Υποκρισία, κυνισμός, αστυνομικό κράτος;

Υποκρισία και κυνισμό καταλογίζει στην πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό ζήτημα η Χιακή Συμπολιτεία, τονίζοντας ότι τα μέτρα και «οι πολιτικές με την σφραγίδα Μητσοτάκη – Μηταράκη μας έβρισκαν και θα μας βρίσκουν αποφασιστικά αντίθετους».
• Οι συνθήκες αθλιότητας στο κολαστήριο της ΒΙΑΛ κορυφώνονται με υπερπληθυσμό, ελάχιστο νερό καθημερινά και ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής.
• Οι υποσχέσεις του υπουργού Μηταράκη για απεγκλωβισμό προσφύγων από τα νησιά αποδεικνύονται μνημείο υποκρισίας. Την ίδια στιγμή που γίνεται αναφορά σε αριθμούς, την ίδια στιγμή αυτά τα μέτρα ανακαλούνται.
• Στην Υπηρεσία Ασύλου με τρόπο κυνικά εκδικητικό γίνονται απροκάλυπτα απολύσεις των πιο έμπειρων εργαζομένων.
• Εξαγγέλλεται η μείωση των δομών φιλοξενίας (ξενοδοχεία και διαμερίσματα) προσφύγων σε όλα τη χώρα πράγμα που θα οδηγήσει σε τεράστια κολαστήρια με ακόμα πιο άθλιες συνθήκες.
• Με το πρόσχημα της πανδημίας covid 19 έχει κοπεί βάναυσα ακόμα και το ελάχιστο επίδομα που λάμβαναν οι πρόσφυγες.
• Με μεθόδους αστυνομικού κράτους «διαρρέεται» η πιθανότητα άσκησης διώξεων εις βάρος αιρετών και πολιτών της Χίου που εναντιώθηκαν στα κυβερνητικά σχέδια και στην εισβολή των ΜΑΤ στο νησί μας.
Όλες αυτές είναι όψεις της υποκρισίας και του κυνισμού της πολιτικής της ΝΔ για το προσφυγικό ζήτημα. Όλα αυτά είναι μέτρα που έχουν ονοματεπώνυμο και καταδικάζουν σε αθλιότητα τους πρόσφυγες και σε μαρασμό τις κοινωνίες των νησιών. Αυτές οι πολιτικές με τη σφραγίδα Μητσοτάκη-Μηταράκη μας έβρισκαν και θα μας βρίσκουν αποφασιστικά αντίθετους.
Στηρίζουμε και υπογράφουμε το κείμενο συλλογής υπογραφών της εκστρατείας «Εκκενώστε άμεσα τα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων»:
https://secure.avaaz.org/…/elliniki_kyvernisi_ekk…/details/…


ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

[---->]