Αυριο στις 7μμ στην Πλατεία Συντάγματος



                              Δεν φοβόμαστε. Δεν κάνουμε πίσω. Νικάμε


Ευρώ πάση θυσία των άλλων

Φίλε πιτσιρίκο,
τα δάνεια της Ευρώπης πάνε σε αριστερούς τεμπέληδες, αλλά οι δεξιοί δουλευταράδες είναι αυτοί που κόπτονται μην τυχόν και αυτά σταματήσουν να έρχονται στη χώρα.
Το ενδεχόμενο να κατεβάσουν καμιά ιδέα ή να πάνε επιτέλους να εργαστούν και να μην περιμένουν από τον Τσίπρα ή την Μέρκελ να τους ταΐσει δεν τους περνάει με τίποτα απ’ το μυαλό.

Το κράτος-πατερούλης πέθανε, κι ο θρήνος τους ακούγεται μέχρι το Βερολίνο.

Κρατικοδίαιτα ανθρωπάκια που πλούτισαν στις πλάτες μας, και σήμερα θέλουν να τους πληρώσουμε και το λογαριασμό.
Θα χάσουν λέει το 60% του βιοτικού τους επιπέδου.

Λογικό μου ακούγεται, αφού το βιοτικό τους επίπεδο είναι φουσκωμένο και πλασματικό.

Μόνο που εμείς δε μπορούμε να τους το συντηρούμε άλλο.

Σε τελική ανάλυση, γιατί να μη φροντίσουμε τους συνταξιούχους γονείς μας που δε βγάζουν το μήνα ή τα αδέρφια και τους φίλους μας που μεταναστεύουν;

Για να δείξουμε αλληλεγγύη σε αυτούς που βγήκαν χθες να διαδηλώσουν, απαιτώντας την περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων και την κατάλυση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει;

Εντάξει, να δείξω οίκτο και κατανόηση σε κάποιον που του διαμορφώνει τη σκέψη ο homo habilis μανδραβέλης και ο homo erectus πορτοσάλτε, αλλά σε ολα τα πράγματα υπάρχει κι ένα όριο.

Το 80% του χρέους δημιουργήθηκε από τους μισθούς των δ.υ έγραφαν χθες τα αυθορμήτως και ανοργάνωτα εκτυπωμένα από τον ίδιο εκτυπωτή πλακάτ τους.

Άνθρωποι που μάχονται κατά του κρατισμού με τη Ντόρα και τον Κυριάκο στην πρώτη γραμμή.

Άνθρωποι που στο κεφάλι τους έχει σωρευτεί τόσο τηλεοπτικό σκουπίδι, έτσι ώστε να θεωρούν μεγάλους διανοητές το Στέλιο Ράμφο και το Νίκο Δήμου.

Άνθρωποι που με τη ψήφο τους κατέστρεψαν τουλάχιστον τέσσερις γενιές για πανωτόκια που μας φόρτωσαν στην πλάτη ξένα funds σε συνεργασία με ντόπια παράσιτα, και χθες βγήκαν να διαδηλώσουν για …τα παιδιά τους.

Αλλά αναρωτιέμαι, πιτσιρίκο, και δεν το κάνω τυχαία μέσα απ’ το blog κάποιου που βγάζει σπυριά -εγώ βγάζω φλύκταινες- με την ανάθεση.

Και κάποιου που είμαι σίγουρος ότι θεωρεί πως κάθε πράξη πρέπει να κρίνεται μέσα στο πλαίσιο στο οποίο έγινε, και κάθε απόφαση σε συνάρτηση με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθη.

Όταν μια μεγάλη μερίδα του κόσμου βγήκε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί, βρέθηκε αντιμέτωπη με χημικά, ξύλο, συλλήψεις μέχρι και βασανισμούς σε ορισμένες ακραίες ευτυχώς περιπτώσεις.

Ποια ήταν η επόμενη επιλογή για αυτόν τον κόσμο;

Να πάρει τα όπλα και να γίνει βορά στους ένστολους και μη φασίστες ή να αναθέσει τη δουλειά σε κάποιον που ισχυριζόταν ότι μπορεί να την φέρει σε πέρας θεσμικά, δημοκρατικά, πολιτισμένα;

Εκτός αν υπήρχε και τρίτη επιλογή, πάντα μέσα στο διαμορφωμένο πλαίσιο και συνθήκες, που μου διαφεύγει.

