Γιατί πληρώνω τόσο για το ρεύμα; (και που' σαι ακόμα...)




Γιατί πληρώνω τόση ΔΕΗ;
Γιατί αυξάνονται συνεχώς οι λογαριασμοί του ρεύματος;

Η λακωνική απάντηση είναι επειδή είμαι αναγκασμένος και δεν αντέχω να μην έχω ρεύμα

"...Να καταργηθεί το ΕΤΜΕΑΡ. Δεν έχουν καμία υποχρέωση οι πολίτες να επιδοτούν ιδιωτικές επιχειρήσεις («πράσινες», κόκκινες, «μαύρες», λαχανί με ροζ ελεφαντάκια… αδιάφορο). Δεν μπορεί μια 4μελής οικογένεια να πληρώνει 200 και 500€ το χρόνο για τον Κοπελούζο, το Μυτιληναίο, την ENEL και την EdF-Energies Nouvelles, που κερδοσκοπούν, χαρατσώνουν και επιδοτούνται για ηλεκτροπαραγωγή και με «αέρα» και με «αέριο» και φιλοδοξούν να είναι οι νέοι μεσάζοντες με τα ΝΟΜΕ..."

Η λεγόμενη "απελευθέρωση" είναι νεολογισμός εκχώρησης κάθε πηγής εσόδων σε ξένους. "Απελευθερώνουμε" την ΔΕΗ για να ζήσουν λίγο πιο άνετα οι Γάλλοι της EDF (Έντισον), οι Ιταλοί της ENEL και, πάντα τους Γερμανούς της Siemens και της Enercon.

Η "απελευθέρωση" είναι το τέλος της Ελληνικής βιομηχανίας και της Ελληνικής οικονομίας.

Ο παραπάνω λογαριασμός είναι παλιός. Το ΕΤΜΕΑΡ έχει ανέβει. Τα τέλη διασύνδεσης έχουν ανέβει. Τα τέλη μεταφοράς έχουν ανέβει. Διασυνδέσεις για περισσότερα αιολικά.

Οι ανά τον κόσμο ΔΕΗ (δηλαδή και η EDF (Έντισον) και η ENEL, είναι "εντάσεως κεφαλαίου", δηλαδή χρειάζονται πολλά κεφάλαια για τις μονάδες και τα δίκτυα. Η παρασιτολογία αυτών των εταιριών σε χώρες όπως η δική μας, απλά τους βοηθάνε να μαζέψουν κεφάλαια. Κάθε ευρώ που παίρνουν κάθε χρόνο από εδώ, εξυπηρετεί περίπου 10πλάσιο δάνειο.  Βοηθάμε την χρηματοδότησή τους και μειώνουμε το κόστος του ρεύματος για τους καταναλωτές τους.

Κάτεργα Φουρλή


ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΤΟΥΦΑ
ΝΤΡΟΠΗ σας κύριε Φουρλή. Το Σάββατο που πήγα στο Leroy Merlin υπήρχε μια εσωτερική διαδήλωση και ρωτώντας έμαθα ότι η διοίκηση απέλυσε υπάλληλο που είχε δουλέψει γιά την εταιρία 10 χρόνια με την δικαιολογία ότι είχε πέσει η απόδοσή της.

Η γυναίκα διαγνώστηκε πρόσφατα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Κύριε Φουρλή, με τα έσοδα από τα ΙΚΕΑ, τα L.M. και όσα άλλα έχετε, πόσο αβυσσαλαία ακόρεστη είναι η ανάγκη σας για χρήμα; Σάπια άλογα μας ταίσατε, χαμηλές ποιότητες μας παρέχετε, υπερτιμολογημένα πουλάτε, τώρα δείχνετε και το αληθινό, ανάλγητο πρόσωπό σας. Δεν μπορούσε να μπεί σε θέση γραφείου η υπάλληλος, τι θα σας στοίχιζε παραπάνω από τα χαρτζιλίκια που τους δίνετε των 586 κ΄511 ευρώ μ ι κ τ ά με 4ωρες συμβάσεις και σπαστά ωράρια;;;

Via Γιωργος Παπανικολαου

Τι δεν καταλαβαίνετε...


Ο Ραγκούσης έφυγε από το ΠΑΣΟΚ γιατί δε θέλει να είναι υπάλληλος του Μαρινάκη. Ο άνθρωπος δουλεύει χρόνια στο Μπόμπολα τι δεν καταλαβαίνετε...