Μια παλιά ιστορία

 

Ορισμένοι νομίζουν ότι τα ιατρικά πειράματα χωρίς συναίνεση σχετίζονται μόνο με τον Μένγκελε και τον ναζισμό η με  ανοιχτές δικτατορίες .Στην πραγματικότητα σημαντικά τμήματα του ιατρικού κόσμου και των φαρμακευτικών εταιριών συστηματικά στον Ψυχρό Πόλεμο στήριξαν πειράματα ελέγχου της  ανθρώπινης συνείδησης και χειρισμού του ανθρώπινου ψυχισμού στις ΗΠΑ και τις δυτικές δημοκρατιες. 

Εχω αναφερθεί πολλές φορές στα πειράματα που έκανε ο  ψυχίατρος Ewan Cameron στο πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά κατά την δεκαετία του 50 σε ψυχικά ασθενείς η και απλά ανθρώπους με ενοχλήσεις χωρίς την συναίνεση τους και για να κάνει την συνείδηση τους ," μια κόλλα λευκό χαρτί" και να την ανασυστήσει ως άλλος Θεός. Τα αναφέρει η Ναόμι Κλάιν στο Δόγμα του Σοκ. Δεν είναι  όμως μόνο αυτά. 

Προκύπτει από το γνωστό το βιβλίο του πρώην στελέχους της CIA John Marks  " The Manchurian Candidate" (Ο υποψήφιος της Μαντσουριας, 1975) που σχετίζεται και με τις σχετικές ταινίες,ότι η CIA στα πλαίσια του προγράμματος MK ULTRA στις δεκαετίες 50 και 60 συνεργάστηκε με τον φαρμακευτικό κολοσσό της Ελβετίας Sandoz για να αγοράσει μεγάλες ποσότητες LSD παραγωγής της Sandoz και να το χρησιμοποιήσει σε πειράματα επί πειραματόζωων (συνήθως τοξικοεξαρτημενων) για τον έλεγχο της συνείδησης και την καταγραφή των αντιδράσεων στις παραισθήσεις του ναρκωτικού αυτού .Η λογική ήταν να χρησιμοποιηθεί κατά του Ανατολικού Μπλοκ αλλά και κατά ντόπιων ανατρεπτικών.  

 Ο Marks αναφέρει ( σελ.65-68) ότι υπήρξε ειδική συμφωνία με την Sandoz για να προμηθεύεται το ναρκωτικό σταθερά η CIA του Αλέν Νταλες και η κατασκοπεία του στρατού και για να μην ξεφύγει το ναρκωτικό από την Sandoz προς αποδέκτες του κομμουνιστικού μπλοκ η προς ανεπιθύμητα άτομα η οργανώσεις .Η CIA έπρεπε να ελέγχει πλήρως και αποκλειστικά  την χρήση και διακίνηση του θαυματουργού LSD. 

Εντυπωσιακό δεν είναι; Επίσης, για να σπάσει το μονοπώλιο της Sandoz και να προμηθεύεται το αμερικανικό κράτος πιο φτηνά το ναρκωτικό, μια εταιρεία στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ ,η Eli Lilly προσπάθησε να παράξει και αυτή LSD στα πλαίσια των αναγκών του κράτους των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον συγγραφέα πάντοτε, υπήρξε μια περίοδος όπου και ο FDA μετείχε μυστικά στην έρευνα και την διαχείριση του κρατικού ναρκωτικού. 

Μέρος του κρατικού ναρκωτικού σπρώχτηκε στα κινήματα του 68 με σκοπό τον έλεγχο η την περιστολή τους. Εδώ δεν μιλάμε για το Άουσβιτς αλλά για τις υπηρεσίες της " μεγαλύτερης δημοκρατίας στον κόσμο", τις μονοπωλιακές εταιρείες  φαρμάκων και την επίσημη τότε ιατρική και ψυχιατρική κοινότητα, διακεκριμένα μέλη της οποίας μετείχαν σε αυτήν την έρευνα και αμείβονταν αντίστοιχα με θέσεις, φήμη και χρήματα. 

Είναι φανερό ότι στον καπιταλιστικό κόσμο,η επιστήμη και οι ειδικοί της υπήρξαν πάντοτε μεγέθη ουδέτερα, προοδευτικά και αξιόπιστα.

Γιατι όχι; Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε Πρέπει να το νομίζουμε όλοι μας;

[----->]