Το απαρχάιντ γίνεται νόμος

 




Των Sergio Cararo - Gideon Levy

Η Κνεσέτ,το κοινοβούλιο του Ισραήλ, υπερψήφισε το σχέδιο νόμου για το «Κράτος-έθνος-την περιβόητη διάταξη 7b - σύμφωνα με την οποία το Ισραήλ είναι αποκλειστικά  εβραϊκό κράτος.Το σχέδιο νόμου έγινε νόμος του Κράτους,μετά από έντονη συζήτηση οκτώ ωρών, με 62 ψήφους υπέρ και 55 κατά.

Αλλά η απόφαση αυτή βγαίνει και κάτι το θετικό αφού,η ισραηλινή κοινωνία φαίνεται να αντιδρά έντονα .

Ο νόμος, είναι ο δέκατος τέταρτος «βασικός νόμος» του κράτους (όπως είναι γνωστό, το Ισραήλ δεν έχει Σύνταγμα). Σύμφωνα με το νόμο αυτό, μόνο οι Εβραίοι έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στο Ισραήλ. Η νομοθεσία καλύπτει και το ζήτημα των εποικισμών, νομιμοποιώντας τους: «Το κράτος αντιμετωπίζει την ανάπτυξη των εβραϊκών οικισμών ως εθνικό ζήτημα και θα λάβει μέτρα για την ενθάρρυνση, την προώθηση και την εφαρμογή του ζητήματος αυτού» Επιπλέον  η αραβική γλώσσα «υποβαθμίζεται» και από το καθεστώς εθνικής γλώσσας υποβιβάζεται σε γλώσσα «ειδικού καθεστώτος».

Ο νόμος βάζει ένα τέλος στη φάρσα περί ενός ισραηλινού «εβραϊκού και δημοκρατικού κράτους», ένας συνδυασμός που δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει λόγω της εγγενούς αντίφασης μεταξύ αυτών των δύο αξιών, που είναι αδύνατο να συνυπάρξουν παρά μόνο με την εξαπάτηση

Από το τελικό κείμενο αφαιρέθηκαν ορισμένα άρθρα , όπως η δημιουργία κοινοτήτων μόνο για τους Εβραίους.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε: «Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή – ζήτωτο κράτος του Ισραήλ!». Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, ο Avi Dichter, ο εισηγητής του σχεδίου νόμου και επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, απευθυνόμενος  στους βουλευτές της παλαιστινιακής μειονότητας,είπε: «Ήμασταν εδώ πριν από σας, και θα είμαστε και μετά από σας.» Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της μειονότητας έσκησαν το κείμενο του νόμου ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι Παλαιστίνιοι αποτελούν το 20% του πληθυσμού του Ισραήλ, μιας χώρας εννέα εκατομμυρίων κατοίκων, και στην πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι με λίγους Δρούζους και χριστιανούς. Αν και θεωρητικά έχουν ίσα δικαιώματα από το νόμο, οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ υφίστανται διακρίσεις και αντιμετωπίζωνται ως «πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Οι Παλαιστίνιοι μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, να εκλέγουν τους  βουλευτές τους στην Κνεσέτ - στις εκλογές του 2015, η αραβο-ισραηλινή συμμαχία υπό την ηγεσία του σαραντάχρονου Ayman Odeh, κέρδισε δεκατέσσερις έδρες,και έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία η τρίτη πολιτική δύναμη στο Ισραήλ - αλλά γνωρίζει εκ των προτέρων πως ότι, και να συμβεί, δεν πρόκειται ποτέ να να εκπροσωπηθεί σε μια κυβέρνηση, δεξιά, κεντρώα ή αριστερή, γιατί αυτό που έρχεται πριν απ’όλα είναι η εβραϊκή ταυτότητα της κυβέρνησης .

Ο παλαιστινιακός πληθυσμός στο Ισραήλ υφίσταται διακρίσεις στην κατανομή της χρηματοδότησης των δημόσιων υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες πόλεις με παλαιστινιακό κυρίως πληθυσμό στο Ισραήλ λαμβάνουν σημαντικά χαμηλότερα κονδύλια του προϋπολογισμού για την υγεία, την εκπαίδευση και τις άλλες κοινωνικές υπηρεσίες από τις πόλεις με εβραϊκή πλειοψηφία.

Σύμφωνα με έκθεση του 1998, του Κέντρου Adva του Τελ Αβίβ, οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες στο Ισραήλ είναι ιδιαίτερα εμφανείς απέναντι στους Ισραηλινούς Άραβες. Η έκθεση δίνει κάποια διαφωτιστικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα, το μέσο εισόδημα των Παλαιστινίων με ισραηλινή υπηκοότητα είναι το χαμηλότερο μεταξύ όλων των εθνοτικών ομάδων της χώρας, ότι το 42% των Παλαιστινίων πολιτών του Ισραήλ στα 17 τους έχουν ήδη εγκαταλείψει το σχολείο · ότι το ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας μεταξύ των Παλαιστινίων είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό των Εβραίων: 9,6 ανά 1.000 γεννήσεις έναντι 5.3.


«Oυδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας».

😜😜😜😜😜😛😜😜😜

Χρυσή Αυγή: Είναι ΝΑΖΙ (Βίντεο – Ντοκουμέντο)

Η ναζιστική ιδεολογία, φρασεολογία και τακτική της Χρυσής Αυγής, διά στόματος του αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου, του στενού του συνεργάτη, Ηλία Κασιδιάρη και άλλων μελών της ναζιστικής οργάνωσης, καθώς και σειράς βίντεο και φωτογραφιών, σε ένα βίντεο που πρέπει να δουν και να μοιραστούν άπαντες.


 
Με τη δίκη της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται στο στάδιο του σχολιασμού των βίντεο, των φωτογραφιών και των εγγράφων που πιστοποιούν τη φασιστική και ναζιστική δομή της κατηγορούμενης εγκληματικής οργάνωσης, ο Ημεροδρόμος δημοσίευσε ένα οκτάλεπτο βίντεο με μερικά από τα σημαντικότερα ντοκουμέντα για τον πραγματικό χαρακτήρα της οργάνωσης.

«Είναι οι πολιτικοί απόγονοι των δοσίλογων, των ταγματασφαλιτών, των γερμανοτσολιάδων.

Θέλουν να γίνουν οι συνεχιστές του Χίτλερ και του Γκέμπελς και να φτιάξουν τα δικά τους Άουσβιτς και Νταχάου.

Χαιρετούν ναζιστικά, μιλούν ναζιστικά, δρουν ναζιστικά, υπερασπίζονται το ναζισμό» αναφέρει ο Ημεροδρόμος, που παρουσιάζει «ένα βίντεο – ντοκουμέντο με αποκαλυπτικά οπτικοακουστικά στοιχεία που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τη Χρυσή Αυγή: Είναι ΝΑΖΙ».
[--->]

Αρχίζει και χοντραίνει το πράγμα


Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων

Θανάσης Αυγερινός 

ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – «ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ» ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Μόσχα διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιαδήποτε «απειλή» από πλευράς Σεργκέι Λαβρόφ προς τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά για τη συμφωνία των Πρεσπών και περιγράφει ως «βρώμικο παιχνίδι πιέσεων» το σύρσιμο της χώρας στην πρωτοφανή διπλωματική κρίση με μια παραδοσιακή φίλη χώρα, οι σχέσεις με την οποία προστατεύονταν ως κόρη οφθαλμού από όλες τις ελληνικές ηγεσίες, ακόμη και την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Στο εβδομαδιαίο μπρίφινγκ της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η Μαρία Ζαχάροβα απάντησε επί δεκάλεπτο στις ερωτήσεις μου για τις διαρρέουσες στα ελληνικά ΜΜΕ αντιρωσικές πληροφορίες και το κλίμα, που κάποιοι επιδιώκουν να διαμορφωθεί στις διμερείς μας σχέσεις.

Σημειωτέον ότι οι πρώτες αυτές επίσημες δηλώσεις στο ανοιχτό σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και ζωντανά μεταδιδόμενο μπρίφινγκ της Ζαχάροβα δεν είχαν έως αργά βρει οποιαδήποτε θέση στις ειδήσεις του εθνικού πρακτορείου της χώρας μας, που έχει επιλέξει τον ολισθηρό και επικίνδυνο δρόμο της στρουθοκαμήλου, της απόκρυψης δηλαδή των ειδήσεων, που κάποιος κρίνει ότι κάποιους δεν «συμφέρουν»...

Κάνουν και οι μεγάλοι ''λάθη''



 

Το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες αντικαθιστά το "Ισραήλ" με τη "Συρία" για να δικαιολογήσει την επιλογή του ακτιβιστή του Ελσίνκι

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η πρωτοβουλία του ακτιβιστή και συγγραφέα Σαμ Χουσεΐνι, που απομακρύνθηκε βίαια από τη συνέντευξη Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ντόναλντ Τρούμπα στο Ελσίνκι.
 Το κίνητρό του σύμφωνα με το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες,και το κλασικό κόπι πέιστ  που ακολούθησε , που έκανε αμέσως το γύρο του  όσμου, ήταν ότι ο συγγραφέας ήθελε να διαμαρτυρηθεί κατά της «πυρηνικής πολιτικής της Συρίας» και τα πυρηνικά οπλοστάσια Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας.

 

Τέρμα τα παραμύθια


«Εντολή» για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 3,23 δισ.δίνει μέσω της εγκυκλίου για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2019 το υπουργείο Οικονομικών. 
 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι δαπάνες για χορήγηση συντάξεων τοποθετούνται στα 25,4 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή προβλέπει και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα από 28,9 δις. ευρώ φέτος. Δηλαδή προβλέπεται μια μείωση της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης του δημοσίου κατά 3,23 δισ. ευρώ.