ΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΤΗΣ PFIZER

 

Ένας πελάτης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει από ποιον αγοράζει και στο παρελθόν της Pfizer, του πωλητή των εμβολίων μας, υπάρχει ένα γεγονός, για το οποίο περιέργως έχουν ειπωθεί λίγα.

Το 1996, λοιπόν, στο Κάνο της Νιγηρίας ξέσπασε μια επιδημία μηνιγγίτιδας, μια από τις χειρότερες του εικοστού αιώνα.

H Pzifer, όπως πάντα στο πλευρό της ανθρωπότητας, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, έστησε ένα κέντρο σε κάποιο τοπικό νοσοκομείο και άρχισε να δοκιμάζει το Trovan σε άρρωστα παιδιά, ένα νέο αντιβιοτικό που δεν είχε ακόμη εγκριθεί και θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια αγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πέντε παιδιά πεθαίνουν, δεκάδες υφίστανται μόνιμες βλάβες, παράλυση, τύφλωση. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που ήταν παρόντες, αφηγούνται την ιστορία ως εξής:

«Ενώ διέθετε εγκεκριμένα κλινικά κα φάρμακα, εντούτοις η Pfizer αποφάσισε να πραγματοποιήσει δοκιμές ενός μη εγκεκριμένου φαρμάκου σε παιδιά των οποίων η ζωή κρεμόταν από μία κλωστή».

Το Trovan δεν έχει πάρει ποτέ έγκριση για παιδιατρική χρήση και μέχρι σήμερα είναι παράνομο στην Ευρώπη λόγω σοβαρών παρενεργειών. Η Pfizer ωστόσο το χρησιμοποίησε, πιθανότατα χωρίς ενημερωμένη συγκατάθεση.

Το 2002 ξεκίνησε μια δικαστική διαμάχη και μόλις το 2009 η εταιρεία κατέβαλε αποζημιώσεις στις εμπλεκόμενες οικογένειες.

Το 2010, τα Wikileaks αποκάλυψαν ότι η Pfizer προσπάθησε να εκβιάσει τη νιγηριανή κυβέρνηση και το 2011 ένας πρώην υπάλληλός της, ο Δρ Juan Walterspiel, κατηγόρησε την Pfizer ότι δωροδοκούσε Νιγηριανούς αξιωματούχους για να συνεχίσει τη μελέτη: ότι αγόρασε δηλαδή ανθρώπινα πειραματόζωα.

«Cavie umane,(ανθρώπινα πειραματόζωα) » είναι ο τίτλος ενός ντοκιμαντέρ του Stefano Liberti που προβλήθηκε στην ιταλική τηλεόραση Rai3 το 2008 και το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

«Εχεις την εντύπωση ότι τα έθνη ελέγχουν τον κόσμο?  Ξαναγύρνα στο κατηχητικό… στις μέρες μας τραγουδάμε το ο Θεός σώζει τις πολυεθνικές» (John le Carré).

Η ιστορία της αποικιοκρατίας στον τομέα της υγείας στην Αφρική είναι μεγάλη , εξάλλου, ορισμένοι Γάλλοι γιατροί έχουν προτείνει τα εμβόλια κατά του Covid να δοκιμαστούν σε Αφρικανούς.

Εξίσου μακρά, και εξίσου φρικτή, είναι και η δικαστική ιστορία της Big Pharma: μόλις πέρυσι η Johnson & Johnson καταδικάστηκε επειδή πουλούσε καρκινογόνο ταλκ..

Λίγο πολύ, ο ρόλος όλων των πολυεθνικών είναι τερατώδης, το ίδιο και των πολυεθνικών του φαρμάκου, και στην πανδημία ακολουθήθηκε , όπως και σε όλα τ’ άλλα, η συνταγή του όψιμου καπιταλισμού που μετατρέπει τις δημόσιες δαπάνες - 100 δισεκατομμύρια δολάρια - σε κέρδη λίγων ιδιωτών. Και, με μια προσεκτικότερη εξέταση των γεγονότων, η λογική του κέρδους είναι αυτή που έχει επιβραδύνει σημαντικά τους εμβολιασμούς στις φτωχές χώρες, και ως εκ τούτου το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Τι μας λέει η ιστορία; Ότι το εμβόλιο για παιδιά παράγεται από την ίδια εταιρεία η οποία, πριν από είκοσι πέντε χρόνια, δοκίμασε ένα δυνητικά θανατηφόρο φάρμακο σε παιδιά της Νιγηρίας.

Αυτό δεν είναι συνωμοσιολογία, παρά μόνο ο σκελετός των γεγονότων.

https://www.facebook.com/lintellettualedissidente/posts/5282698281747436?notif_id=1638561546851172&notif_t=page_followed_contents_awareness&ref=notif

Γκουγλάροντας Pfizer, Trovan, θα βρείτε πολλά στοιχεία για το περιστατικό



[----->]