Κατάντια

 


Μια ακόμη εικόνα, που δείχνει την κατάντια του Ελληνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας. Κατάντια για την οποία ευθύνονται ΟΛΕΣ οι Κυβερνήσεις και τα Πολιτικά Κόμματα, που τα τελευταία … 23 (τουλάχιστον) χρόνια ψήφιζαν τους Νόμους για την λεγόμενη «Απελευθέρωση της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας» και την λεγόμενη «Μετάβαση στην πράσινη ενέργεια».

Την Πέμπτη 26-5-2022 το 47% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας προήλθε από εισαγόμενο καύσιμο και το 28% από εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τις γειτονικές και … «φιλικές» μας χώρες.

Σύνολο 75% από εισαγωγές!!!

Είμαστε … «πανέτοιμοι» να υποδεχθούμε τον Σουλτάνο😅

[---->]

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΔΑΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑΣ, ΕΛΕΝΑ ΜΠΕΡΕΖΝΑΓΙΑ



Στις 16 Μαρτίου, συλλαμβάνεται από την ουκρανική αστυνομία και από εκεί μεταφέρεται στη SBU, στην Ουκρανική Ασφάλεια και στη συνέχεια στο Κέντρο κράτησης του Λουκιανόφσκι η Ελένα Μπερέζναγια, ιδρυτής και διευθύντρια του Ουκρανικού Ινστιτούτου Νομικής Πολιτικής και Κοινωνικής Προστασίας, η πιο γνωστή Ουκρανίδα ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα,

Η Έλενα Μπερεζνάγια μια δυναμική προσωπικότητα και μια θαρραλέα γυναίκα , όλα αυτά τα χρόνια ήταν ένα αγκάθι στα πλευρά των πραξικοπηματιών, παρά τις αμέτρητες προσπάθειες να την δολοφονήσουν, τις συνεχείς απειλές κατά της σωματικής της ακεραιότητας από τους νεοναζί και τους επανειλημμένους ξυλοδαρμούς της και κακομεταχείριση, ποτέ δεν σταμάτησε να αγωνίζεται  για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, ενάντια στον πολέμο στο Ντονμπάς και υπέρ της ειρήνης. Και παρά το τρομοκρατικό κλίμα που επικρατεί στην Ουκρανία, ποτέ δεν έφυγε από τη χώρα της. Και τώρα πληρώνει για  τη συνέπειά και το θάρρος της, όπως και δεκάδες χιλιάδες ακτιβιστές, αντιφασίστες, αγωνιστές της ειρήνης, τον ασυμβίβαστο αγώνα της για τα ανθρώπινα, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα του ουκρανικού λαού.

Γνωστή διεθνώς, με συχνές παρεμβάσεις σε διεθνή φόρουμ και συνέδρια για τα Δικαιώματα των Εθνικών Μειονοτήτων, όπου, με λεπτομερή παραδείγματα και συγκεκριμένα στοιχεία, κατάγγελνε τις συστηματικές διακρίσεις και τις βίαιες πρακτικές που ασκούσε και ασκεί το Κίεβο κατά των δικαιωμάτων του ρωσόφωνου πληθυσμού και κατά των Ουκρανών αντιφασιστών. Έχει αναφερθεί συστηματικά στο ρόλο και τη βία των νεοναζιστικών ομάδων, τις φρικαλεότητες που έχουν διαπράξει και τους πολύ στενούς δεσμούς  και τα αλληλένδετα συμφέροντα μεταξύ της χούντας και αυτών. Ηταν η οργανώτρια της εκστρατείας κατά του πολέμου και υπέρ της ειρήνης: "Σταματήστε τον πόλεμο! Η Ουκρανία χρειάζεται ειρήνη! ".

Την απαγωγή της ανάφερε στον Τύπο η δικηγόρος και συνάδελφός της Σβετλάνα Νοβίτσκαγια , μια άλλη θαρραλέα Ουκρανίδα, δικηγόρος υπεράσπισης πολιτικών κρατουμένων και κρατούμενων συνείδησης, μέσω του Ινστιτούτου Νομικής Πολιτικής και Κοινωνικής Προστασίας. Σύμφωνα με την Νοβίτσκαγια ,η Μπερέζναγια, κατηγορείται για εγκλήματα σύμφωνα με το δημοφιλές άρθρο 111: περί εσχάτης προδοσίας. «Ασχημα τα νέα για την Έλενα Μπερεζνάα. Βρίσκεται στο Κέντρο κράτησης του Λουκιανόφσκι, ως ύποπτη για εσχάτη προδοσία επειδή μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα κανάλια του YouTube στράφηκε κατά της Ουκρανίας ... (βλέπε άρθρο 111 του Ουκρανικού Ποινικού Κώδικα), ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο θεωρούνται ύποπτοι και συλλαμβάνονται ως συμπαθούντες ή ότι συνδέονται με τη Ρωσία ή τον "ρωσικό κόσμο" όσοι αντιπολιτεύονται το σημερινό καθεστώς του Κιέβου , είπε η Νοβίτσκαγια .

