Οι μαφιόζικες δουλειές του Σαμαρά

Στις 30 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δείπνησε στην ταβέρνα «Μεγαρίτης» στο Παγκράτι. Παρέα του ήταν περίπου 50 στελέχη της ΝΔ. Οι πιο κοντινοί του άνθρωποι και πιστοί πολιτικά.Ήταν ένα πολύ χαρούμενο δείπνο, στο οποίο ο Σαμαράς δήλωνε συνεχώς «θα τα καταφέρουμε, θα τους κατατροπώσουμε». Για έναν ανίδεο παρευρισκόμενο, ήταν δύσκολο να καταλάβει ποιος ήταν ο εχθρός που θα γνώριζε την ήττα από τον εύχαρη πρωθυπουργό. Στο τέλος του δείπνου, στο τραπέζι εμφανίστηκε μια τούρτα με 20 κεράκια. Οι λιγότερο μυημένοι αναζήτησαν με απορία κάποιον 20χρονο που έχει γενέθλια. «Είναι τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Πολιτικής Άνοιξης», αποκάλυψε κάποιος.

Η ανύπαρκτη Πολιτική Άνοιξη γιόρταζε τα γενέθλια της με πρωτοβουλία του ανθρώπου που ήταν πρόεδρος της ΝΔ. Σαν να γιόρταζε ο Ανδρέας Παπανδρέου την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΚ στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

όσα δε φτάνει η αλεπού...

Αθανασίου: Ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη - απάντηση η αποφυλάκιση Σακκά

Κυβερνητικό "δωράκι" 15 εκατ. στην "Ελληνικός Χρυσός" και δύο νέες προφυλακίσεις χωρίς κανένα στοιχείο

Την ώρα που οι πολίτες πληρώνουν νέο βαρύ κόστος με τα μνημονιακά μέτρα, η κυβέρνηση όχι μόνο χαρίζει εδώ και 2,5 χρόνια 15 εκατομμύρια ευρώ στην Ελληνικός Χρυσός, αλλά έχει αφήσει επιπλέον να παρέλθει άπρακτη η ημερομηνία που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε για την ανάκτηση του ποσού, γεγονός που φέρνει τη χώρα μας κατηγορουμένη στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αποκαλύψεις αυτές για τα "αμαρτωλά" Μεταλλεία Κασσάνδρας γίνονται από τον επίτροπο Χ. Αλμούνια στην ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή.

Σκουριές: η κυβέρνηση οδηγεί την κατάσταση στα άκρα


Στην Ιερισσό, οι εξαγριωμένοι με την με την άδικη προφυλάκιση άλλων δυο συμπολιτών μας  κάτοικοι, έχουν κλείσει τις δυο εισόδους του χωριού για όλα τα εισερχόμενα κι εξερχόμενα οχήματα. Η κατάσταση δεν είναι απλά τεταμένη, είναι εκρηκτική.

 
 Μπλόκο στον Αη-Λευτέρη, έξω από τη Μ. Παναγία


Στη Μ. Παναγία εδώ και ώρες γίνονται μάχες μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων  ενώ έχουν πέσει μεγάλες ποσότητες χημικών. Υπάρχουν τραυματίες πολίτες, ενώ ένας έχει συλληφθεί ένας 73χρονος κάτοικος. Η Ομάδα Διάσωσης της Μ. Παναγίας προσπαθεί να σβήσει τις φωτιές που έβαλαν τα δακρυγόνα των ΜΑΤ. Η επίθεση των ΜΑΤ ξεκίνησε επειδή οι κάτοικοι είχαν κλείσει το δρόμο Μ. Παναγίας- Παλαιοχωρίου σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους δυο προφυλακισθέντες αγωνιστές.  Στα Πλανά υπάρχει μπλόκο της αστυνομίας για να εμποδίσει την επικοινωνία μεταξύ Ιερισσού και Μ. Παναγίας. Πριν από λίγο μάθαμε ότι τα ΜΑΤ οπισθοχώρησαν και ο δρόμος ξανάκλεισε.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά οδηγεί την ένταση στα άκρα. Ο δυο συμπολίτες μας, ο Γιάννης και ο Δημήτρης, όπως και ο Γιώργος και ο Βασίλης, δεν ήταν με τίποτα ύποπτοι φυγής. Έχοντας κατονομαστεί από την αστυνομία εδώ και μήνες ως “ύποπτοι” για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο των Σκουριών στις 17 Φεβρουαρίου, αν ήθελαν να φύγουν θα είχαν φύγει. Αν ήταν ένοχοι και φοβόταν τη δικαιοσύνη, θα είχαν φύγει. Ο Γιάννης και ο Δημήτρης, προφυλακίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με γνώμονα την μαρτυρία αστυνομικού ότι «πιθανολογεί» την ενοχή του ενός, και παρά το γεγονός ότι μάρτυρας αστυνομικός επιβεβαίωσε το άλλοθι του δεύτερου ότι τη νύχτα της επίθεσης στις Σκουριές βρισκόταν στο Άγιο Όρος. “Ένδειξη ενοχής” για τον πρώτο ήταν το ότι το πρωί της Κυριακής είχε στο κινητό του περί τις 10 αναπάντητες κλήσεις. Ο ίδιος είπε ότι ήταν στην εκκλησία, όπως κάθε Κυριακή, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο παπάς που είχε κληθεί ως μάρτυρας. Όμως κάποιος αστυνομικός “πιθανολόγησε” την ενοχή του και ο πατέρας τριών παιδιών είναι τώρα στη φυλακή.