Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί από καιρό

 


Άκουσα ότι ο Αλ. Τσίπρας στη χθεσινή ομιλία του στο Περιστέρι, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την επιθυμία του ο ΣΥΡΙΖΑ «να είναι εκεί, όταν τα κοράκια βάζουν στο σημάδι τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών».

Μα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί από καιρό:

* Από τον Οκτώβριο του 2015, όταν με την 3η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η πλειοψηφία των

μετοχών τους πέρασε για πρώτη φορά σε διεθνή ιδιωτικά χέρια.

* Από τον Νοέμβριο του 2015, όταν με τον νόμο Σταθάκη (4346/2015) περιόρισε τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

* Από τον Δεκέμβριο του 2015, όταν με τον νόμο Παρασκευόπουλου (4354/2015) επέτρεψε την πώληση των κόκκινων δανείων σε διεθνή funds.

* Από τα τέλη του 2017, όταν επιταχύνθηκαν οι πλειστηριασμοί και ψηφίστηκε τροπολογία για αυτεπάγγελτη δίωξη όσων τους παρεμποδίζουν, και από το 2018, όταν διενεργούνταν αποκλειστικά ηλεκτρονικά, για να μην μπορεί να τους μπλοκάρει το κίνημα.

* Από τον Φεβρουάριο του 2019, όταν υιοθετήθηκε το σχέδιο APS (Asset Protection Scheme), που προέβλεπε εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου ύψους έως €12 δισ. προς τις τράπεζες για να τιτλοποιήσουν κόκκινα δάνεια, καταργώντας οριστικά την προστασία της πρώτης κατοικίας (πρόκειται για το ίδιο σχέδιο που αργότερα μετονομάστηκε από τη ΝΔ σε "Ηρακλής", για το οποίο ο ... μέγας θεωρητικός του Μαρξισμού Ε. Τσακαλώτος είχε πει τον Οκτώβριο του 2019 ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μια φορά παρουσιάζει ως επιτυχία δική της ένα σχέδιο που έχει ήδη επεξεργαστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»).

Ας μην ανησυχεί ο Αλ. Τσίπρας: όλοι/όλες θυμόμαστε ποιος κυβερνούσε από το 2015 ως το 2019 και ξέρουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί κάθε φορά που τα κοράκια βάζουν στο σημάδι τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών.

[---->]

Εκθεση ιδεών