"ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΞΕΡΟΛΙΘΙΑ"



ΑΝΑΦΗ (Τόπος εξορίας) 1937

Στην Κυριακάτικη εκπομπή της Έλενας Διάκου "Με δικά τους λόγια", μίλησα για την ιστορία αυτής της φωτογραφίας που απεικονίζει τη μάνα μου να πληρώνει το βαρύ αμάρτημά της: ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΟΚΤΑΩΡΟ!!!!Ξύλο, στρατοδικείο, ψευδομαρτυρίες και τρία χρόνια εξορία στην Ανάφη. Αργότερα στη μετεμφυλιακή περίοδο, τα όργανα του κράτους ήταν πολύ ευγενικά μαζί της και τη συνόδευαν παντού, ακόμα και πίσω από το παραβάν του εκλογικού κέντρου. 

Κι εκείνη για να τους το ανταποδώσει ψήφιζε πάντα ΕΡΕ. Αν ζούσε τώρα η μάνα μου και της έλεγα πως τώρα πια δεν χρειάζεται χωροφύλακας για να ψηφίσουν σωστά οι εργάτες αλλά τώρα από μόνοι τους τρέχουν πίσω από αυτόν που υπόσχεται πως θα τους λυτρώσει από το...καταραμένο οκτάωρο, θα έκανε τόση φασαρία που θα την έστελναν και πάλι εξορία. Αυτή τη φορά οι εργάτες.


                       Î— εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες
[---->]

Λεφτά υπάρχουν !


Λεφτά υπάρχουν και πάνε σε καλή μεριά, όπως φαίνεται!

Μια ακόμη πτυχή της δραστηριότητας της Ρένας Δούρου, για την οποία απέφυγε να κάνει θόρυβο δημοσίως. Μόνο που οι δεσποτάδες δεν είναι αγνώμονες, οι άνθρωποι. Και το ξεφούρνισαν, ευχαριστώντας την!

117 εκατομμύρια από το υστέρημα του ελληνικού λαού στους σαπιοκοιλιάδες! Ή αλλιώςμ αντί να βοηθάει η Εκκλησία τον χειμαζόμενο λαό, βοηθάει ο λαός την Εκκλησία, χάρη στις όποιες Δούρου.


117 Εκατομμύρια Ευρώ έδωσε η Περιφέρεια Αττικής στην Εκκλησία της Ελλάδος 

117 Εκατομμύρια Ευρώ έδωσε η Περιφέρεια Αττικής στην Εκκλησία της Ελλάδος 

Αχ αυτές οι κοινές αρχές και αξίες !

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβυ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019
Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβυ της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας.
Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να ο[δηγηθούν στη δικαιοσύνη.  

[---->] 


....Οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι του Τζέφρι Πάιατ, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πρεσβεία των ΗΠΑ, κοντά στο μαιευτήριο «Έλενα Κυριακού», έφτασαν στο σημείο στις 4 τα ξημερώματα με πέντε δίκυκλα.

Ετήσια Έκθεση 2019 για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.


Με μισθό κάτω των 500 ευρώ αμείβονται (έτος 2018) 571 χιλιάδες, περίπου ένας στους πέντε στον ιδιωτικό τομέα ενώ 251 χιλιάδες άτομα αμείβονταν με μισθό κάτω των 250 ευρώ. Αυτό είναι ένα από τα δυσοίωνα συμπεράσματα που αποτυπώνονται στην Ετήσια Έκθεση 2019 για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Εξετάζοντας τις αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κατά το 2018 με βάση τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, η έκθεση αναφέρει ότι επί συνόλου 2.396.602 εργαζομένων οι μέσες τακτικές αποδοχές ανέρχονται σε 898,59 ευρώ. 
Ειδικότερα το 29% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα (696.825 άτομα) είχε σχέση μερικής απασχόλησης με μέσο μισθό 375,53 ευρώ ενώ το 71% (1.702.675 άτομα) είχε σχέση πλήρους απασχόλησης με μέσο μισθό 1.111,09 ευρώ.


Σύμφωνα με την έκθεση:

Μείωση κατά 130 εκατ. ευρώ κατέγραψαν το 2018 και οι κοινωνικές παροχές. Συγκριτικά με το 2009 οι κοινωνικές παροχές έχουν υποχωρήσει κατά 21,7%.

– Οι πολιτικές λιτότητας και υπερπλεονασμάτων έχουν επιβαρύνει σημαντικά το προσαρμοσμένο ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, το οποίο την περίοδο 2009-2017 σημείωσε πτώση 33,7%, διαταράσσοντας τη μακροοικονομική και τη χρηματοπιστωτική συνοχή της οικονομίας.

