελείως ατομικισμός η εξατομίκευση και άλλο ατομικότητα

 


Μια από τις πιο απίστευτες ανοησίες και ενδείξεις αγραμματοσύνης που ακούσαμε από διάφορους εκπροσώπους της Υπαρκτής Αριστεράς τα τελευταία δυόμιση χρόνια ήταν η ρήση ότι η άρνηση της καθολικότητας- υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ήταν μια στάση νεοφιλελεύθερη, ατομικιστική  και μη κοινωνικά  αλληλέγγυα. 

Πέραν του ότι ο συγκεκριμένος εμβολιασμός αποδείχθηκε ότι σε τίποτε δεν συνεισέφερε υγειονομικά  και καμία αλληλεγγύη δεν οικοδομούσε, η ρήση αυτή δείχνει την απουσία παιδείας και μόρφωσης. Η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι  δεν είναι πρόσωπα και  δεν έχουν ατομικά δικαιώματα. Αλλο τελείως ατομικισμός η εξατομίκευση  και άλλο ατομικότητα και μάλιστα ατομικότητα ενός προσώπου που διατηρεί κοινωνικούς δεσμούς. Αντιθέτως, ο ολοκληρωτισμός οικοδομεί μια  μονοσήμαντη και εξουσιαστική σχέση ατόμου κράτους, όπου όλοι οι κοινωνικοί δεσμοί και θεσμοί έχουν αρθεί. 

Οι εμβολιάκηδες Δεξιάς και Αριστεράς αυτήν την λογική είχαν αδιακρίτως. Από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ  και το ΚΚΕ ως την Νέα Δημοκρατία και το Άρδην.

  Επειδή μου αρέσει πολύ η σοβιετική Ιστορία, θα φέρω ένα  ανάλογο ιστορικό παράδειγμα πολύ σημαντικό. Στην διάρκεια του λεγόμενου Μεγάλου Τρόμου στην ΕΣΣΔ όπου το κόμμα αυτοεκκαθαρισθηκε σε τρομακτικό βαθμό ( κάπου 1 εκατομμύριο στα 3 εκατομμύρια μέλη) ,διεξήχθη τον 12.1936 μια από τις Ολομέλειες της ΚΕ των Μπολσεβίκων.

Σε αυτήν η τάση Μπουχάριν ήταν ο στόχος του Στάλιν και της ηγετικής ομάδας. Ο  κορυφαίος συνδικαλιστής Τομσκυ, στέλεχος της τάσης Μπουχάριν, αυτοκτόνησε τον Αύγουστο 1936 γιατί το όνομα του είχε εμπλακεί στην " αντεπαναστατική συνωμοσία". Για να καταλάβετε που διαφέρει η ατομικότητα από τον ατομικισμό και αν η ζωή  και η υγεία του ατόμου ανήκει στο κράτος ,ακούστε τι είπε στην Κεντρική Επιτροπή το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και στενός συνεργάτης του Ιωσήφ Βιατσεσλαβ Μολότοφ :

" Ο Τομσκυ αυτοκτονώντας κατέφερε ένα ισχυρό πλήγμα στο κόμμα. Και όχι μόνο αυτό αλλά προκύπτει ότι συνωμότησε με πολλούς άλλους για να αυτοκτονήσει ( !!!!!!).Η ζωή των στελεχών του κόμματος ανήκει στο κόμμα, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ατομικής και κομματικής ύπαρξης...".

Σαν να ακούω τα περί " κοινωνικής αλληλεγγύης," και " ταξικού καθήκοντος" του εμβολιασμού από τους διάφορους Γεροτζιάφες, Χατζηστεφάνου , Κουτσούμπες κλπ κλπ Εξηγήσετε μου που είναι η διαφορά. Η ζωή ανήκει στο κράτος και στο κόμμα η είναι συνειδητή επιλογή κάθε ενημερωμένου ανθρώπου;;;;

[----->]