Ας είμαστε λοιπόν αυστηροί με τους συμπολίτες μας που έχουν εθιστεί στη λογική της ανάθεσης, αλλά δυο φορές αυστηροί με τους αναδόχους.

Που σαλιαρίζουν και χαριεντίζονται στα πάνελ με όσους τηλε-κατευθύνουν τον παραπάνω βιοχυλό που χθες βγήκε να διαδηλώσει για τα δίκια των δανειστών.

Ολιγαρκής

(Αγαπητέ φίλε, η Δεξιά ήταν μόνο για να μασάει τα δάνεια. Βέβαια, η αντικυβερνητική διαδήλωση της Νέας Δημοκρατίας είχε μεγάλη πλάκα. Βάφτισαν το προσωπικό τους συμφέρον «φιλοευρωπαϊσμό».

Πάντως, δεν τσίμπησαν πολλοί. Ε ναι, όταν έχει πέσει πείνα, πρέπει να είσαι εντελώς καθυστερημένος να τρέχεις σε διαδήλωση που διοργανώνουν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Από την αρχή της δημιουργίας του νέου ελληνικού κράτους, δεν υπήρχαν κυβερνήσεις.
Υπήρχαν μόνο άνθρωποι που ήταν στα πράγματα. Στην ουσία, ούτε κόμματα υπήρχαν, και κακώς τα λέγαμε κόμματα. Υπήρχε ένας «χαρισματικός» αρχηγός κι από πίσω ένα κοπάδι. «Χαρισματικοί» κι αυτοί.

Τώρα που κοπήκαν τα δάνεια, όλοι αυτοί δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Ούτε να φάνε μπορούν, ούτε να διορίζουν αβέρτα δημοσίους υπαλλήλους, τους οποίος αυτοί διόριζαν επί δεκαετίες -για να τους έχουν πελάτες- αλλά τώρα τους κατηγορούν.

Σήμερα το πράγμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί θα μάθουμε πόσοι είναι οι ρουφιάνοι και οι δοσίλογοι. 

Πάντα ήταν πολλοί, το ξέραμε αυτό, αλλά τώρα θα μάθουμε πόσοι ακριβώς είναι.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι φάτσα με τον καθρέφτη. Αν δεν τους αρέσει αυτό που βλέπουν, ας το αλλάξουν. Γκρίνιες, δικαιολογίες και «εμείς είμαστε αθώοι», τέλος. Να είστε καλά.)
[--->]

Ο Σόιμπλε δεν με άφησε να παρουσιάσω γραπτές προτάσεις

 «Bulling» του Γερμανού ομολόγου του στο Eurogroup
Το παρασκήνιο της συνεδρίασης του Eurogroup της περασμένης Πέμπτης αποκαλύπτει με άρθρο του στους Irish Times ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας ότι ο Γερμανός ομόλογός του δεν του επέτρεψε να παρουσιάσει τις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

«Το Eurogroup της Πέμπτης πέρασε στην ιστορία ως μια χαμένη ευκαιρία για να υπάρξει μια ήδη καθυστερημένη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της. Ίσως το πιο αποκαλυπτικό σχόλιο από κάθε άλλο υπουργό Οικονομικών έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν. Διαμαρτυρήθηκε γιατί οι υπουργοί δεν είχαν γίνει κοινωνοί των προτάσεων των δανειστών πριν να τους ζητηθεί να συμμετέχουν στη συζήτηση. Στη διαμαρτυρία του ομολόγου μου, θέλω να προσθέσω τη δική μου, καθώς δεν μου επετράπη να μοιραστώ με οποιονδήποτε υπουργό Οικονομικών τις γραπτές μας προτάσεις» αναφέρει ο Γιάννης Βαρουφάκης.

 
«Η ευρωζώνη κινείται με μυστήριο τρόπο. Οι διαπραγματεύσεις λαμβάνουν χώρα μεταξύ ισχυρών αλλά μη εκλεγμένων Θεσμών και μίας μοναχικής κυβέρνησης που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών παραμένουν στο σκοτάδι για το περιεχόμενό τους» προσθέτει ο Γιάννης Βαρουφάκης, εκφράζοντας την αγωνία του για τις «ελάχιστα δημοκρατικές διαδικασίες» που οδηγούν σε «αναποτελεσματικές συμφωνίες».
[--->]

Δείτε τις εργασίες στις Σκουριές που κάποιοι λένε ότι σταμάτησαν! (φωτογραφίες)

10157248_1605989722988560_4187467861914138887_n

«Έχουμε σταματήσει την επέκταση των έργων στις Σκουριές», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και γέλασαν και οι πέτρες στη Χαλκιδική. Δυστυχώς πολύς κόσμος εκτός Χαλκιδικής έχει πιστέψει το παραμύθι, ότι δήθεν τα έργα στις Σκουριές έχουν σταματήσει – και μάλιστα από το τέλος Φεβρουαρίου!

