Για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε

Περικλής Δανόπουλος : Για να τελειώνουμε: τόσοι άνθρωποι χαμένοι, σε ένα ταξίδι αγωνιακό για μια καλύτερη ζωή, θύματα των αδίστακτων λαθροδιακινητών και όσων τους φόυσκωσαν τα αυτιά με το αζημίωτο φυσικά, για τους ευρωπαραδείσους.

Θλίψη ναι, ΤΥΨΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΜΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΟΧΙ. Δεν φταίμε εμείς οι Έλληνες για να κουβαλάμε σταυρούς άλλων. Δεν υπάρχει κανείς στον πλανήτη, που να μπορεί να ισχυριστεί ότι η χώρα μας και ο λαός μας, δεν συνέτρεξε τους κατατρεγμένους όλου του κόσμου. Δεν στήριξε ποτέ ο λαός τους πολέμους και την εκμετάλευση του τρίτου κόσμου.

Ως εδώ. Και όλοι αυτοί οι χύδην αριστεροί προοδευτικοί, οι ελευθεριακοί, αλληλέγγυοι και λοιπά ζαρζαβατικά, αντι να κάνουν πορείες γενικά, ας οργανώσουν μια κινητοποίηση για διαρκείς διαδηλώσεις έξω απ τα γραφεία της ΕΕ( αυτά με την Ουκρανική σημαία απ έξω) και την πρεσβεία. Συνέχεια, κάθε μέρα....

Θα είμαστε όλοι εκεί....

 

Και η πρέπουσα απάντηση από Νίνα Γεωργιάδου :

Το κείμενο σας είναι μπερδεμένο και υβριστικό αν δεν είναι Μακιαβελικό.

Επικαλείται προλογικά το αυτονόητο, τη στοιχειώδη θλίψη, για να συνεχίσει με ιστορικά αυθαίρετα αξιώματα, εξίσου αυθαίρετα περί αυτομαστιγωμάτων συμπεράσματα και χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Και το «απαλλακτικό βούλευμα» σας συλλήβδην, «Δεν φταίμε εμείς οι Έλληνες για να κουβαλάμε σταυρούς άλλων», πόσους χωράει; Πολιτικοί απατεώνες, παρατρεχάμενοι, φασιστοειδή, φοβικοί κρυπτοφασίστες, μεγαλολαμόγια, αδιάφοροι παρτάκηδες και ρουφιάνοι και γλείφτες και όσοι «εκτελούν εντολές», είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα, μια συγκινητική εθνική ομοψυχία, ξεπλυμένοι και άμωμοι στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ της κοινής ιθαγένειας; Κι αντί να είναι όλοι αυτοί στο κοφίνι των «ζαρζαβατικών» σας, μπήκαν οι αλληλέγγυοι, ο κόσμος δηλαδή που δεν πάσχει από ιστορικό αλτσχάιμερ και κοινωνική μαλάκυνση και διαθέτει λίγη ανθρώπινη ουσία εκτός απ’ το ανθρώπινο περίβλημα; Και ποιος σας ζήτησε να κουβαλήσετε «σταυρούς άλλων»; Από πότε η ιστορική ανταπόδοση και η αλληλεγγύη γίνανε σταυροί; Και η επικρότηση εκ μέρους σας σχολίων-σούργιελων παραμένει δικαίωμά σας βέβαια αλλά κρίμα!