Έκτακτο: Παρακρατικοί του Δεξιού Τομέα έχουν αποκλείσει ελληνική αποστολή στην Οδησσό






Capture
 
Αποστολή Ουκρανία
Αρης χατζηστεφάνου

Ανανέωση: Υπό τη συνεχή παρακολούθηση ομάδας παρακρατικών και σε κλίμα τρομοκρατίας βρίσκεται η ελληνική αποστολή στην Οδησσό στην οποία συμμετέχει ο Κ. Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Νωρίτερα το πρωί οι παρακρατικοί, αρκετοί από τους οποίους ανήκουν στο ναζιστικό Δεξιό Τομέα, επιχείρησαν να εισβάλλουν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής αλλά απωθήθηκαν από την ασφάλεια. Οι ίδιοι πάντως δηλώνουν ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν ειρηνική διαμαρτυρία.

Τις επόμενες ώρες δημιούργησαν κλίμα τρομοκρατίας ακολουθώντας σε απόσταση αναπνοής τα μέλη της αποστολής, φωνάζοντας συνθήματα. Μεγάλη ομάδα εξακολουθεί να παρακολουθεί έως και αυτή τη στιγμή την αποστολή απειλώντας τοπικούς δημοσιογράφους 

Στην ελληνική αποστολή, που προγραμμάτιζε επαφές με μέλη της ελληνικής κοινότητας, συμμετέχουν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια βαλαβάνη και ο πρόεδρος επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας Βασίλης Χατζηλάμπρου.
Στο σημείο βρίσκονται μέλη του ελληνικού προξενείου στην Οδησσό ενώ τις εξελίξεις παρακολουθούν μέλη της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία.

Ομόφωνη απόφαση του ρωσικού κοινοβουλίου για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία



Το ρωσικό Κοινοβούλιο αποφάσισε ομόφωνα  να επιτρέψει στον Πρόεδρο Πούτιν να στείλει   ρωσικά  στρατεύματα  στη Συρία. Το Κρεμλίνο θέλησε να υποβαθμίσει την απόφαση, λέγοντας ότι θα χρησιμοποιήσει μόνο αεροπορικές δυνάμεις  και όχι χερσαίες .
Ο Πούτιν ήταν υποχρεωμένος να ζητήσει την έγκριση του Κοινοβουλίου για οποιαδήποτε επιχείρηση των ρωσικών στρατευμάτων στο εξωτερικό, σύμφωνα με το σύνταγμα.. Η τελευταία φορά που το έκανε ήταν πριν η Ρωσία προσαρτήσει τη  χερσόνησο της Κριμαίας της Ουκρανίας τον Μάρτιο του 2014.

Και τώρα;

