Απεργία στον κλάδο του εμπορίου σήμερα Κυριακή 19/7

Προς Ευρωλάγνους ή Ευρωλιγούρηδες. Μια απάντηση στον κ. Μάρδα Περί νέου νομίσματος και διαθεσίμων σε συνάλλαγμα και χρυσό.

Σε πρόσφατο post στο διαδίκτυο με τίτλο «Προς Δραχμιστές» , το οποίο πήρε φυσικά έκταση από τα ΜΜΕ, ο υφυπουργός οικονομίας κ. Μάρδας προσπαθεί να δικαιολογήσει την αποδοχή του τρίτου, επαχθούς και κατάπτυστου μνημονίου από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, καθώς και να απαντήσει στην κριτική των διαφωνούντων εντός ΣΥΡΙΖΑ.
 
Επειδή το βασικό δίλημμα που απάντησε η Ελληνική κυβέρνηση το βράδυ της Κυριακής στις 12 Ιουλίου ήταν «ευρώ η εθνικό νόμισμα», στην πραγματικότητα «υποταγή η ρήξη» – επιλέγοντας την υποταγή, η επιχειρηματολογία  του κ. Μάρδα επικεντρώθηκε σε αυτό το θέμα.

Αυτό είναι πάντως και ένα θετικό των τελευταίων πέντε δραματικών μηνών, αφού διαλύθηκαν και οι τελευταίες αυταπάτες για το τί είναι η ΕΕ και η Ευρωζώνη (ΟΝΕ). Άρα η συζήτηση δεν μπορεί να περιστρέφεται πλέον γύρω από αερολογίες περί »διαπραγμάτευσης» και «αμοιβαία επωφελών λύσεων». Αναγκαστικά πρέπει να θέτει και να περιγράφει πραγματικές λύσεις που συνεπάγονται ρήξεις.