– Η χρηματοοικονομική θέση των νοικοκυριών είναι ιδιαίτερα εύθραυστη λόγω αρνητικών νέων αποταμιεύσεων και χαμηλού επιπέδου εισοδημάτων σε σχέση με τις δανειακές τους υποχρεώσεις. Δεδομένης της εξάρτησης της δυναμικής της οικονομίας από την εγχώρια κατανάλωση, η χρηματοοικονομική κατάσταση των νοικοκυριών περιορίζει τις προσδοκίες αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας.

– Το 2018 στον ιδιωτικό τομέα 571 χιλιάδες άτομα αμείβονταν με μισθό κάτω των 500 ευρώ, ενώ 251 χιλιάδες άτομα αμείβονταν με μισθό κάτω των 250 ευρώ.

Για τα βασικά συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης, πατήστε εδώ.

Για το πλήρες κείμενο της ετήσιας έκθεσης, πατήστε εδώ.
[---->]

Άρχισαν πάλι τα...θαύματα στην ΕΛΣΤΑΤ



Σύμφωνα με το τελευταίο....μαγείρεμα της υπηρεσίας,η ανεργία το μήνα Φεβρουάριο...έπεσε στο 18,5%,τη στιγμή που τον Ιανουάριο βρισκόταν πάλι στο 18,5%,αλλά...διορθώθηκε σε 18,6%!

Χαρακτηριστικό δε της ανακοίνωσης,αλλά και του ότι...δεν συντονίζονται μεταξύ τους οι υπηρεσίες στα "μαγειρέματα" τους σε βαθμό που δεν γνωρίζει...η ΕΛΣΤΑΤ τι ποιεί...η ΕΡΓΑΝΗ,είναι το γεγονός πως τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν περίπου 29.000 νέες θέσεις εργασίας κατά την ΕΡΓΑΝΗ,ενώ κατά την ΕΛΣΤΑΤ...οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 700 περίπου!

Μιλάμε,τέτοια...θαύματα δεν τα πετύχαιναν ούτε στην Κανά της Γαλιλαίας!
[---->]

Ο πανικόβλητος Τσίπρας και η ασφαλίτικη ασυδοσία


Αφορμή για το κείμενο αυτό αποτέλεσαν δύο γεγονότα των τελευταίων ημερών, που καταγγέλθηκαν από πολίτες οι οποίοι υπέστησαν προκλητικά βίαιη αντιμετώπιση από την προσωπική φρουρά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Αναφέρομαι σε περιστατικά που συνέβησαν στα Γιάννενα και τη Λευκάδα κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις πόλεις αυτές, και αφορούν σε προπηλακισμούς πολιτών, χυδαίες ύβρεις, απειλές και παράνομες προληπτικές προσαγωγές σε αστυνομικά τμήματα.

Η πρώτη καταγγελία προέρχεται από γυναίκες που είχαν συμμετάσχει στη μεγάλη μαζική κινητοποίηση του Σαββάτου 11 Μαΐου στα Γιάννενα, κατά των καταστροφικών για το περιβάλλον και την οικονομική ζωή της περιοχής σχεδίων εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Συγκεκριμένα, όταν την επόμενη μέρα, Κυριακή 12 Μαΐου, ο Τσίπρας επισκέφτηκε την πόλη των Ιωαννίνων, τρεις γυναίκες και δύο άντρες πιάστηκαν από ασφαλίτες της προσωπικής φρουράς του πρωθυπουργού, έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο θα μιλούσε, και αφού δέχθηκαν εξευτελιστικά σχόλια, προσήχθησαν βίαια στην Ασφάλεια και κρατήθηκαν χωρίς καμιά κατηγορία, μέχρις ότου τελείωσε η ομιλία του πρωθυπουργού.

Την ίδια μέρα ανάλογη εξευτελιστική αντιμετώπιση και παράνομη προσαγωγή και κράτηση επιφυλάχθηκε και στον ακτιβιστή Μιχάλη Μαραγκάκη στη Λευκάδα, ακριβώς γιατί και αυτός συμμετέχει στο κίνημα κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων. Κι αυτός προπηλακίστηκε από τη φρουρά του πρωθυπουργού, κατά την επίσκεψή του στη Λευκάδα, και κρατήθηκε όση ώρα ο Τσίπρας παρέμεινε στην πόλη.

