Είναι γλυκιά η καρέκλα

 

Είμαστε μόνοι μας συνάνθρωποι μου. Μας πουλήσαν όλοι.

Η Κινεζική Cosco γεμίζει με βαρέα μέταλλα τον Σαρωνικό. Γεμίζει καρκίνο τη θάλασσα μας και τη ζωή μας.

 31 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ρωτάνε  3 σημερινούς υπουργούς της πολιτικής μαφίας του Μητσοτάκη για την σοβαρή αυτή ρύπανση στον Σαρωνικό.

Όταν ρε προδότες πουλάγατε το 2016  στη πολυεθνική cosco το λιμάνι του Πειραιά σε ποσοστό 67 τοις εκατό με τον κολοτούμπα Τσίπρα τι περιμένατε από αυτούς τους δολοφόνους.

Τώρα σας έπιασε ο καημός για τη θάλασσα μας υποκριτές και επαναστάτες της φακής.

Είναι γλυκιά η καρέκλα έτσι.Το μάθατε καλά.

Προς όλη τη κοινωνία. Βαρέα μέταλλά.

Η cosco δολοφονεί τον Σαρωνικό με τις ευλογίες της ΕΕ.

Όποιος κολυμπάει η τρέφεται με θαλασσινά από τον Σαρωνικό σκάβει τον λάκο του και των παιδιών του.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο ΟΛΠ/Cosco απέρριπτε ανεξέλεγκτα στη θάλασσα την άνοιξη του 2020 χιλιάδες τόνους βυθοκορημάτων τα οποία περιείχαν μεγάλες ποσότητες βαρέων τοξικών μετάλλων.

Το γεωγραφικό στίγμα της περιοχής της απόρριψης βρίσκεται μεταξύ Σαλαμίνας, Αίγινας και των Φλεβών, των μικρών νησιών απέναντι από την ακτή της Βουλιαγμένης. Στην ίδια, δηλαδή, θαλάσσια έκταση όπου αλωνίζουν τα αλιευτικά σκάφη, που προμηθεύουν με ψάρια και οστρακοειδή τις ψαραγορές των νησιών και της Αθήνας.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί γενναιόδωρα την κινεζική εταιρεία με 95% χρηματοδότηση για αυτό το έργο, παρότι οι αρχικές ενδείξεις για άγριες παραβιάσεις της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας γίνονται πλέον αποδείξεις.

Τόσο ο ΟΛΠ/Cosco όσο και τα αρμόδια υπουργεία αρνήθηκαν να δώσουν ως τώρα στοιχεία για το τι έπεσε στον Σαρωνικό. Η δικαιολογία ήταν ότι η Cosco είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και δεν είναι υποχρεωμένη να δίνει λογαριασμό.

Την άνοιξη του 2020, μέσα στην πρώτη καραντίνα, ο κινεζικός ΟΛΠ πέταξε στον Σαρωνικό ρυπασμένα με βαρέα μέταλλα απόβλητα, συνεχίζοντας μια πρακτική που είχε ξεκινήσει ο κρατικός ΟΛΠ πριν από μερικά χρόνια. Κατόπιν εορτής, το υπουργείο Περιβάλλοντος επανεξετάζει την άδεια που το ίδιο έδωσε, αλλά αρνείται να διερευνήσει τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Οι φορτηγίδες πήραν τα προϊόντα της βυθοκόρησης, τις λάσπες δηλαδή από τον πυθμένα της εξωτερικής πλευράς του λιμενοβραχίονα της ακτής Θεμιστοκλέους του Πειραιά, εκεί όπου κατακάθονται σε βάθος χρόνου όλα τα ρυπασμένα απόβλητα του πειραϊκού βυθού, και τα έριξαν χύδην σε θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά του Σαρωνικού κόλπου. Πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, για το μεγαλύτερο μέρος μιας ποσότητας συνολικά 293.000 κυβικών μέτρων (με βάση την άδεια απόρριψης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά) με ιδιαιτέρως υψηλές συγκεντρώσεις σε βαρέα μέταλλα.

Εντωμεταξύ τον Σαρωνικό θα τον γεμίσουν οι πολυεθνικές και με ιχθυοκαλλιέργειες.



[----->]