Δείτε λοιπόν την πραγματικότητα, μέσα από τις φωτογραφίες του iosifsk. Να θυμάστε πώς ό,τι βλέπετε, πριν από δυο χρόνια ήταν παρθένο δάσος. Να θυμάστε ακόμα ότι αυτή είναι μόνο η αρχή της καταστροφής γιατί ακόμα ούτε η εξόρυξη έχει ξεκινήσει ούτε τα φράγματα αποβλήτων έχουν κατασκευαστεί. Έστω και τώρα, οι Σκουριές πρέπει να σωθούν.

1. To εργοστάσιο εμπλουτισμού που χτίζεται χωρίς άδεια δόμησης!

11425233_1605989832988549_7691133457276642861_n
11109586_1605989789655220_3283723534683370880_n
10418436_1605989742988558_7189210403551032634_n 

το χαβά του αυτός



Αυτό κατάλαβε ή έκανε πως κατάλαβε ο Εθνάρχης 
 ---------------------------------------------------- 

Άλβαρο Γκαρσία: Τα χρέη της Ελλάδας είναι παράνομα


Εξωτερικά χρέη, όπως αυτό της Ελλάδας, είναι άδικα, καταχρηστικά, παράνομα και με τις σημερινές συνθήκες αδύνατον να αποπληρωθούν, σύμφωνα με τον Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, Αντιπρόεδρο της Βολιβίας, η οποία προεδρεύει της Επιτροπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Αναδιάρθρωση του Εξωτερικού Χρέους των Χωρών.
Ο κ. Λινέρα είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία του παρέδωσε τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.


Σε δηλώσεις του, ο Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα υπογράμμισε πως «οι απαιτήσεις για την αποπληρωμή των εξωτερικών χρεών των χωρών στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, έναντι των διεθνών Οργανισμών, ουσιαστικά, το μόνο που πρόσφεραν στη Λατινική Αμερική ήταν 20 χρόνια χαμένα, 20 χρόνια ύφεσης, 20 χρόνια πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής, είκοσι χρόνια απώλειας και μείωσης δικαιωμάτων και οικονομικής ύφεσης. Δεν θέλουμε να συμβεί το ίδιο στην Ελλάδα», προσθέτοντας πως «τα βιώματα και εμπειρία μας από τη δεκαετία του ’80 μας δείχνουν ότι τέτοιου είδους εξωτερικά χρέη είναι άδικα, είναι καταχρηστικά, είναι παράνομα και με τις σημερινές συνθήκες δεν είναι δυνατόν και να αποπληρωθούν».

«Η Λατινική Αμερική έχει μάθει πολύ καλά ότι το να ακολουθεί κανείς τις προσταγές αυτές των διεθνών Οργανισμών τέτοιου τύπου δεν οδηγεί παρά μόνο στην καταστροφή της οικονομίας και των λαών», δήλωσε με έμφαση ο κ. Λινέρα.
Ο κ. Λινέρα ενημέρωσε την κ. Κωνσταντοπούλου για το ότι η Βολιβία προεδρεύει της Επιτροπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Αναδιάρθρωση του Εξωτερικού Χρέους των Χωρών και επιθυμεί τη στενή συνεργασία με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους του Ελληνικού Κοινοβουλίου. 

 «Η Επιτροπή θα υποβάλει προτάσεις στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στα τέλη του έτους και θέλουμε να συμπεριλάβουμε προτάσεις, συστάσεις και λύσεις κατόπιν στενής συνεργασίας με την κ. Κωνσταντοπούλου, ώστε αυτή η προσπάθεια να βοηθήσει τους λαούς, τις χώρες και τις οικονομίες τους και να μην ενισχύει τα κέρδη των τραπεζιτών. Με αυτή τη θεσμική θέση θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», είπε.