Τα περιστατικά αυτά ασφαλώς δεν είναι τυχαία και δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Η όλο και πιο συχνή προσφυγή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην αστυνομική καταστολή αποτελεί μια πραγματικότητα εξαιρετικά ανησυχητική. Εκδηλώνεται, μάλιστα, με τέτοια βιαιότητα ώστε πριν μερικούς μήνες ακόμη και η ίδια η πανελλαδική συνδικαλιστική οργάνωση των αστυνομικών κατήγγειλε δημοσίως την αρμόδια υπουργό Όλγα Γεροβασίλη για τις εντολές απάνθρωπης αντιμετώπισης των κατοίκων της αστυνομοκρατούμενης Λευκίμμης τις οποίες εξέδιδε.

Η αστυνομική καταστολή λαϊκών αγώνων και κινητοποιήσεων δεν αποτελεί τη μόνη ανησυχητική εκδήλωση της αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τα γεγονότα που αναφέρθηκαν σε Γιάννενα και Λευκάδα αναδεικνύουν και μια άλλη πτυχή, που αφορά άμεσα προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τσίπρας είναι ίσως ο μοναδικός πρωθυπουργός των μεταπολιτευτικών δεκαετιών που παίρνει τόσα πολλά και ασφυκτικά μέτρα αυτοπροστασίας. Είναι γνωστό ότι σε όποια μετακίνησή του και κυρίως σε όποια δημόσια εμφάνιση ανάμεσα σε κόσμο, συνοδεύεται από δεκάδες ασφαλίτες, οι οποίοι δημιουργούν αδιαπέραστο τείχος γύρω του.

Κορυφαία και πιο αποκρουστική εκδήλωση της φοβίας του κατά την επαφή του με πολίτες υπήρξε η πρωτοφανής στα πολιτικά χρονικά και όχι μόνο της Ελλάδας, υποχρέωση των συνέδρων του κόμματός του σε σωματικό έλεγχο πριν την είσοδό τους στον χώρο του Συνεδρίου και η διεξαγωγή του υπό το άγρυπνο βλέμμα δεκάδων ασφαλιτών που πηγαινοέρχονταν στους διαδρόμους επιτηρώντας τους εκλεγμένους εκπροσώπους των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ!

Κάτι που επαναλήφθηκε πρόσφατα σε κομματική εκδήλωση στην Πάτρα, στην οποία μίλησε ο Τσίπρας. Κι εκεί, όσοι παραβρέθηκαν υποβλήθηκαν σε εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο, ενώ όσο μιλούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεκάδες ασφαλίτες επιτηρούσαν τα συγκεντρωμένα μέλη και στελέχη του κόμματος!

Προφανώς, αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι οι όποιες φοβίες ετούτου ή του άλλου προσώπου και επί του προκειμένου του Τσίπρα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η εισαγωγή εξαιρετικά ανησυχητικών μεθόδων προστασίας του, που στρέφονται ευθέως κατά των δημοκρατικών ελευθεριών των πολιτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάθε δικαίωμα να αυτοπροστατεύεται ακόμη και με στρατιές ασφαλιτών. Όπως έχει και το δικαίωμα να υποβάλλει σε εξευτελισμό αυτούς που τον ακολουθούν πολιτικά και δεν νιώθουν να θίγονται όταν τους υποχρεώνει σε σωματικούς ελέγχους, όταν τους αναγκάζει να συζητούν υπό το άγρυπνο βλέμμα δεκάδων ασφαλιτών ή ακόμη και όταν τους εξαναγκάζει να ψηφίζουν ξανά και ξανά μέχρι να περάσει το δικό του, όπως επίσης συνέβη στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί όλα αυτά να συνιστούν βαρύ πλήγμα για τη δημοκρατία στο εσωτερικό ενός κόμματος και μάλιστα κυβερνητικού, αλλά πρωτίστως αποτελούν ζήτημα που αφορά τα ίδια τα μέλη και στελέχη του που τα ανέχονται.

Αυτό που δεν έχει δικαίωμα ο Τσίπρας και κάθε Τσίπρας είναι να τσαλαπατάει με τέτοιο κυνισμό και αλαζονεία τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, αναγκάζοντάς τους να υφίστανται τις χυδαιότητες της προσωπικής του φρουράς, καθώς και τους προπηλακισμούς και τις παράνομες προληπτικές προσαγωγές.

Αυτό που δεν έχει δικαίωμα ο Τσίπρας και κάθε Τσίπρας είναι να υπονομεύει τη δημοκρατία, επειδή ο ίδιος πανικοβάλλεται σε κάθε επαφή με τον λαό, τον οποίο τόσο χρόνια τσαλαπατάει με την πολιτική της κοινωνικής καταστροφής που εφαρμόζει.
[---->]