Η Έλενα Μπεζνάγια, είχε παραδώσει στην Αγκελα Μέρκελ, μέσω του βουλευτή Andriy Khunko, του αριστερού μπλοκ, φάκελο με τα εγκλήματα που διαπράττει το ουκρανικό κράτος κατά των πολιτών του, που συζητήθηκε στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα "Ελευθερίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα μέσα ενημέρωσης στην Ουκρανία".

Η ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλε την μη εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ κυρίως από την ουκρανική πλευρά. Στον φάκελο που είχε παραδώσει στη Μέρκελ, η Μπερεζνάγια ανέφερε ότι η Ουκρανία παραβιάζει τα άρθρα 6 και 7 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη. Τον Νοέμβριο του 2017, το Ινστιτούτο Νομικής Πολιτικής και Κοινωνικής Προστασίας, ετοίμασε μια έκθεση για τον ΟΑΣΕ μ θέμα την πρόσβαση στη δικαιοσύνη στην Ουκρανία και τις συνέπειες της λεγόμενης δικαστικής μεταρρύθμισης.

Η Μπερεζνάγια είναι επίσης γνωστή στην Ουκρανία για την σταθερά αντιφασιστική της στάση. Έχει αγωνιστεί κατά της επονομασίας ουκρανικών δρόμων και οικισμών προς τιμήν των ναζιστικών εγκληματιών και των συνεργατών τους. Ηταν οργανώτρια και ο άνθρωπος επαφής, μαζί με την  Νατάλια Βιτρένκο του «Αθάνατου Συντάγματος» στο Κίεβο και κάθε χρόνο δεχόταν επιθέσεις, τη συλλάμβαναν επειδή φορούσε την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου ή έφερε φωτογραφίες των βετεράνων του πολέμου ή του δολοφονημένου δημοσιογράφο Oleg Buzina.




Σε μία από αυτές, το 2017 χτυπήθηκε από τους νεοναζί της ομάδας C14 και από τους αστυνομικούς. Σε συνέντευξη τύπου που κάλεσε,δήλωσε: "... Μαζί με την αστυνομία, άρχισαν να με χτυπούν, κρατώντας μου τα χέρια. Με πέταξαν στο έδαφος, χτύπησα το κεφάλι μου στην άσφαλτο και τραυματίστηκα, ζήτησα ένα ασθενοφόρο, ωστόσο, με έπιασαν από τα χέρια και τα πόδια και με έσυραν στο αυτοκίνητο. Στο αστυνομικό τμήμα δεν ήθελαν να φωνάξουν ασθενοφόρο μέχρι που έφτασαν εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, του ΟΑΣΕ και η δικηγόρος μου ... ".

Η μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασε την ανησυχία της για την εξαφάνιση της  Μπερεζνάγια  Ο Ντμίτρι Πολυάνσκι , ο πρώτος αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Ηνωμένα Εθνη, ζήτησε την παρέμβαση του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας.



Στην Ουκρανία, είναι χιλιάδες οι ακτιβιστές ή οι αντίπαλοι του καθεστώτος που δεν είναι υποδουλωμένοι στους πραξικοπηματίες, που έχουν συλληφθεί, βασανιστεί ή εξαφανιστεί, σε ένα άγριο ​​"ανθρωποκυνηγητό", από σπίτι σε σπιτι, πέρα από τις δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές που αναγκάζονται να κρύβονται  ή να φεύγουν από η χώρα. Η κατηγορία περί " εσχάτης προδοσίας" ισχύει για οποιαδήποτε γνώμη, δήλωση, στάση υπέρ της ειρήνης, αντιφασιστικής τοποθέτησης ή υπεράσπισης των ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων. Προδότης θεωρείται και όποιος απλά υποστηρίζει την ανάπτυξη ισότιμων και ειρηνικών σχέσεων με τη Ρωσία.

[----->]