Δύσκολη η επόμενη μέρα για τον κ. Τσίπρα. Δυσκολότερη για την Ελλάδα και τη δημοκρατία


Από Γρηγόρης Ρουμπάνης

Στάχτες, καπνοί, αποπνικτική μυρωδιά αποτεφρωμένου δάσους και καμένης ανθρώπινης σάρκας.

Το ελληνικό κράτος πληρώνει την προνοητικότητα και οργάνωσή του. Πληρώνει την ικανότητα των πολιτικών ηγητόρων να προβλέψουν ορατούς κινδύνους και να προστατέψουν τους πολίτες από τους οποίους ζήτησαν και έλαβαν την εμπιστοσύνη για να τους κυβερνήσουν και να τους προστατέψουν. Πληρώνει τη φροντίδα πρωθυπουργών, υπουργών και γενικών γραμματέων στην αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, ώστε να γίνει λειτουργική και αποτελεσματική χάριν του δημοσίου συμφέροντος και όχι της συλλογής ψήφων…

Όλοι μαζεύουν βοήθεια, αλλά οι φασίστες χτυπάνε μετανάστες και βγαίνουν στην TV







Μια φράση  για την εξουσία του πρώην προέδρου της Ουρουγουάης,Πέπε Μουχίκα που είπε περίπου αυτά: «η εξουσία δεν αλλάζει τους ανθρώπους, το μόνο που κάνει είναι να αποκαλύπτει  ποιοι πραγματικά είναι

Όλοι μαζεύουν βοήθεια, αλλά οι φασίστες χτυπάνε μετανάστες και βγαίνουν στην TV


Έχουν πεθάνει 74 άνθρωποι. Έχει κινητοποιηθεί όλος ο λαός για να ανακουφίσει τους επιζώντες. Μαζεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από όλη τη χώρα. Είσαι φασίστας και βαριέσαι. Πώς αποφασίζεις να αξιοποιήσεις τον ελεύθερό σου χρόνο μια τέτοια μέρα; Μα φυσικά πας να δείρεις κάποιον μετανάστη.

Κάπως έτσι σκέφτηκαν καμιά 15αριά κρανοφόροι και ροπαλοφόροι στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι επιτέθηκαν σε ομάδα μεταναστών στην πλατεία Ναυαρίνου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά και ακόμα δύο μεταφέρθηκαν με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο. Η επίθεση έγινε στη 1:30 το βράδυ, με τους δράστες να κρατάνε λοστούς και πυρσούς, ενώ ένας κρατούσε μαχαίρι.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι φασίστες φώναζαν “να φύγετε από εδώ, να πάτε στη χώρα σας” και χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Από την επίθεση, τραυματίστηκε ένας 28χρονος Αλγερινός στο πόδι από μαχαίρι και ένας 33χρονος Έλληνας που δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα.

Νεαρός φοιτητής δήλωσε πως οι “Οι δράστες επιτέθηκαν στους μετανάστες γιατί ένας από αυτούς είχε κλέψει λίγο πριν ένα κινητό τηλέφωνο”, αιτιολόγηση που γίνεται δύσκολα πιστευτή, δεδομένου πως στην περιοχή εμφανίστηκαν 15 φασίστες που άρχισαν να δέρνουν όποιον έβρισκαν μπροστά τους και όχι η αστυνομία.

Την ίδια ώρα, καλό virality κάνουν οι φωτογραφίες των χρυσαυγιτών μπροστά από ένα καμένο σπίτι, ποζάροντας στο φακό με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής και υποστηρίζοντας πως προσφέρουν βοήθεια σε πυρόπληκτους, χωρίς όμως κανένας να την έχει δει.














[--->]

Η επόμενη μέρα


Πανικός επικρατεί στην κυβέρνηση που επιχειρεί με κάθε τρόπο να περιορίσει την ενημέρωση των πολιτών για την ανείπωτη εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική, όπου οι νεκροί από την πυρκαγιά υπερβαίνουν ήδη τους 60.

Το πρωί απαγόρευσαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ να χρησιμοποιήσει ένα ελικόπτερο προκειμένου να μεταδώσει εικόνες από την βιβλική καταστροφή στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά Αττικής, μη εγκρίνοντας την απαραίτητη άδεια για την εκτέλεση της πτήσης.

Λίγο αργότερα ο τηλεοπτικός σταθμός επιχείρησε να μεταδώσει εικόνες μέσω ενός drone που σηκώθηκε με στόχο μια γρήγορη καταγραφή της έκτασης της καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή. Αμέσως παρενέβη η αστυνομία, με άνωθεν εντολή, και απαίτησε από τον χειριστή του drone να το προσγειώσει απειλώντας τον με σύλληψη.