«Φρούριο» το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ με δική του αστυνομική διεύθυνση

 


Ξεδιπλώνονται σιγά σιγά τα κυβερνητικά σχέδια που στοχεύουν να μετατρέψουν τον χώρο του Καρά Τεπέ στην Λέσβο, σε έκταση 350 στρεμμάτων, όχι μόνον σε κλειστό κέντρο προσφύγων και μεταναστών και μάλιστα το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, αλλά κυριολεκτικά – με επίκληση ζητήματα ασφαλείας – και σε φρούριο και «πρότυπο κέντρο» αστυνομοκρατίας.

 

Ενδεικτικό και αποκαλυπτικό του κυβερνητικού σχεδιασμού για την νέα δομή είναι το σχετικό ρεπορτάζ του cnn.gr, το οποίο έχει ως ακολούθως:

 

Σε κέντρο ταυτοποίησης που θα είναι «αστακός» ασφαλείας μετατρέπεται η νέα δομή προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύβος ερρίφθη και πάνω από 300 αστυνομικοί θα έχουν μόνιμη έδρα τους το νέο ΚΥΤ.

 

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί αυτοί θα μεταφερθούν στο νησί από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις και οι αρμοδιότητές τους θα είναι ανεξάρτητες από τις αρμοδιότητες και τη δράση της αστυνομικής διεύθυνσης για το υπόλοιπο νησί.

 

Συγκεκριμένα, 340 αστυνομικοί και 20 της ασφάλειας θα έχουν έδρα τους τη δομή του Καρά Τεπέ ενώ μόνιμη παρουσία θα έχει και μία μονάδα της ΕΚΑΜ.

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που βρίσκεται στο νησί από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές που κατέστρεψαν τη Μόρια ζήτησε τη δημιουργία μιας ξεχωριστής αστυνομικής διεύθυνσης μέσα στο ΚΥΤ όπου μάλιστα διοικητής θα είναι αστυνομικός διευθυντής που θα μετατεθεί στο Καρά Τεπέ από την Αθήνα. 

[---->]