Συρία : Βουνό τα στοιχεία που αμφισβητούν την επίσημη εκδοχή των δυτικών




του Marco Santopadre

Όπως έγραφα χθες κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς συνέβη στο Χαν Sheikhoun προχθές, γιατί κάθε ένα από τα αντιμαχόμενα μέρη υπερασπίζεται τη δικιά του εκδοχή των γεγονότων και για να έχει κανείς αντικειμενική πληροφόρηση σχετικά με τη σφαγή είναι πολύ περίπλοκο. Από αυτή την άποψη, είναι ευλογημένος όποιος ικανοποιείται με την προκατασκευασμένη εκδοχή της μιας ή της άλλης πλευράς ...
 
Πάντως χρειάστηκαν λίγες μόνο ώρες για να αποκαλυφτεί ένα μέρος της προπαγάνδας του μετώπου των πολεμοκάπηλων και εισβολέων προς αγαλλίαση όλων αυτών που καταπίνουν αμάσητη, και χωρίς να έχουν την οποιαδήποτε αμφιβολία, την εκδοχή του λεγόμενου Παρατηρητήριου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία (ένας τύπος εγκαταστημένος εδώ και 15 χρόνια στα περίχωρα του Λονδίνου που χρηματοδοτείται από αυτές τις δυτικές κυβερνήσεις που επί έξι χρόνια προσπαθούν να ανατρέψουν το καθεστώς της Δαμασκού, τέτοια αντικειμενικότητα!) αμέσως μετά τη σφαγή.

Δεν είχε περάσει ούτε μία ώρα από τα γεγονότα και από το Λονδίνο έβγαινε η απόφαση: το αέριο που χρησιμοποιήθηκε ήταν Σαρίν, και αυτοί που το έριξαν στους πολίτες ήταν οι Ρώσοι ή οι κυβερνητικές δυνάμεις. Τελεία και παύλα.

Μια εκδοχή που αμέσως άρχισαν να την επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά τα μεγάφωνα των πετρομοναρχιών του Περσικού Κόλπου (άλλοι ορκισμένοι εχθροί της Συρίας και χρηματοδότες της τζιχαντικής τρομοκρατίας), όπως το Al Jazeera και το Al Arabiya,  βομβαρδίζοντας τη Δυτική κοινή γνώμη ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις ΗΠΑ και την ΕΕ να ξαναβάλουν μπροστά τα σχέδια τους για μια στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Δαμασκού η οποία είχε ματαιωθεί κατ 'επανάληψη τα τελευταία χρόνια.
 
Υστερα, όμως άρχισαν οι αμφιβολίες : τι λόγο είχει το καθεστώς Άσαντ να αποκαλύψει στον κόσμο ότι κατείχε, ακόμη χημικά όπλα, τα οποία θεωρητικά, είχαν καταστραφεί ολοσχερώς το 2014, μόνο και μόνο για να σκοτώσει μερικές δεκάδες ανυπεράσπιστους αμάχους ενώ θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει για να βγάλει από τη μέση μερικές χιλιάδες τζιχαντιστές μαχητές που εδρεύουν στην Ιντλίμπ;
Γιατί να αυτοκτονήσει με μια εντελώς άχρηστη σφαγή από στρατηγική και στρατιωτική άποψη τώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις , χάρη στην υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας και τις δυνάμεων που στέλνει η Χεζμπολάχ και ο Λίβανος, έχουν ανακαταλάβει ένα μεγάλο κομμάτι του συριακού εδάφους βάζοντας στη γωνία το Ισλαμικό Κράτος και την αλ Κάιντα και τους διεθνείς χρηματοδότες του;
Ύστερα, περισσότερες από μία πηγή –ευτυχώς, στις εφημερίδες και τη τηλεόραση, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι με μνήμη και κριτική σκέψη – μας θύμισαν ότι τα τελευταία χρόνια οι λεγόμενοι «αντάρτες» ( για τον καθεστωτικό τύπο «αντάρτες» όταν μάχονται κατά του Άσαντ σφαγιάζοντας το λαό της Συρίας, και, φυσικά, «τρομοκράτες» όταν σφαγιάζουν ανυπεράσπιστους πολίτες στις πόλεις  μας ...) έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα διαφορετικού τύπου χημικά όπλα ενάντια στους εχθρούς τους, την τελευταία φορά εναντίον κουρδικών πολιτοφυλακών στο Ιράκ πριν από λίγες εβδομάδες .
 
