Τι έλεγαν Αυγή και Παπαδημούλης όταν ο Σαμαράς μοίραζε το «πλεόνασμα»



Βγαλμένο από ομιλία του Αντώνη Σαμαρά έμοιαζε το διάγγελμα Τσίπρα για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι να δούμε πως σχολίαζε η κομματική εφημερίδα και υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις αερολογίες του προηγούμενου πρωθυπουργού.

«Το «success story» ξέφτισε, αλλά ο Αντ. Σαμαράς ψάχνει σωσίβιο σε ένα άλλο «εφεύρημα»: το πρωτογενές πλεόνασμα» έγραφε η Αυγή το 2013 και συμπλήρωνε: «ο Αντ. Σαμαράς υποσχέθηκε, μέσω της «Ελευθεροτυπίας», διανομή του 70% του πλεονάσματος στους χαμηλοσυνταξιούχους, το σκηνικό έγινε πάλι -ατύπως- προεκλογικό».

«Μ’ άλλα λόγια» έγραφε παρακάτω η Αυγή «η κυβέρνηση γνωρίζει ότι θα υποχρεωθεί να προωθήσει νέα σκληρά μέτρα, τα οποία θα προβάλει σαν «παλιές δεσμεύσεις» και όχι ως νέες υποχωρήσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παπαδημούλης, όπως μας θύμισε ο Πάνος Παπανικολάου στο λογαριασμό του στο Twitter



— P.G. Papanikolaou (@PGPapanikolaou) December 8, 2016


Δείτε και ένα από τα παλαιότερα διαγγέλματα του Σαμαρά 




Και με το ένα,με το δύο,με το τρία : πως ένα εφάπαξ βοήθημα μονιμοποιείται (στο μιλητό) και γίνεται 13 σύνταξη

«Στη πράξη, έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη μια παλιότερη δέσμευση μας για 13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και αυτό θα κάνουμε».

Από το χθεσινό διάγγελμα Τσίπρα 



----------------------------------------------------
Σαν να μην πέρασε μια μέρα  (που λέει και το άζμα) :


Πλεόνασμα προεκλογικών παροχών από Σαμαρά
Θριαμβολογίες 

 18 Μαρ. 2014


Ποσό άνω των 500 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα θα δοθεί σε ένα εκατομμύριο Έλληνες με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, καθώς και στους ένστολους με μηνιαίους μισθούς κάτω των 1.500 ευρώ. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. «Τα καταφέραμε» σημείωσε σε πανηγυρικό κλίμα. Σημειώνεται πως ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 θα κλείσει στα 2,9 δις ευρώ. «Ούτε λέξη Σαμαρά για το φόνο», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 Όπως είπε ο πρωθυπουργός ειδική μέριμνα θα υπάρξει και για τους αστέγους με έκτακτη ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ και ενίσχυση των υπηρεσιών που τους προσφέρονται, ενώ υποστήριξε πως «δεν θα ληφθούν νέα μέτρα γιατί δεν χρειάζονται». «Οι μακρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα ολοκληρώνονται με επιτυχία», δήλωσε και συνέχισε: «Όταν άλλοι αμφισβητούσαν τα επιτεύγματα της οικονομίας, ή προσπαθούσαν και να τα ματαιώσουν ακόμα, αυτή η κυβέρνηση ενωμένη έκανε με σοβαρότητα αυτό που είναι η αποστολή της, να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Είχαμε υποσχεθεί να αποτρέψουμε την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Και το πετύχαμε. Είχαμε υποσχεθεί να βγάλουμε τη χώρα από την ύφεση. Το πετυχαίνουμε τώρα»

«Αγωνιζόμασταν να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα πιο νωρίς απ’ ό,τι προέβλεπε το πρόγραμμα, για να μην εξαρτάται συνεχώς η χώρα μας από καινούργια δάνεια. Και το καταφέραμε. Είχαμε υποσχεθεί να μοιράσουμε μέρος της υπέρβασης του στόχου του πλεονάσματος στην οικονομία για να ανταμειφθούν οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό κάνουμε τώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Με ικανοποίηση- λοιπόν- μεγάλη, σας ανακοινώνω ότι πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν αμέσως σε ένα εκατομμύριο Ελλήνων, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή στους φτωχότερους, σε αυτούς που αδικήθηκαν περισσότερο, σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Και βεβαίως στους ένστολους με μηνιαίο μισθό κάτω από 1500 ευρώ. Όπως ακριβώς είχαμε υποσχεθεί».
  
