Για τους άσχετους περί του διεθνούς δικαίου και του δικαίου γενικά



1. Ανοικτά σύνορά σημαίνει ότι οι αιτούντες ασύλου έχουν την δυνατότητα να απευθυνθούν σε ένα κράτος και να εκφράσουν τα αιτήματά τους
2. Ανοικτά σύνορά σημαίνει ότι στα σύνορά αυτού του κράτους δεν πετάνε μπάτσοι δακρυγόνα στους πρόσφυγες, δεν περιπολούν φασιστικές πολιτοφυλακές, και τηρούνται όλοι οι κανόνες του διεθνούς δικαίου
3. Ανοικτά σύνορά σημαίνει ότι αυτό το κράτος παρέχει άσυλο σε όσους το δικαιούνται και προμηθεύει τα απαραίτητα έγγραφα σε όσους θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους
4.Κλειστά σύνορα σημαίνει ότι ένα κράτος δεν επιτρέπει να χρησιμοποιούν το έδαφός του ξένες δυνάμεις. Για παράδειγμα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και λοιποί "σύμμαχοι".

Όποιος/όποια κατανοεί τα παραπάνω ως αχαλίνωτο κοσμοπολιτισμό ή φασιστοφέρνει ή χαζοφέρνει 


Να μην απορείς όταν θα σε τσακίζουν στο ξύλο


Εν τω μεταξύ,σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ίδιων των ΣΚΑΪδων και των ΑΝΤ1δων,το σχεδόν 100% των προσφύγων δηλώνει πως θέλει να περάσει και να πάει στη Γερμανία,όπου πολλοί απ' αυτούς έχουν εκεί τις οικογένειες τους.
Έτσι,για να ξέρουμε...ποια σύνορα και ποια χώρα υπερασπιζόμαστε!

Υ.Γ. Μπάρμπα Μήτσο και κυρά Μαρία που τώρα τρέχεις να ταΐσεις τους ΜΑΤατζήδες που σε "φυλάνε" από τους...εισβολείς,όταν θα σου κόβουν - με εντολή Μέρκελ και "εταίρων" - ξανά τη σύνταξη ή τις αγροτικές επιδοτήσεις και οι ΜΑΤατζήδες που τώρα ταΐζεις θα ξεφουσκώνουν τα λάστιχα των τρακτέρ και θα σε τσακίζουν στο ξύλο μην απορείς γιατί το κάνουν ενώ εσύ τους περιέθαλπες. Αυτοί δεν πιάνονται φίλοι,δουλειά τους είναι το ξύλο και γι αυτό σε βλέπουν (ακόμα και τώρα κι ας τους δίνεις φαΐ) και θα σε βλέπουν σαν εχθρό!


Γ.Μαργαρίτης: Εθνικά ανεξάρτητη Ελλάδα ή απέραντο “hot-spot”


Ή «φύλακες» σε τεράστια «αποθήκη ψυχών» ή «εγκληματίες πολέμου».

Ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ, Γιώργος Μαργαρίτης μιλώντας στον 98.4 , υποστήριξε ότι πέραν του προφανούς της απάντησης στον ωμό εκβιασμό Ερντογάν προς την Δύση , πάνω στην πλάτη της Ελλάδας και των προσφύγων –μεταναστών, με την φύλαξη των συνόρων και την άσκηση κυριαρχίας, γίνεται σαφές ότι μονοδιάστατα η απώθηση των προσφύγων –μεταναστών από τα σύνορα δεν οδηγεί πουθενά.

Αντίθετα, αν δεν καταδειχτεί με μια ουσιαστική ανεξάρτητη εθνική πολιτική η ευθύνη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ στο  θέμα, τότε η Ελλάδα πολύ σύντομα θα κληθεί , περίπου ως συνοριοφύλακας της Ε.Ε.  με σφραγισμένα τα δυτικά της σύνορα όμως με επιλογή των εταίρων μας, να απαντήσει στο δίλημμα ή του άνθρωπο – φύλακα σε μια χώρα απέραντο hot-spot και μάλιστα με την «εθνική παγίδα» του εγκλωβισμού μεταναστών στα κρίσιμα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ή ως «εγκληματίες πολέμου»  αν αποφασίσουμε από την  αποτροπή στα σύνορα να περάσουμε στην πλήρη παρεκτροπή, οπότε τότε και μόνο οι εταίροι της Ε.Ε. και του ΟΗΕ θα πουλήσουν και «ανέξοδα» για τους ίδιους ανθρωπισμό, σέρνοντας την Ελλάδα ακόμη και σε διεθνή δικαστήρια.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πλέον απρόβλεπτος παίκτης για όλους , διαφορετικά κινδυνεύει να μετατραπεί σε γεωπολιτική «μαύρη τρύπα» , ακόμη και με δημογραφική αλλοίωση , στο όνομα του να κρατήσει η κεντρική Ευρώπη το «πρόβλημα» , μακριά από την πόρτα της.
    

*Ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι καθηγητής σύγχρονης Ιστορίας και συγγραφέας. Διδάσκει «Σύγχρονη Πολιτική και Κοινωνική Ιστορία» στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης