ΣΥΡΙΖΑ :Κάθε μέρα Πρωταπριλιά


 
Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φαμέλλος: Το νερό είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται.



Από την ανακοίνωση-καταγγελία του   Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ, την 28/02/2018 :

«Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση περί επιστροφής των μετοχών ΕΥΑΘ – ΕΥΔΑΠ στο ελληνικό δημόσιο. Πολλά κυβερνητικά στελέχη έτρεξαν να αναπαράγουν την είδηση ως μεγάλη επιτυχία.
Αυτό που δεν λένε δυστυχώς είναι η συνέχεια της είδησης, και αν το κάνουν από άγνοια μπορεί και να συγχωρούνται, όμως πώς να δικαιολογήσεις άγνοια σε αυτές τις διάνοιες που δημιούργησαν το υπερταμείο; Ένα μοναδικό παγκόσμιο κατασκεύασμα, με το οποίο παραδίδεται όλη η δημοσία περιουσία στα χέρια των δανειστών για 99 χρόνια.

Η συνέχεια της είδησης λοιπόν είναι ότι οι μετοχές που επιστρέφουν στο δημόσιο μεταβιβάζονται αυτοδικαίως και χωρίς αντάλλαγμα στην Εταιρεία [Νόμος 4512/2018 (Α´ 5/17.01.2018) άρθρο 380 Τροποποιήσεις του ν. 4389/2016 (Α΄94) για την ΕΕΣΥΠ], όπου Εταιρεία το υπερταμείο

[…] Ο υφ. οικονομίας Στ. Πιτσιόρλας, δήλωσε ότι «μέχρι τον Αύγουστο θα πουληθούν πακέτα των ΕΥΑΘ –ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες», επαναφέροντας στη μνημονιακή πραγματικότητα όσους προς στιγμήν πίστεψαν τις μισές αλήθειες.