Αποκάλυψη: Αυτή είναι η στρατηγική της ΝΔ για τη χειραγώγηση των δημοσκοπήσεων υπέρ του ΝΑΙ

Το «Κόκκινο» δημοσιεύει το εσωτερικό non paper της ΝΔ για τη στρατηγική του «ναι». Διαβάζοντάς το γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το σημείωμα μπορεί να «διευκολύνει» τις δημοσκοπικές εταιρείες στο τρόπο που θα διεξάγουν τις έρευνές τους.


 Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσιαστεί αποτελέσματα δημοσκοπήσεων. Ίσως δεν τους βγήκε η στρατηγική...

«Κάντε το όπως οι Λετονοί»




[...]  Να σας δώσω, τώρα μια μικρή εικόνα όχι και τόσο γνωστή για το πώς θέλουν οι δανειστές να διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις :

Κάντε το όπως οι Λετονοί

Ετσι  συμβούλευαν ευρωπαίοι αξιωματούχοι τους Έλληνες στις διαπραγματεύσεις. 

Αν δυσκολεύεστε να περάσετε τη συμφωνία στη χώρα σας, τότε, κάντε το όπως οι Λετονοί. 

Οι Λετονοί, λοιπόν, αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν σ’ένα πρόγραμμα άγριας λιτότητας, για τα κατώτερα και τα μεσαία στρώματα φυσικά, που εφαρμόστηκε κυρίως την περίοδο 2009-2011 με ανταμοιβή την προσχώρηση της Λετονίας στην ευρωζώνη, το 2014.

Όλα είναι επικοινωνία είπε στο τραπέζι στους Έλληνες  διαπραγματευτές, ευρωπαίος αξιωματούχος εξηγώντας ότι στην περίπτωση της Λετονίας, η δουλειά που είχαν να κάνουν αφορούσε κατά 50% την  κατάρτιση του προγράμματος  και κατά 50% την επικοινωνιακή του εμπέδωση από την κοινωνία.

Όπως έγινε στη Λετονία, έτσι και στην Ελλάδα κάθε πρόγραμμα πρέπει να παρουσιαστεί με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι συμβαδίζει με τις πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης, συνέχισε ο ευρωπαίος αξιωματούχος. 

Οι έλληνες διαπραγματευτές της νέας κυβέρνησης, βεβαίως, τον άκουγαν αποσβολωμένοι, με έναν εξ αυτών να του αντιτείνει ότι οι προτάσεις που περιγράφονται στο σχέδιο των θεσμών δεν ωραιοποιούνται με τίποτα καθώς βαραίνουν τα φτωχά στρώματα.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος φάνηκε να μην καταλαβαίνει και ρώτησε σε ποιο κομμάτι αναφερόταν ο Έλληνας. O τελευταίος έφερε ως παράδειγμα την αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 23%,γεγονός που αν ισχύσει θα μειώσει για ακόμα μία φορά οριζόντια το πραγματικό εισόδημα των  φτωχότερων στρωμάτων ,ενώ η τιμή του ρεύματος θα αυξηθεί οδηγώντας σε συνακόλουθες αυξήσεις τιμών μεγάλο αριθμό προϊόντων και υπηρεσιών.

«Τότε πρέπει να πείτε στον κόσμο ότι παίρνετε λεφτά από τους πλούσιους», απάντησε ο ευρωπαίος αξιωματούχος ,αφήνοντας σύξηλο τον έλληνα συνομιλητή του.

Και συνέχισε εξηγώντας την επικοινωνιακή τακτική που πρέπει να ακολουθήσει η Αθήνα αν υιοθετήσει τα μέτρα των θεσμών.

