«Δολοφόνε, φύγε από εδώ!»

 

«Δολοφόνε, φύγε από εδώ!»

Σύριοι Δρούζοι κάτοικοι της πόλης MajdalShams στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν διώχνουν τον Ισραηλινό υπουργό Οικονομικών και άλλα μέλη του Λικούντ (κόμμα του Νετανιάχου) από την κηδεία των 12 νέων που σκοτώθηκαν μετά την πτώση πυραύλου σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και ο στρατός έχουν περιγράψει τα θύματα ως ισραηλινούς πολίτες, αλλά οι κάτοικοι του Majdal Shams είναι Σύριοι Δρούζοι που ζουν υπό κατοχή από τότε που ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε τα Υψίπεδα του Γκολάν το 1967.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν αρνηθεί την ισραηλινή υπηκοότητα και συνεχίζουν να θεωρούν τους εαυτούς τους Σύριους.

 

 
 
 ΠΗΓΗ : The Cradle στο Telegram



 

Μαρτυρία

 

Η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz» για την ελεύθερη πλέον,ισραηλινή κρατούμενη Liat Atseli που είχε απαχθεί από το Kibbutz Nir Oz στις 7 Οκτωβρίου και κρατήθηκε όμηρος για εβδομάδες από δύο νεαρά μέλη της Χαμάς - έναν δάσκαλο και έναν δικηγόρο - χωρίς να γνωρίζει αν ο σύζυγος και τα τρία παιδιά της ήταν ακόμα ζωντανοί. Η εμπειρία που βίωσε δεν μοιάζει με καμία άλλη που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα:

 

- Το σπίτι ήταν εντελώς ανοιχτό και μπορούσα να περπατήσω ελεύθερα μέσα. Δεν με φρουρούσαν μέσα στο δωμάτιο. Μου επέτρεψαν να κάνω ντους, να αλλάξω και να πλυθώ. Μιλούσαμε για την οικογένεια, το φαγητό και τα ταξίδια σε ωραίες και ευχάριστες συζητήσεις.

 

Μιλήσαμε για τα παιδιά μας, τους συζύγους μας, τους πατεράδες μας, τα αδέρφια μας, τα πάντα Ένας από αυτούς έχει μια γάτα, οπότε μιλήσαμε για τις γάτες μας, την καθημερινή ζωή και μιλήσαμε πολύ για το φαγητό και τη μαγειρική Έμαθε πώς να μαγειρεύει φαγητά όπως «μακλούμπα, γεμιστά λαχανικά και όλα τα είδη σαλάτας» .

 

- Έμεινα έκπληκτη γιατί δεν με άγγιξαν, μου μιλούσαν στα αγγλικά και μου έλεγαν ξανά και ξανά: «Μην ανησυχείς, δεν θα σε πειράξουμε», και τότε ένιωσα καθησυχασμένη.

 

- Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας μου στη Λωρίδα της Γάζας παρακολουθούσα καθημερινά το κανάλι Al Jazeera του Κατάρ .

[---->]

Βερολίνο :διαδήλωση κατά του ισραηλινού απαρτχάιντ

 

Μαζικές αστυνομικές επιθέσεις σημειώθηκαν στο «Internationalist Queer Pride» στο Βερολίνο, όπου περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του πολέμου εξόντωσης στη Γάζα.

 

Με συνθήματα όπως «Οι Queers καταστρέφουν τους Σιωνιστές» και «Καμία υπερηφάνεια στο ισραηλινό απαρτχάιντ», μάζες ανθρώπων βγήκαν στους δρόμους «για τον αντιαποικιακό, αντιρατσιστικό και αντικαπιταλιστικό αγώνα για την ελευθερία». Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, συνελήφθησαν δύο δεκάδες άτομα. 

 


  

ΠΗΓΗ : No remorse Iran/Palestina στο Telegram