του Κώστα Λαπαβίτσα

Μετά τις εκλογές οι οιωνοί για την ελληνική οικονομία και κοινωνία είναι δυστυχώς κακοί. Το τρίτο Μνημόνιο θα φέρει βαρύτατους φόρους, μείωση των συντάξεων και ιδιωτικοποιήσεις με όρους εθνικής υποτέλειας. Η συρρίκνωση της ζήτησης θα οδηγήσει σε ύφεση το 2015-16, αυξάνοντας την ανεργία και συμπιέζοντας τους μισθούς. Όσο για το χρέος, αν υπάρξει κάποια αναδιάρθρωση, αυτή θα πάρει τη μορφή επιμήκυνσης και ίσως μείωσης των επιτοκίων με πολύ περιορισμένα αποτελέσματα.
Στο πλαίσιο αυτό, η κοινωνική πραγματικότητα θα σκληρύνει κι άλλο, με επιδείνωση της φτώχειας και εντονότερη μετανάστευση της νεολαίας. Όσοι όμως φαντάζονται μια επανάληψη της μανιακής πίεσης προς την κοινωνία, όπως αυτής του 2011-13, πέφτουν έξω. Η μεγάλη προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας στις βάρβαρες συνθήκες του ευρώ έχει ήδη συντελεστεί, κυρίως με την κατάρρευση των μισθών. Η δημοσιονομική κατάσταση είναι βέβαια επισφαλής, αλλά τα ελλείμματα δεν έχουν καμία σχέση με τις ακραίες καταστάσεις του 2009-10. Οι εξωτερικές συναλλαγές, επίσης, παρά τη συστηματική αδυναμία των εξαγωγών, έχουν περιέλθει σε σχετική ισορροπία λόγω την συντριβής των εισαγωγών.
Ο ελληνικός αστισμός, μετά από μια κατά μέτωπο επίθεση στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, έχει δημιουργήσει συνθήκες όπου μπορεί να υπάρξει κάποια κεφαλαιακή συσσώρευση εντός της ΟΝΕ, αρκεί φυσικά να μη συμβεί νέα παγκόσμια κρίση. Αυτό δεν σημαίνει ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ΟΝΕ είναι πλέον εγγυημένη. Η ανάπτυξη μετά το 2016 θα είναι χαμηλή και ασταθής, η ανεργία θα παραμείνει εξαιρετικά υψηλή, το Κοινωνικό Κράτος θα συνεχίσει να είναι ερείπιο, ο κρατικός μηχανισμός θα γίνει ακόμη πιο αναποτελεσματικός και διεφθαρμένος. Αλλά κάπως θα κινηθεί η οικονομία, ενώ είναι πιθανόν να ανακάμψει και η κερδοφορία. Για μια ιστορικά αποτυχημένη κοινωνική τάξη, χωρίς κανένα όραμα για τη χώρα της και έτοιμη να αποδεχθεί οποιαδήποτε απαίτηση των ισχυρών της ΕΕ, αυτά είναι επιτυχίες…
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριστεί την κοινωνική και εθνική σήψη για όσο του το επιτρέψει η αποδιάρθρωση της Νέας Δημοκρατίας και η ακόρεστη δίψα της δικής του ηγετικής ομάδας για εξουσία. Αλλά το πολιτικό σύστημα θα απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από τα λαϊκά στρώματα. Η Βουλή, της οποίας το επίπεδο έχει γίνει ακόμη χαμηλότερο, καθώς πλέον περιλαμβάνει και φαιδρά κόμματα, θα απομακρυνθεί κι άλλο από την πραγματικότητα της κοινωνίας. 

Ουσιαστική αντιπολίτευση μπορεί να υπάρξει μόνο εκτός Βουλής, πράγμα που απαιτεί την επαναθεμελίωση της ελληνικής Αριστεράς. Χρειάζεται ολοκληρωμένη πρόταση προς την ελληνική κοινωνία, αξιόπιστο πολιτικό προσωπικό, δημοκρατική πρακτική και νέες οργανωτικές μορφές. Το αίτημα της οικονομικής και κοινωνικής αλλαγής παραμένει ζωντανό. Ας ανοίξει λοιπόν η συζήτηση.

Καιρό είχαμε να τους ακούσουμε

να μιλάνε πάλι για ''ρετιρέ'' , ''υψηλόμισθους'' και ''υψηλοσυνταξιούχους'' των 1000 και 1300-1500 ευρώ χωρίς να λένε ότι πρόκειται για μικτές απολαυές.Για μπούγιο,δηλαδή

Πάντα,λίγο πριν ξεκινήσουν τις γενικευμένες περικοπές περικοπές μισθών και συντάξεων με τη γλώσσα της Φάρμας των Ζώων. φρόντιζουν να συγκεντρώσουν την προσοχή του κοινού σε δήθεν υψηλόμισθους και ''ρετιρέ'' για να διεγείρουν το φοβικό σύνδρομο των υπόλοιπων που δεν θα τους νοιάξει (έτσι νομίζουν) αν θα καεί το σπίτι τους αρκεί που καίγεται και το σπίτι του γείτονα

Εχθρός του φτωχού,λοιπόν, ο φτωχός : Πως αλλιώς να κρύψουν τα αφεντικά τους.Χέρι που σε ταϊζει   το δαγκώνεις ;

Μόνο οι φάτσες αλλάξανε,μέσα και έξω το ίδιο.
Αντιγραφή-Επικόλληση (Copy-Paste)


Γελάει καλά ο τελευταίος, Τσιπράκο