http://tvxs.gr/news/ellada/pleonasma-proeklogikon-paroxon-apo-samara 


 
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «η μόνη αλήθεια που ειπώθηκε σήμερα από τον κ. Σαμαρά ήταν πως η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της. Αλλά τις τήρησε πλήρως και μονομερώς, μόνο προς την τρόικα και όχι προς τον ελληνικό λαό»,

«Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι δεν είπε λέξη για το φόνο. Προσπάθησε επιμελώς, αλλά ανεπιτυχώς, να αποκρύψει το περιεχόμενο της συμφωνίας με τη τρόικα. Μιας συμφωνίας που θα μας οδηγήσει σε ένα νέο μνημόνιο, που σχεδιάζουν να μας φορέσουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές», τονίζει στην ανακοίνωσή της η αξιωματικής αντιπολίτευση και συνεχίζει:

«Η συμφωνία για την οποία επαίρεται ο κ. Σαμαράς προβλέπει κατάργηση των τριετιών, απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και μόνιμη φτώχια για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.




"Τη συμφωνία με τους εταίρους μας θα την τηρήσουμε στο ακέραιο"



Μια πορεία χτισμένη πάνω στη καταγγελία της συμφωνίας, κατέληξε σε ένα διάγγελμα για ένα βοήθημα τύπου Σαμαρά 2014, και μια διαπίστωση - για να μη ξεχνιόμαστε -."Τη συμφωνία με τους εταίρους μας θα την τηρήσουμε στο ακέραιο".
   
- Τέσσερις κυβερνήσεις μέσα ε έξη χρόνια, έχουν δέσει με τις υπογραφέ ςτους χειροπόδαρα τη χώρα και την έχουν κάνει υποχείριο των Δανειστών.
 Ανάμεσά τους και η σημερινή κυβέρνηση του Α.Τσίπρα.

 Τέσσερις κυβερνήσεις υπέγραψαν μνημόνια, διεθνείς συμβάσεις, και ότι άλλο τους έσπρωξαν σε χαρτί μπροστά τους στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων.
 Ανάμεσά τους και η σημερινή κυβέρνηση του Α.Τσίπρα.
 Ανάμεσα στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ακούστηκε και το

"Τη συμφωνία με τους εταίρους μας θα την τηρήσουμε στο ακέραιο" .. και είναι σίγουρο ότι ένα χαμόγελο ειρωνικό, σχηματίστηκε στα χείλια των "εταίρων-δανειστών".

 Αν λοιπόν οι "εταίροι"  δεν έχουν αντίρρηση με τις εξαγγελίες για το ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν τη προσφυγική κρίση, και για το εφαπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, και δεν ακυρώσουν και αυτά τα μέτρα, θσ καταγραφεί ότι για πρώτη φορά, μια παροχή, έγινε με ένα διάγγελμα πρωθυπουργού.

 Από τις φράσεις του "διαγγέλματος", αυτή που τσαλακώνει τον Α.Τσίπρα είναι αυτή που αναιρεί τη πορεία του, τις δεσμεύσεις του, τον λόγο που τον εμπιστεύθηκε ο λαός και του έδωσε τη θέση του πρωθυπουργού.

 Μια πορεία χτισμένη πάνω στη καταγγελία της συμφωνίας, κατέληξε σε ένα διάγγελμα για ένα βοήθημα τύπου Σαμαρά 2014, και μια διαπίστωση - για να μη ξεχνιόμαστε -.

"Τη συμφωνία με τους εταίρους μας θα την τηρήσουμε στο ακέραιο".

 Πώς;

 Με πόσο ακόμα αίμα;
 Μια μη βιώσιμη συμφωνία, πως τηρείται Αλέξη;