Παρεμβάσεις που αποδυναμώνουν το μέτωπο της αντίστασης


70 Αμερικανοί αριστεροί διανοούμενοι ( μεταξύ των οποίων και ο Νοαμ Τσομσκυ) υπογράφουν κείμενο για την Βενεζουέλα , το οποίο βρήκα στο σαιτ του open democracy ( Soros foundation).

Δεν θα μείνω στο τελευταίο , απλώς θα επισημάνω οτι ναι μεν πολύ ορθά ζητούν την μη ανάμειξη των ηπα στην σύγκρουση εντός της Βενεζουέλα....και στην συνέχεια αναγνωρίζουν ότι και οι δυο πλευρές έχουν άδικο και πρέπει να τα βρουν μέσω διαπραγματεύσεων. 

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης της νομιμότητας του Μαδούρο. 

Φοβάμαι ότι τέτοιου τύπου παρεμβάσεις αποδυναμώνουν το μέτωπο της αντίστασης στην εισβολή, καθώς δεν είναι η στιγμή κατάλληλη για να αποτιμηθούν πραγματικά λάθη και αδυναμίες της πλευράς Ναδουρο.Κι επίσης κι αυτή η δήθεν διαιτητική λειτουργία του Soros foundation δεν μου φαίνεται πολύ σοϊ. 

Φαίνεται ότι σήμερα οι αριστεροί διανοούμενοι διεθνώς δεν μπορούν να αυτοοργανωθούν χωρίς την βοήθεια και την χορηγία επικοινωνίας ου Soros foundation. Είναι αυτό που έλεγε ο Γκραμσι ο διανοούμενος συλλογικός οργανωτής τους.Τι να πω, έχω μείνει πολύ πίσω στην εξέλιξη των πράγματων.