Και ακολούθησε, ένα πλήθος ειδικών, επιστημόνων, γιατρών άρχισαν να λένε, με βάση τις εικόνες που μεταδίδονται από τα λεγόμενα «λευκά κράνη» (γνωστή και ως «πολιτική προστασία της Αλ Κάιντα») και τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων και διασωστών στο χώρο, ότι αυτό που σκότωσε περίπου 100 ανθρώπους στο Khan Sheikhoun δεν ήταν Σαρίν, αλλά χλώριο ή κάποια άλλη δηλητηριώδης  χημική ουσία. Εξάλλου, αν είχε χρησιμοποιηθεί κάποιος άλλος νευροτοξικός παράγοντας  παρόμοιος με το Σαρίν οι διασώστες  που έτρεξαν να βοηθήσουν χωρίς να έχουν τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας θα πέθαιναν μέσα σε λίγα λεπτά, κάτι που δεν συνέβη, και ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν απείρως μεγαλύτερος.
 
Εάν για τη χρήση Σαρίν είναι απαραίτητη η χρήση ρουκετών ή πυραύλων που διαθέτουν καλά οργανωμένοι στρατοί όπως οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι Ρώσοι, όπως καταγγέλλει  η  χορωδία των υποστηρικτών της εκδοχής του Παρατηρητηρίου, αν και όπως υποστηρίζουν πολλοί εμπειρογνώμονες θα μπορούσε να είναι ένας όλμος των τζιχαντιστών - για το χλώριο ή παρόμοιους παράγοντες δεν απαιτούνται ιδιαίτερα εξελιγμένα μέσα.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε επιτέλους την αλήθεια για το τι συνέβη - δηλαδή, όπως ισχυρίζεται η Ρωσία, η συριακή αεροπορία βομβάρδισε αποθήκη με χημικά όπλα που είχαν αποθηκεύσει οι τζιχαντιστές στη μέση του χωριού, προκαλώντας τις δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις ; Όχι, την αλήθεια μπορεί να μη την μάθουμε ποτέ με ξεκάθαρο και ολοκληρωμένο τρόπο. Αλλά τα στοιχεία που αμφισβητούν και καταρρίπτουν την επίσημη εκδοχή, είναι βουνό.
 
Μπορεί να ακούγεται πολύ κυνικό ότι καθόμαστε και το συζητάμε αντί να εξοργιζόμαστε για τους νεκρούς ή να καταδικάζουμε «το νέο Χίτλερ» ενάντια στον οποίο η σταυροφορία που ξεκίνησε ο «πολιτισμένος και δημοκρατικός κόσμος» φαίνεται να μην έχει τέλος. Και ίσως είναι, από την άλλη όμως ο δυτικός κόσμος ξεχνά να αγανακτήσει για πολύ πιο βίαιες σφαγές, ειδικά αυτές που διαπράττονται από τους στρατούς μας ή τους συμμάχους μας, που συχνά κυβερνώνται από καθεστώτα πιο αυταρχικά και πιο αιμοδιψή  από αυτό το Συρίας.
 
Ο κίνδυνος είναι ότι αυτή η αγανάκτηση, αυτή η τηλεχειριζόμενη με βάση ψευδή πληροφόρηση  και χειραγωγημένες εκδοχές γεγονότων να μη βοηθούν στην επιβολή της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, στην καταπολέμηση του πολέμου και την αποτροπή περισσότερων θανάτων, αλλά για να νομιμοποιηθούν αυτοί που θέλουν να ξεπλύνουν το αίμα του Khan Sheikhoun με περισσότερο αίμα, να αναζωπυρώσουν ένα πόλεμο που χάνουν κάνοντας έκκληση στα αισθήματα και στα συναισθήματα που δικαίως προκαλούν οι  εικόνες των παιδιών που πεθαίνουν και προβάλλονται και ξαναπροβάλλονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τα πρόσωπα των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στους βομβαρδισμούς των Σαουδαράβων στην Υεμένη ή των αμερικανών στη Μοσούλη, ωστόσο, δεν θα τους δείτε ποτέ ...


«Αυτό ήταν ένα σχολείο που η ένοπλη αντιπολίτευση κατά του Ασαντ το μετέτρεψε σε οχυρό: εντός του, βαρέλια με τοξικά αέρια».

Lucia Goracci, TG3, Δεκέμβρης του 2016

Video: https://www.youtube.com/watch?v=EBHmtcDIY9g

 

Carla del Ponte: «Οι Σύριοι αντάρτες χρησιμοποίησαν χημικά όπλα»
 https://www.youtube.com/watch?v=7KnbZcZbqtY


 [--->] 

Βλέπε και :  The Khan Sheikoun Show Was Trump's Production 

Top Journalist Says Hillary Approved Sending Sarin to Rebels Used to Frame Assad, Start Syrian War

 
Here’s What US Missiles Hit At the Syrian Airbase 

 Reasons to create such an incident :
The whole show was designed to let Trump look strong and presidential and to get rid of the "Russia Gate" nonsense the neocons ran against him. The prospect of stopping those attacks was an offer he could not refuse. Here a tweet of mine sent on the evening before the attack was launched:Moon of Alabama‏ @MoonofA
Prediction:
If Trump now commits to war on Syria the anti-Trump "Russia spies" campaign will immediately stop.
Ransom paid, hostage released

8:23 PM - 6 Apr 2017