Παρέμβαση Νασράλα για σύγκρουση Γαλλίας και Ισλάμ

 

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του επ’ αφορμή της ημέρας γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ, ο Γενικός Γραμματέας της σιιτικής πολιτικής και στρατιωτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, τοποθετήθηκε σχετικά με το τι συμβαίνει στη Γαλλία και περί της σύγκρουσης μεταξύ Γαλλίας και Ισλάμ.

 

”Θα μιλήσω ήρεμα και εποικοδομητικά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι μουσουλμάνοι όταν βλέπουν την δράση της κυβέρνησης στη Γαλλία. Ξεκινώ λέγοντας πολύ ξεκάθαρα ότι όλοι οι μουσουλμάνοι και το Ισλάμ απορρίπτουν την επίθεση της Νίκαιας, και κάθε επίθεση εναντίον των αθώων. Δεύτερον, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατηγορήσει ολόκληρους λαούς για τις πράξεις ενός μεμονωμένου ατόμου, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε όλους τους μουσουλμάνους ή τους Γάλλους για τις πράξεις ενός ατόμου από την ομάδα του. Είναι ανήθικο και άδικο. Όταν ένας Χριστιανός διαπράττει επίθεση, είναι παράλογο να κατηγορούμε τον Ιησού” σημείωσε ο Λιβανέζος ηγέτης.

 

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι ”Εκατομμύρια έχουν σκοτωθεί από τις ΗΠΑ στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία και άλλες χώρες. Θα ήταν παράλογο να κατηγορούμε τον Ιησού (ειρήνη σε αυτόν) ή τον Χριστιανισμό για αυτά τα εγκλήματα, επειδή κάποιος πρόεδρος ή οι στρατιώτες του είναι Χριστιανοί. Οι Γάλλοι αξιωματούχοι πρέπει να το σταματήσουν αυτό τώρα.”

 

Αναφερόμενος στους δράστες των τζιχαντιστικών επιθέσεων τόνισε: ”Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, μερικοί μουσουλμάνοι δυσφημίζουν το Ισλάμ και προσβάλλουν τον προφήτη μας με ενέργειες όπως δολοφονίες, αποκεφαλισμοί. Είδαμε αυτά τα εγκλήματα στη γη μας, τα καταδικάσαμε και τα πολεμήσαμε.”

 

Αναφερόμενος στις ευθύνες της Γαλλίας και της Δύσης γενικότερα ο Νασράλα είπε: ”Ας μιλήσουμε για το πώς οι Γάλλοι και η Δύση υποστήριξαν αυτά τα εγκλήματα. Ας μην επεκταθούμε στο τι συνέβη πριν από 50 χρόνια, αλλά ας δούμε μόνο τι συνέβη πριν από 10 χρόνια. Η Δύση, υποστήριξε τους αποκεφαλισμούς στα εδάφη μας, τους δώσατε διαβατήρια, χρήματα και όπλα και τους εξαπολύσατε εναντίον μας. Αποτρέπετε σε άλλες θρησκευτικές αιρέσεις να μεταναστεύσουν, να ταξιδέψουν ή να οργανωθούν στις χώρες σας. Ωστόσο, διευκολύνετε τις δραστηριότητές τους στη γη μας.Ας επιστρέψουμε στις παραστάσεις μου το 2012. Σας είπαμε ότι η Αμερική είναι πολύ μακριά, ότι αυτά τα τέρατα που εκθρέψατε και εξαπολύσατε εναντίον μας, αυτοί οι κανίβαλοι, θα επιστρέψουν για να σας δαγκώσουν στην Ευρώπη. Αλλά εσείς συνεχίσατε ούτως ή άλλως. Μήπως, έστω και τώρα αντλήσατε κάποια διδάγματα;”

 

”Αναρτώντας τα σκίτσα του Μωάμεθ είναι σαν η Γαλλία να κήρυξε πόλεμο στο Ισλάμ , είναι σαν οι Γάλλοι αξιωματούχοι να σέρνουν τους ίδιους και όλη τη Γαλλία σε πόλεμο σε μάχη με το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους”, συμπλήρωσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ και τέλειωσε το λόγο του καλώντας τους Γάλλους αξιωματούχους να αλλάξουν στάση και να πάψουν να αναμειγνύονται στις υποθέσεις των μουσουλμανικών χωρών, ενώ επέκρινε τα δύο μέτρα και σταθμά ως προς την ελευθερία του λόγου στην Ευρώπη.

 

Πηγές: Naharnet, The Jerusalem Post

[--->]

Εντολή για 80 % μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων

 Όταν γράφαμε ότι θα ψοφάμε στο δρόμο σαν τα αδέσποτα σκυλιά, κινδυνολογούσαμε ?