ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ ΤΑ ΣΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ;;;

  Απίστευτη η καταγγελία από τον Σύλλογο Μεταπτυχιακών Σπουδαστών και Υποψηφίων Διδακτόρων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι υπήρξαν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες των παρακάτω:

"Μέλη του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (Υ/Δ) ΕΜΠ που εργαζόμαστε καθημερινά στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, προφανώς εργαζόμασταν και σήμερα στο χώρο του Ιδρύματος τη στιγμή της εισβολής της αστυνομίας και μέχρι αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Γίναμε μάρτυρες των ακόλουθων γεγονότων: Περίπου στις 15.50 το μεσημέρι της Παρασκευής 13.11.2020 αναχώρησε το πούλμαν που μετέφερε τους/τις φοιτητές/ριες που προσήχθησαν. Προς μεγάλη μας έκπληξη περίπου στις 17.40 το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ενώ το κτίριο της Πρυτανείας ήταν αποκλεισμένο, με την Αστυνομία να βρίσκεται μέσα και έξω από αυτό και να εμποδίζει την πρόσβαση σε οποιονδήποτε, άρχισαν να ακούγονται μέσα από το κτίριο θόρυβοι (δυνατά χτυπήματα και τζάμια να σπάνε). ΟΙ ΘΟΡΥΒΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ 2 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΣΤΗ ΓΑΔΑ."

Οι προσαχθέντες φοιτητές που είχαν καταλάβει σήμερα συμβολικά το κτίριο της Πρυτανείας στου Ζωγράφου για να διαμαρτυρηθούν για το λοκ άουτ εν όψει του τριήμερου του Πολυτεχνείου, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για φθορά δημόσιας περιουσίας, κάτι που οι ίδιοι/ες φυσικά αρνούνται κατηγορηματικά.

Πρόκειται για άλλη μια σκευωρία της ελληνικής αστυνομίας ή θα καταγγείλλει ο κύριος Χρυσοχοϊδης τους μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες ερευνητές του ΕΜΠ ότι δεν είδαν και δεν άκουσαν καλά;

Για εμάς η απάντηση είναι ξεκάθαρη.

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία στη σελίδα του Συλλόγου εδώ: https://bit.ly/36ynOTR

#ΜένουμεΕνεργοί #WeSpeakNow








Προαναγγέλλουν κορονο-μνημόνιο