Ζοζέ Σαραμάγκου: Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα

  
Από rosetabookssara

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων το blog RsB παρεμβαίνει δια στόματος Ζοζέ Σαραμάγκου

“Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.”

Ζοζέ Σαραμάγκου (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)

[--->]

Μονταζιέρα AJC : Μπίζνες,ως συνήθως (business as usual)

"Απαράδεκτη παρέμβαση του Αμερικανικού Εβραϊκού Συμβουλίου

Τον «αποτροπιασμό» του για την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη εξέφρασε, παρεμβαίνοντας με απαράδεκτο τρόπο στα εσωτερικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Αμερικανικό Εβραϊκό Συμβούλιο, σημειώνοντας πως κάποιος από τις πρόσφατες αναρτήσεις του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σαφές αντισημιτικό περιεχόμενο. Η ανακοίνωση προβαίνει -διά της τεθλασμένης-στην εξομοίωση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας την κυβερνητική ρητορική της θεωρίας των δύο άκρων. Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συμβουλίου έχει ως εξής:

«Το AJC εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις αντισημιτικές δηλώσεις του υποψηφίου του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα. Ο Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, υποστηρίζει ότι το νέο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα, ονόματι ΝΕΡΙΤ, έχει εβραϊκές ρίζες και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια πράξη που απειλεί την Ελλάδα.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC Ντέιβιντ Χάρις δήλωσε πως 'χαμερπείς και εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα δεν προέρχονται μόνο από τη Χρυσή Αυγή στην Άκρα Δεξιά, αλλά επίσης, όπως καταδεικνύει και η ανάρτηση του Θεόδωρου Καρυπίδη στο Facebook, και από την Άκρα Αριστερά. Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, η κυβέρνηση του όπως και όλοι οιΈλληνες πολίτες έχουν απορρίψει, κατά τρόπο αξιέπαινο, αυτές τις επικίνδυνες επιθέσεις και έχουν αναγνωρίσει το δικαίωμα των Ελλήνων Εβραίων, να ζήσουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια".
[...]

Ο Χάρις δήλωσε, εν προκειμένω, πως «το εγειρόμενο μίσος κατά των Εβραίων, για κάθε είδους φερόμενη συνωμοσία, αποτελεί μια μακροχρόνια και παγκοίνως γνωστή τακτική των πολιτικών εξτρεμιστών, που ουδέν το εποικοδομητικό έχουν να προσφέρουν στα πραγματικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα τους. Επίσης αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι, παρ" όλες τις δήθεν διαφορές τους, οι πολιτικοί της Άκρας Δεξιάς και της Άκρας Αριστεράς μπορούν να έχουν περισσότερα κοινά απ" όσα θα παραδέχονταν, υπό άλλες συνθήκες: Την ικανότητα επίδειξης τυφλού μίσους, μισαλλοδοξίας και δημαγωγίας".

Η αριστερή παράταξη ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις, μετά τη Νέα Δημοκρατία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ η Χρυσή Αυγή κατατάσσεται στην τρίτη θέση. Μέχρι στιγμής, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντιδράσει στην ανάρτηση του Θ. Καρυπίδη στο Facebook. Ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού χαρακτήρισε τις δηλώσεις του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ "απαράδεκτες, ρατσιστικές και αντισημιτικές"».



ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη η τοποθέτηση του Ντέιβιντ Χάρις