Ορισμένα σχόλια σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στον ποινικό κώδικα


Σταχυολογώντας, ορισμένα σχόλια σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στον ποινικό κώδικα : 1). "Με το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, καταργείται η επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50. Για τους καταχραστές του Δημοσίου προβλέπεται μεταξύ άλλων: παράταση της παραγραφής των αδικημάτων υπό προϋποθέσεις, κατάργηση της ποινής ισόβιας κάθειρξης, δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων, με αντάλλαγμα ευνοϊκότερη μεταχείριση."


2). Η διατύπωση γνώμης από το διαδίκτυο μετατρέπεται σε ποινικό αδίκημα: 

ΕΚΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Άρθρο 183

Διέγερση σε ανυπακοή
Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή με χρηματική ποινή.


Άρθρο 184
Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια
1. Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή με χρηματική ποινή.

2. Με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή τιμωρείται η πράξη της προηγούμενης παραγράφου αν με αυτήν επιχειρείται η τέλεση βιαιοπραγιών κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό, καθώς και αν ο υπαίτιος είναι θρησκευτικός λειτουργός.

3. Με φυλάκιση τιμωρείται η πράξη των προηγούμενων παραγράφων αν είχε ως άμεσο επακόλουθο την τέλεση εγκλημάτων.

4. Με την ποινή της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται και όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια με αποτέλεσμα να προκληθεί διατάραξη της κοινής ειρήνης κατά το άρθρο 189. 3). - Με τις προτεινόμενες διατάξεις μετατρέπεται σε πλημμέλημα το κακούργημα της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας, αδίκημα για το οποίο ελέγχεται π.χ. ο Παύλος Πολάκης στην υπόθεση με τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ υπάρχουν ακόμα πολλές διατάξεις που προκαλούν αντιδράσεις.

4).Άρθρα 150 – 151(Καταργούνται) Συζητήσεις προκαλεί η κατάργηση μιας διάταξης, που τιμωρούσε με κάθειρξη πρόσωπα που εκπροσωπούσαν τη χώρα σε διαπραγματεύσεις με ξένη κυβέρνηση, όπως στη συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για το άρθρο 151 ΠΚ, το οποίο αναφέρει πως «όποιος ως πληρεξούσιος του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του, διεξάγει με κάποια άλλη κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του με πρόθεση κατά τέτοιο τρόπο που να μπορεί να προκύψει βλάβη για τον εντολέα, τιμωρείται με κάθειρξη».


[--->]

Δεν θέλουν να δει ο κόσμος


Διαμαρτύρεται ο πρέσβης του Ισραήλ στη Δανία  για τη διάδοση αυτού του βίντεο στην τηλεόραση.

Προφανώς υπάρχουν εκείνοι που δεν θέλουν να δει ο κόσμος  τη στρατιωτική κατοχή στην παλαιστινιακή γη και πώς εκδιώκουν τις οικογένειες των Βεδουίνων από «δημόσια» εδάφη στη Δυτική Όχθη.


Ο άτιμος ο παλιο ινδιάνος...


Το νέο σπίτι του Εβο Μοράλες αποκάλυψε η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή που έδωσε στην δημοσιότητα και περιλάμβανε και φωτογραφία του... .ακινήτου.

Βέβαια υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι μια που το συγκεκριμένο κτήριο είναι το προεδρικό μέγαρο και όχι το σπίτι του Μοράλες..

Στο οποίο προεδρικό μέγαρο στεγάζονται και πέντε υπουργεία, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες που δεν ενδιαφέρουν τον μέσο νεοδημοκράτη.

Έχουν όμως ένα ελαφρυντικό εκεί στην Ν.Δ. μια που θεωρούν τα κρατικά κτήρια γενικότερα ως προσωπική περιουσία του κομματικού μηχανισμού τους.

Τέλος πάντων, εμείς σας βρήκαμε το βίντεο από τα εγκαίνια του .... σπιτιού του Μοράλες, με χορούς τραγούδια, μέχρι και αγιασμό έκανε ο άτιμος ο παλιο ινδιάνος...


Από ότι διάβασα σε άρθρο του Guardian, γίνεται κριτική για το κόστος του κτηρίου -34 εκ- αλλά ο Μοράλες απαντά πως γλυτώνουν 20 εκατομμύρια το χρόνο από ενοίκια των υπουργείων.

SXY

Η ανακοίνωση της ΝΔ από το πρώτο φλέμα, ανοίξτε το λινκ με δικιά σας ευθύνη.

https://www.protothema.gr/…/me-tin-poluteli-katoikia-tou-…/…

                                Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, ουρανοξύστης και υπαίθριες δραστηριότητες 

Μηλιά οι ζεσουίδες


Πάντως, το ότι είσαι ψιλορατσιστάκος και λίγο "ωχ, καημένε, τώρα!", δύσκολα κρύβεται, ρε φίλε!

Σε θυμάμαι τότε που ισλαμιστές δολοφόνοι αιματοκύλησαν το Παρίσι και είχες ξεσπάσει σ' εκείνα τα συγκινητικά "Je suis". Ε! Περίμενα πως κάπως έτσι θα εξέφραζες και τώρα την οργή σου για τη σφαγή μουσουλμάνων στη Νέα Ζηλανδία. Μάταια, περίμενα!

Μετά σκέφτηκα πως δεν σ' έχω δει να το λες και τόσον καιρό που ο Μακρόν αιματοκυλά και πάλι το Παρίσι, κάθε Σάββατο που βγαίνουν στους δρόμους τα "κίτρινα γιλέκα". Και καταλαβαίνω πόσο επιλεκτική είναι η "ευαισθησία" σου.

Τελικά, είσαι πράγματι ψιλορατσιστάκος και λίγο "ωχ, καημένε, τώρα!".

 Î— εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο