ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19 ;

 

"Το εμβόλιο θα σας κάνει υπερήρωες με υπερδυνάμεις" Εκστρατεία της Pfizer για παιδιά


Ποια είναι η σχέση του covid-19 με τα παιδιά. Πόσα υγιή παιδιά έχουν πεθάνει από Covid και ποιες είναι οι πιθανότητες βλάβης που μπορούν να προκύψουν από αυτόν;

Τα παιδιά, εάν μολυνθούν, απλώς δεν μεταδίδουν εύκολα τον Covid-19 σε άλλους, ή σε άλλα παιδιά, σε άλλους ενήλικες των οικογενειών τους ή σε άλλους, ή στους δασκάλους τους. Η παιδιατρική βιβλιογραφία ως προς αυτό είναι σαφής. Τα δεδομένα δείχνουν ότι η πιθανότητα να νοσήσουν σοβαρά και να καταλήξουν τα μικρά παιδιά και οι έφηβοι από SARS-CoV-2  είναι πολύ χαμηλή (στατιστικά μηδενική).

Αν εξετάσουμε τους θανάτους, τα διεθνή δεδομένα είναι ακόμη πιο σαφή. Τα δεδομένα της Σουηδίας που μελέτησε ο Ludvigsson [ 1 ] έδειξαν ότι από τα 1.951.905 παιδιά στη Σουηδία (στις 31 Δεκεμβρίου 2020) στις ηλικίες μεταξύ 1 και 16 ετών που πήγαιναν στο σχολείο σε μεγάλο βαθμό χωρίς λοκντάουν και χωρίς μάσκες, σημειώθηκαν μηδέν  (0) θάνατοι.

«Αν και η Σουηδία κράτησε ανοιχτά τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, διαπιστώσαμε χαμηλή συχνότητα σοβαρών περιστατικών Covid-19 μεταξύ μαθητών και παιδιών προσχολικής ηλικίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας SARS-CoV-2».

Σε πρόσφατη μελέτη στη Γερμανία (που συγκεντρώνει στοιχεία από τρεις πηγές 1) τη μελέτη SARS CoV-2 KIDS που διεξάγεται σε εθνικό επίπεδο (), 2) το γερμανικό σύστημα γνωστοποίησης των επιδημιολογικών δεδομένων και 3) ένα εθνικό μητρώο για νοσηλευόμενα παιδιά και εφήβους με SARS CoV-2 ή παιδιατρικό πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιών σχετιζόμενο με λοίμωξη από τον κορωνοϊό (PIMS-TS)  ανέφερε     [ 2 ] ότι δεν υπήρξε κανένας θάνατος παιδιών ηλικίας 5 έως 18 ετών κατά την περίοδο της μελέτης.

Στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο [ 3 ] του  Ινστιτούτου Υγείας (ISS) του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας, με επικαιροποιημένα στοιχεία μέχρι 7/12/2021,από την αρχή της πανδημίας μέχρι 7/12/2021, στις ηλικίες από 0-9 έτη και από 10-19 σε σύνολο 875.005 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κ στις δύο ηλικιακές ομάδες, οι νεκροί  ήταν 34 συνολικά και  για τα δύο χρόνια και το ποσοστό θνητότητας μικρότερο από 0.01 (<0.01 ), ( Σελίδα 11 στο pdf ),αν και δεν διευκρινίζεται αν προϋπήρχε κάποιο υποκείμενο νόσημα στους θανόντες.

Παρά τον φόβο, και την προπαγανδιστικού τύπου τρομοκρατία, που είναι πλέον ευρέως διαδεδομένη από τις κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης, που χρηματοδοτούνται επαρκώς από τις τελευταίες, θα ήταν περισσότερο από προφανές ότι οι γονείς θα αξιολογούσαν την αναλογία κόστους-οφέλους του παιδιατρικού εμβολιασμού των παιδιών τους.

Μια αυτονόητη αξιολόγηση, η οποία σε κανονικές συνθήκες θα οδηγούσε σε μια ορθολογική και μελετημένη επιλογή, που τώρα όμως είναι ανίσχυρη μπροστά στις πραγματικά παράλογες προπαγανδιστικές πιέσεις. Ωστόσο, αν αξιολογήσουμε ιστορικά τα πράγματα, πέρασαν χρόνια, αν όχι δεκαετία, πριν προχωρήσουμε στους υποχρεωτικούς ή σχεδόν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των ανηλίκων.

Ας σκεφτούμε, για παράδειγμα, την πολύ πιο επικίνδυνη πολιομυελίτιδα: Τα πρώτα εμβόλια για την πολιομυελίτιδα κυκλοφόρησαν στα μέσα της δεκαετίας του 1950 του περασμένου αιώνα ενώ ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός το 1964.

Τα τελευταία στοιχεία σχετικά και με την παραλλαγή Omicron καθιστούν την προοπτική νόσησης ακόμη λιγότερο απειλητική για τους ανηλίκους και, ιδίως, για τα παιδιά. Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε πραγματικά μπροστά σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή μιας άλλης ιστορικής εποχής. Θα δούμε αν η λογική υπερισχύσει της επικοινωνίας

[ 1 ]  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33406327/

[ 2 ] https://www.medrxiv.org/.../2021.11.30.21267048v1.full.pdf

[ 3 ] https://www.epicentro.iss.it/coronavirus/bollettino/