Οι αρχές δηλώνουν ότι «θα μπορούσε να είναι ανθρωποκτονία».


 
Η αγνοούμενη από την περασμένη Τετάρτη φωτογράφος Αλμπερτίνα Μαρτίνες, βρέθηκε χθες νεκρή στο διαμέρισμα της στο κέντρο του Σαντιάγο.

Η 38χρονη Αλμπερτίνα από την πρώτη στιγμή της εξέγερσης στη Χιλή κατέγραφε τις διαδηλώσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας και κυρίως την βία της αστυνομίας και του στρατού εναντίον των γυναικών.
Στο διαμέρισμα της δεν βρέθηκαν ούτε η κάμερα, ούτε ο υπολογιστής της, ούτε κανένα από τα έγγραφα της δουλειάς της.

Οι αρχές δηλώνουν ότι «θα μπορούσε να είναι ανθρωποκτονία».
Βρέθηκε νεκρή-ξυλοκοπημένη και μαχαιρωμένη (via Φυσάει αδιαφορία, κοινωνικοπολιτικά θέματα)
                                Αποτέλεσμα εικόνας για Albertina Martinez

Αντίσταση στις φυλακές νέας δομής για τους πρόσφυγες



Η Χιακή Συμπολιτεία κατέθεσε ψήφισμα ενάντια στην κατασκευή της νέας δομής-φυλακής για 5.000+ ανθρώπους στο δημοτικό συμβούλιο της 22/11/2019, κατόπιν προσθηκών από τον εισηγητή της Λαϊκής Συσπείρωσης που έγιναν αποδεκτές.

Το ψήφισμα της Χιακής Συμπολιτείας ψηφίστηκε από τη Χιακή Συμπολιτεία, τη Λαϊκή Συσπείρωση, το Δίκτυο Πολιτών, τη Συμμαχία Αξιών και έναν σύμβουλο από την Πρωτοβουλία για τη Χίο, και έχει ως ακολούθως:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου απορρίπτει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τη δημιουργία κλειστών φυλακών για τους πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου.
Η δημιουργία κατ’ ευφημισμόν «κλειστών δομών» το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει θα είναι ο διεθνής στιγματισμός των νησιών, και της Χίου, ως νησιά - φυλακές και της κοινωνίας μας ως κοινωνία δεσμοφυλάκων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου
• Είναι κατηγορηματικά και ενεργά αντίθετο στη μετατροπή των νησιών σε «νησιά-φυλακές» και απορρίπτει οποιονδήποτε τέτοιο σχεδιασμό.
• Ζητά τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και τη μετακίνησή τους σε ανθρώπινες ανοιχτές δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα και στις χώρες προορισμού τους, με γρήγορες διαδικασίες ασύλου.
• Καταγγέλλει την απάνθρωπη και ανήθικη κοινή δήλωση ΕΕ- Τουρκίας και τις συμφωνίες του Δουβλίνου.
• Καταγγέλλει τη συνολική πολιτική της «Ευρώπης – Φρούριο» που καταδικάζει τους πρόσφυγες σε εγκλωβισμό και τις τοπικές κοινωνίες σε μαρασμό.
• Να κλείσουν όλα τα hotspot τύπου ΒΙΑΛ σε όλα τα νησιά.
• Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόσβαση στην εκπαίδευση.
• Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες και απορρόφηση των υπηρετούντων που εργάζονται στις δομές.
• Πλήρεις αποζημιώσεις στους κατοίκους.
 Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο