Οι αδήριτες κοινωνικές διεργασίες.

Ο Ένγκελς υποστήριζε, ότι για την κατανόηση της πραγματικότητας της τότε υπάρχουσας αστικής τάξης, ήταν αποτελεσματικότερη η μελέτη των μυθιστορημάτων του Ονορέ ντε Μπαλζάκ από τα αντίστοιχα μυθιστορήματα του Εμιλ Ζολά.
Σκέφθηκα τα παραπάνω διαβάζοντας το άρθρο του Bloomberg (EUs Greek Drama Needs a Final Act ,18.12.2014)  στο οποίο υποστηρίζεται ότι : η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί περισσότερη λιτότητα. 
Σύμφωνα με το άρθρο  ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και του αποτελέσματος ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών οποιοσδήποτε έρθει στην εξουσία το επόμενο έτος δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί περισσότερη λιτότητα , προτείνοντας ανοικτά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Ας μην εμπλακούμε προς το παρόν με το πρόβλημα της αναδιάρθρωσης του χρέους. Ας μείνουμε όμως στη βασική και κύρια διαπίστωση του άρθρου : ότι οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί περισσότερη λιτότητα το επόμενο έτος. 
Η διαπίστωση αυτή είναι καταλυτική για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις διότι απλούστατα είναι πραγματική. Αντανακλά με μαθηματική ακρίβεια την διαμορφωθείσα , μετά από 5 συναπτά έτη σκληρής λιτότητας, πραγματικότητα του ελληνικού λαού.

Η συνέχεια εδώ

Φυγαδεύουν τα 11 δισεκατομμύρια του ΤΧΣ για να μην τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Εδώ και λίγο καιρό το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ πλανάται πάνω από την Ευρωζώνη και τρομοκρατεί την Γερμανία. Οι δανειστές μαζί με τους Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλο ξεκίνησαν ήδη να ναρκοθετούν το πεδίο για την περίπτωση που δεν θα αποτραπούν οι εκλογές , οι οποίες -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα δώσουν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο που μπαίνει σε εφαρμογή δεν είναι άλλο από το περιβόητο σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης»

Της Βασιλικής Σιούτη
Πληροφορίες των τελευταίων ημερών μιλούν για επιχείρηση «φυγάδευσης» των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ του ΤΧΣ (το περίφημο μαξιλάρι,  που είναι ομόλογα σε ηλεκτρονική μορφή, άμεσα ρευστοποιήσιμα και που κατέχει το ΤΧΣ ). Αυτή θα είναι η τελευταία πράξη της κυβέρνησης  με προφανή σκοπό να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια  του Αλέξη Τσίπρα , προκειμένου αυτός να μην μπορέσει  να υλοποιήσει το πρόγραμμα των πρώτων ημερών που είχε εξαγγείλει στην Διεθνή Έκθεση της  Θεσσαλονίκης, για το οποίο είχε υπολογίσει ως πηγή χρηματοδότησης και μέρος των χρημάτων αυτών .

Παλιά μου τέχνη...




Σαμαράς και Σταμάτης είχαν προτείνει τον Αποστολόπουλο στον Καμμένο για τα CDS 

                   
19 Δεκεμβρίου
Ήταν ο νυν πρωθυπουργός κι ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης που είχαν συστήσει το 2012 το Γιώργο Αποστολόπουλο, το άτομο που φέρεται να επεχείρησε να δωροδωκήσει τον Παύλο Χαϊκάλη, στον Πάνο Καμμένο για να τον βοηθήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης των CDS. Αυτό κατέθεσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή τη στιγμή.

Εκείνη την εποχή ο Γιώργος Αποστολόπουλος εμφανιζόταν με τον Πάνο Καμμένο κι είχε μάλιστα δεχθεί να καταθέσει στην Εισαγγελία για το θέμα των CDS.

Η έκθεση της CIA για το πρόγραμμα δολοφονίας προσώπων ιδιαίτερης επικινδυνότητας




 
                                               Το εξώφυλλο της έκθεσης

Τα WikiLeaks δημοσιοποίησαν μυστική έκθεση της CIA ,του Γραφείου διακρατικών υποθέσεων σχετικά με τς επιχειρήσεις δολοφονίας προσώπων ιδιαίτερης επικινδυνότητας (HVT) - με άλλα λόγια, τη σύλληψη και θανάτωση σημαντικών εχθρικών στρατιωτικών στόχων για τις Ηνωμένες Πολιτείες - ως μέρος μιας συνολικότερης στρατηγικής καταστολής εξεγέρσεων.



Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά διαρροές που αφορούν τη CIA.
.Η έκθεση δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου του τρόπου σκέψης και  σχεδιασμού της αμερικανικής τακτικής καταστολής εξεγέρσεων, και αποκαλύπτει ότι οι πολιτικές αυτές εξακολουθούν να εφαρμόζονται παρά τις αποτυχίες τους. 

Η 18 σελίδη έκθεση με τίτλο "Πως οι επιχειρήσεις δολοφονίας προσώπων ιδιαίτερης επικινδυνότητας  μπορούν να γίνουν  αποτελεσματικό εργαλείο καταστολής εξεγέρσεων ", που κυκλοφόρησε στις 7 Ιουνίου του 2009,έχει χαρακτηριστεί ως Secret // NOFORN, δηλαδή στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα διαβάθμισης- τυχόν διαρροή της θεωρείται ότι μπορεί να βλάψει σοβαρά την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ - και η διάθεση της απαγορεύεται αυστηρά σε πολίτες ξένων χωρών.


ούτε γουλιά

Οι αγαπημένοι φοροεισπράκτορες των δανειστών, Σαμαράς και Βενιζέλος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ 
 
Δεν είναι ανεξήγητη η συμπάθεια που διατυπώνουν δημόσια  σε Σαμαρά- Βενιζέλο  παράγοντες της ΕΕ  (Γιουνκέρ- Μοσχοβισί κλπ) καθώς μιλούν ως εκπρόσωποι των δανειστών.
 Γιατί οι δανειστές  «αγαπούν» Σαμαρά- Βενιζέλο, μπορούν να μας το εξηγήσουν (και) οι αριθμοί που αποτυπώνονται στην έρευνα του Γιώργου Βάμβουκα- Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).
Σύμφωνα, λοιπόν με αυτούς τους αριθμούς:
 
Από το 2000 μέχρι το 2014
 η χώρα πλήρωσε
  • σε τόκους    154,1   δις. ευρώ
  • Σε χρεολύσια       654,1 δις ευρώ
Και δανείστηκε              943,4 δις ευρώ
 
Από το 1980 μέχρι το 2014
Η χώρα πλήρωσε
  • Σε τόκους 255,0   δις ευρώ
  • Σε χρεολύσια 910,0   δις ευρώ
  • Δανείστηκε      280,0 δις ευρώ
 Με πιο απλά λόγια:  Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που κυβέρνησαν από το 1980 και κυβερνούν και σήμερα τη χώρα υπό την ηγεσία Σαμαρά- Βενιζέλου  διασφάλισαν στους δανειστές όλα αυτά τα χρόνια έναν τζίρο πάνω  από 1 τρισεκατομμύριο  ευρώ!
Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ (Γ. Παπανδρέου) οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο και σε συνεργασία με τη ΝΔ έκτοτε  φροντίζουν την αποπληρωμή του κολοσσιαίου χρέους, αρμέγοντας τον ελληνικό λαό και ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία. Παρ όλα αυτά μάλιστα, το χρέος αυξάνεται και ανακυκλώνεται με νέους δανεισμούς .
 
 Στο σημείο αυτό αξίζουν δύο παρατηρήσεις:
  • Το 2010 η Ελλάδα μπήκε σε μνημόνια γιατί το χρέος της που ήταν   στο 120% του ΑΕΠ χαρακτηρίζονταν μη βιώσιμο
  • έκτοτε με συνεχείς φοροεπιδρομές, μειώσεις μισθών  συντάξεων κοινωνικάν και δημόσιων δαπανών το χρέος αυξήθηκε και σε απόλυτους αριθμούς και σε ποσοστό επί του ΑΕΠ (175%)
Είναι λοιπόν φανερό πως όσο μια κυβέρνηση ακολουθεί  πολιτική που υποχρεώνει τη χώρα σε διαρκή ύφεση και της επιβάλει νέους δανεισμούς  για την αέναη ανακύκλωση των προηγούμενων δανεικών  θα είναι συμπαθέστατη στους δανειστές
Αυτήν  ακριβώς  την πολιτική που εξυπηρετεί τους δανειστές ζητούν να συνεχίσουν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος αναζητώντας  180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου.
Μάλιστα η συνέχιση αυτής της πολιτικής που λεηλατεί τη χώρα έχει ήδη προσδιοριστεί στις λεπτομέρειές της καθώς, σύμφωνα με σημείωμα της τρόικας προς το Eurogroup  οι κύριοι Σαμαράς- Βενιζέλος και η κυβέρνησή τους έχουν ήδη δεσμευτεί για: