Τι νομίζατε ότι το Τμήμα για την Προστασία του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος ξεχνά ?


• Ο Λαφαζάνης κλήθηκε να παρουσιαστεί στο Τμήμα για την Προστασία του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος (ουάου) τη Μεγάλη Πέμπτη (ναι, τη Μεγάλη Πέμπτη, διότι το κράτος και συνέχεια έχει, και διακοπές δεν κάνει, κι από καραντίνα δεν νογάει) προκειμένου να απολογηθεί για τα «εγκλήματα» που διέπραξε επί ΣΥΡΙΖΑ.

• Ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ, κακιασμένος που ο πρώην σύντροφος τόλμησε να πάει κόντρα στους αριστερούς-ριζοσπαστικούς πλειστηριασμούς, φρόντισε να τυλίξει στον μισό ποινικό κώδικα τον «εγκληματία». Αλλά δεν πρόκανε να τον τιμωρήσει, και τον άφησε αμανάτι στη Ν.Δ. Ω, με συγχωρείτε, τι λέω; Ξέχασα ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη...

• Συριζαίοι, μην ξεχάσετε παρ’ όλα αυτά να καταγγείλετε την κακιά Δεξιά που ποινικοποιεί τους αγώνες, και να υποσχεθείτε ότι αυτά θα είναι παρελθόν όταν με το καλό ξαναγυρίσετε στο γκουβέρνο. Εδώ λέτε άλλα κι άλλα, γιατί να μην μας εκπλήξετε λίγο ακόμη συμπαραστεκόμενοι και στο θύμα σας; Τζάμπα είναι, και είστε ικανοί για όλα.

[---->]

ΤO ΔΝΤ ΑΡΝΕΊΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΈΛΑ ΔΆΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ



Με μια απόφαση που το τοποθετεί στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας, το ΔΝΤ απέρριψε την αίτηση δανείου ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέβαλε η κυβέρνηση του Νικολά Μαδούρο, προς το Rapid Financing Facility (RFF) ,το ειδικό Ταμείο Ταχείας Χρηματοδότησης (RFF), που δημιουργήθηκε ειδικά για να βοηθήσει τις χώρες που πλήττονται από το Covid-19.

Ο λόγος της απόρριψη του αιτήματος που είναι πέραν κάθε νομιμότητας, είναι ότι «η δέσμευση του ΔΝΤ προς τα κράτη μέλη βασίζεται στην επίσημη αναγνώριση της κυβέρνησης από τη διεθνή κοινότητα και αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές αν αναγνωρίζεται».

Δύο σχόλια σχετικά με αυτήν την άθλια προσβολή: 

πρώτον, η Βολιβιανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας εξακολουθεί να αναφέρεται ως χώρα μέλος στον ιστότοπο του ΔΝΤ. Επομένως, η σαφήνεια «σχετικά με την αναγνώριση» είναι απόλυτη. Φυσικά, δεν μπορεί να κρυφτεί το γεγονός ότι το ΔΝΤ αρνείται τη βοήθεια στο Καράκας για πολιτικούς λόγους.

Δεύτερον, από πότε η αναγνώριση μιας κυβέρνησης εξαρτάται από την άμορφη γνώμη της «διεθνούς κοινότητας» και όχι από τους φορείς που την θεσμοθετούν, όπως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών;

Η Βενεζουέλα είναι μέλος του ΟΗΕ, μία από τις 51 χώρες που ίδρυσε τον οργανισμό το 1945 και μέλος πολλών επιτροπών του ΟΗΕ. Η περιβόητη «διεθνής κοινότητα» που αναφέρεται για να δαιμονοποιηθεί η Βενεζουέλα από ανθρώπους όπως ο Τραμπ, ο Πινιέρα, ο Ντούκε, ο Λένιν Μορένο και άλλοι του είδους τους, είναι ένας μύθος, όπως ο Χουάν Γκουαϊδό, που δεν φτάνουν καν τις 50 από τις 193 χώρες που αποτελούν τα Ηνωμένα Έθνη .

Οι βαθύτεροι λόγοι αυτής της άρνησης δεν έχουν, επομένως, καμία σχέση με αυτά που είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ και είναι οι ίδιοι λόγοι που εξηγούν το παράλογο δάνειο των 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χορηγήθηκε στη διεφθαρμένη κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι, και το οποίο χρησιμοποιήθηκε κυρίως για να διευκολύνει τη φυγή κεφαλαίων προς τους φορολογικούς παραδείσους που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι εταίροι της έχουν σε όλο τον κόσμο.

Ελπίζω ειλικρινά ότι η πανδημία (η οποία είναι επίσης οικονομική) και το δάνειο που δόθηκε στον Μάκρι να γίνουν οι δύο τάφοι ενός οργανισμού όπως το ΔΝΤ το οποίο, από τη δημιουργία του το 1944, έχει σπρώξει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα, τη φτώχεια, τις ασθένειες και το θάνατο με τις «συστάσεις» του και τους «όρους του».

ΠΗΓΗ : contropiano.org/news/internazionale