Το πανελλαδικό αστυνομικό πογκρόμ στην 47η επέτειο του Πολυτεχνείου δεν είχε τελειωμό

 

Καταγγελία: Μία ανήλικη βγήκε για βόλτα και κατέληξε για ώρες ξεγυμνωμένη να κρατείται αναίτια από την αστυνομία στις 17/11/2020 στη Θεσσαλονίκη

~~~~

Στις 17/11 17χρονη κοπέλα από τις 40 εκκλησιές στη Θεσσαλονίκη το μόνο που έκανε λάθος ήταν να ξεκινήσει για μια βόλτα στο βουνό. Όλα ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα, όπως μας καταγγέλλει η μητέρα της ανήλικης, όταν το κορίτσι με μία φίλη της ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία επέλεξαν να πάνε μια βόλτα. Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή στην οποία ζούνε, εξαιτίας της ύπαρξης των φοιτητικών εστιών, έμοιαζε σήμερα με απόρθητο φρούριο με δεκάδες αστυνομικούς και κλούβες των ΜΑΤ να είναι ακροβολισμένοι τόσο σε στενά όσο και και σε κεντρικούς δρόμους.

Την 17χρονη την σταμάτησαν αστυνομικοί όχι μία αλλά δυο φορές. Την πρώτη φορά, δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ενώ τη δεύτερη κατέληξε μέσα σε ένα περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που προχώρησαν στην προσαγωγή της φορούσαν πολιτικά, δεν έδειξαν ταυτότητες, δεν ενημέρωσαν ούτε τους γονείς ούτε την ίδια για το που την πήγαν, ενώ μετά από 2 τηλεφωνικές επικοινωνίες της μητέρας με το παιδί της στις οποίες αρνήθηκαν να μιλήσουν της πήραν και το κινητό το οποίο έκλεισαν. Απόπειρα επικοινωνίας πραγματοποίησε και φίλη – δικηγόρος της οικογένειας η οποία και αυτή έπεσε στο κενό.

Από εκείνο το σημείο και μετά αρχίζει η αγωνία της μητέρας η οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου. Προσπαθώντας να βρει που κατέληξε η κόρη της και όπως η ίδια υποστηρίζει στην parallaxi, σε ένα από τα δεκάδες μπλόκα που είχαν στηθεί στη Θεσσαλονίκη, μαθαίνει από αστυνομικό ότι το παιδί της βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Όταν φτάνει ενημερώνεται από αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να μπει στον χώρο και να δει την κόρη της παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ανήλικο. Μάλιστα όπως η ίδια τονίζει η αντιμετώπιση των αστυνομικών στην αγωνιώδη προσπάθεια να μάθει νέα για το παιδί της αντιμετωπίζεται με απαντήσεις στο ενικό, γεμάτες ειρωνεία όπως “σταμάτα να βλέπεις σειρές στο Netflix”. Σε κάποια στιγμή μάλιστα, όπως ή ίδια λέει, της προτείνουν να φύγει από τον χώρο λέγοντας πως η ανήλικη θα επιστρέψει μόνη της.

Μετά από νέα παρέμβαση δικηγόρου και πολλές ώρες μετά η ανήλικη επιστρέφει στην μητέρα της. Ενημερώνει μάλιστα ότι την υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο και την κράτησαν με  το σουτιέν για αρκετή ώρα χωρίς ποτέ να της πουν που βρίσκεται και τί έχει κάνει ακόμα και μετά από διαδοχικές ερωτήσεις της 17χρονης η οποία απλά ακολούθησε τη συμβουλή που δίνουν σχεδόν όλοι οι γονείς στο παιδί τους. Δεν μιλάμε σε αγνώστους και δεν μπαίνουμε ποτέ σε αυτοκίνητα που δεν γνωρίζουμε.

~~~~

Το πανελλαδικό αστυνομικό πογκρόμ στην 47η επέτειο του Πολυτεχνείου δεν είχε τελειωμό. 2 ημέρες μετά και ακόμα έρχονται στο φως σοβαρές καταγγελίες. Επιλέγουμε να δημοσιεύσουμε το παρακάτω σκίτσο γιατί ακριβώς τα περιστατικά δεν είναι ούτε τυχαία ούτε μεμονωμένα. Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, η οποία έχει την πλήρη ευθύνη.

Σπέρνουν την τρομοκρατία για να καλύψουν τις ευθύνες τους. Δεν μασάμε όμως. ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Όλη η καταγγελία βρίσκεται στην τοπική ιστοσελίδα: https://tinyurl.com/yxr9u46c

Το σκίτσο είναι του Χουντ Σπιριτ: https://tinyurl.com/y4u83wrg 


[---->]