Για τους ισορροπιστές

 

Λοιπόν, θα το πω κι ας με κατεβάσει το facebook και ο κόσμος όλος. Μπροστά στον κίνδυνο για την ανθρωπότητα που ζούμε όλοι, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και με τους άλλους.

  Ποτέ μου δεν χώνεψα ούτε το Σοφό Κομμουνιστικό Κόμμα της ΕΣΣΔ ,όπως κάποιοι άλλοι το γλύφανε, και επί Στάλιν  και επί Μπρέζνιεφ αλλά ακόμη και επί περεστρόικα, το ΚΚΕ εν προκειμένω, πράγμα που υπάρχει και στα κομματικά του κείμενα τότε. Ούτε το ταξικό καθεστώς που βαφτιζόταν επί Σοβιετίας "σοσιαλισμός" και εκφραζόταν μέσα από το σταλινικό Σοφό Κόμμα . Ούτε χώνεψα ποτέ το ολιγαρχικό αυταρχικό στυλάκι του Πούτιν ,που συχνά αποπνέει KGB η GPU η όπως αλλιώς την λέγανε τις "παλιές καλές μέρες". Είχε πάντα μια κυνική ψυχρότητα ισχύος  που δεν μου πήγαινε.

Όμως :

- Δεν ήταν ο Πούτιν ούτε πριν η ΕΣΣΔ αυτοί που οδήγησαν στον Εμφύλιο, τσάκισαν το ΕΑΜ,  επέβαλαν την δικτατορία στην Ελλάδα και που πούλησαν την Κύπρο .Ήταν το ΝΑΤΟ, ο δυτικός  " ελεύθερος κόσμος",  και η άρχουσα τάξη μας

- Δεν ήταν ο Πούτιν ούτε πριν  η ΕΣΣΔ  που χρεωκόπησαν την χώρα και την οδήγησαν στην καταστροφή των μνημονίων. Ηταν η ΕΕ και ο δυτικός ιμπεριαλιστικός  άξονας

- Δεν ήταν ο Πούτιν ούτε πριν η ΕΣΣΔ αυτοί που μας έβαζαν να τρωγόμαστε με την Τουρκία για να πουλάνε όπλα .Ήταν το ΝΑΤΟ και οι άρχουσες τάξεις στηρίγματα του.

- Δεν ήταν ο Πούτιν ούτε η ΕΣΣΔ ούτε η μετασοβιετική Ρωσία που επέβαλαν ένα μοντέλο ληστρικού καπιταλισμού στην Ελλάδα και την αποβιομηχάνισαν. Ηταν η ΕΕ,οι ΗΠΑ, η Γερμανία και ο δυτικός ιμπεριαλιστικός άξονας.

- Δεν ήταν ούτε ο Πούτιν ούτε πριν η ΕΣΣΔ που διαιώνισαν την κατοχή της μισής  Κύπρου σε πρώτο πλάνο. Ηταν το ΝΑΤΟ και ο δυτικός ιμπεριαλιστικός άξονας.

- Δεν είναι σήμερα κυρίως η Ρωσία του Πούτιν που μας οδηγεί στον παγκόσμιο πόλεμο, αλλά το ΝΑΤΟ,η ΕΕ και ο δυτικός ιμπεριαλιστικός άξονας.

Με όλα αυτά δεδομένα, δεν με ενδιαφέρουν οι βαθυστόχαστες " ψευτομαρξιστικές" αναλύσεις που οδηγούν στις ίσες αποστάσεις. Ο βασικός εχθρός για την επιβίωση της ανθρωπότητας είναι το ΝΑΤΟ και ο δυτικός ιμπεριαλιστικός άξονας .

Όποιος είναι με τις ισορροπίες, ας τις βάλει εκεί που ξέρει.