«Θα βασιστείτε στο εξής», είπε :   «Αν αυξηθεί ο ΦΠΑ στο ρεύμα, όλος ο πληθυσμός θα επιβαρυνθεί. Ετσι,θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο και οι πλούσιοι που μέχρι τώρα δεν πλήρωσαν το μερίδιο  που θα περίμενε κανείς να πληρώσουν. Θα κατασκευάσετε λοιπόν, μια στατιστική μελέτη που θα απεικονίζει τη διαφορά της επιβάρυνσης που θα κληθεί να πληρώσει κάθε οικονομική μονάδα και θα παρουσιάσετε έτσι, ότι οι πλούσιοι επί κυβερνήσεώς σας  θα πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά απ’ ότι πριν» 

Άναυδοι οι Έλληνες διαπραγματευτές της νέας κυβέρνησης, εννοείται. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά αποκαλύφθηκε όλη η νοοτροπία των ευρωπαίων παραγόντων.

Κάντε το κι εσείς όπως οι Λετονοί, λοιπόν.

Απλά πράγματα. Όλα είναι ζήτημα επικοινωνίας. Αλήθεια θυμάστε τι είχε πει ο Βενιζέλος  για το χαράτσι ; Ότι μόνο έτσι πληρώνουν και οι πλούσιοι. Είχε πάρει το μάθημά του φαίνεται.Μέχρι και σχετικά σεμηνάρια επικοινωνίας για δημοσιογράφους υπήρχαν.

Αλήθεια, υπάρχει στοιχειωδώς σκεπτόμενος άνθρωπος που να πιστεύει ότι το πρόβλημα των δανειστών είναι ότι δεν μπορούν να περάσουν από τα κοινοβούλιά τους ένα ΦΠΑ για τα ελληνικά εστιατόρια και ξενοδοχεία  στο 13% αντί για 23% όπως  απαιτούν,καταστρέφωντας συνειδητά ότι απέμεινε όρθιο στον τουρισμό και την ελάχιστη επιβίωσή μας ;

Όχι, βέβαια,δεν είναι ο χαμηλός ΦΠΑ στην Ελλάδα που δεν μπορούν να περάσουν από τα κοινοβούλιά τους,αλλά το γεγονός ότι μια αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη φορολογεί τον μεγάλο πλούτο.

Κατά τ’ άλλα  έσπρωχναν την κυβέρνηση με κάθε τρόπο να υπογράψει τα μέτρα των δανειστών, ενώ ταυτόχρονα  είναι έτοιμοι να την σταυρώσουν αν τα υπογράψει .Για την τρόικα εσωτερικού λέω.

Την οικτίρουν γιατί δεν υπογράφει τη συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές, ενώ  ταυτοχρόνως η εμπλεκόμενη δημοσιογραφία λαϊκίζει  χοντρά και ασύστολα ότι η κυβέρνηση ότι η κυβέρνηση βάζει στα μακαρόνια 23%   ΦΠΑ  και δεν θάχει ο λαός να φάει. Αναγκάστηκε  λοιπόν να απαντήσει στο χυδαίο αυτό λαϊκισμό  της κατσαρόλας  ,ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, διερωτώμενος : 
«Μα πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος για να προκύψει αύξηση 10% στις δαπάνες του; Συζητάμε για αύξηση 6 λεπτά, για 6  σεντς  στο πακέτο τα μακαρόνια, διερωτήθηκε ο κύριος Φίλης. Αυτό κουβεντιάζουμε, όταν κουβεντιάζουμε σοβαρά πολιτικά ; Τέτοια προπαγάνδα γίνεται ; 6 λεπτά για τα μακαρόνια ,και όλα τα λεφτά που θαρθούν με την αναδιανομή,με το φόρο στους πλούσιους;».
Τι ήθελε και απάντησε ο Φίλης ;

Επί μέρες τα  μήντια της διαπλοκής εκμεταλλεύτηκαν το θέμα. Έκαναν το άσπρο-μαύρο,τον χλεύασαν, τον ειρωνεύτηκαν, τα μακαρόνια  έγιναν  το κορυφαίο θέμα της επικαιρότητας και το ίντερνε πήρε φωτιά από το τρολάρισμα. Άδειασαν οι κατσαρόλες των φιλελέδων.[...]

Απομαγνητοφώνηση από την  ραδιοφωνική εκπομπή Κυριακάτικες συνευρέσεις με τον  Τάκη Ψαρίδη, της  28/6/2015,στο stokokkino.gr/

Για περάστε ! Για περάστε!