ΤΟ ΤΕΛΟΣ TOY «ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΧIΣΜATΟΣ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Αν ο Α.Σαμαράς «στοχοποιούσε» σήμερα επιχειρηματίες,όπως κάποτε τον Χρ.Λαμπράκη,αν τώρα λέγονταν όσα κάποτε υποστήριζαν ο Μ.Εβερτ και ο Κ.Καραμανλής,θα τους έστηνε αμέσως στο εδώλιο ο Σ.Κεδίκογλου,αλλά η γαλάζια χύτρα των στελεχών της ΝΔ τους χωράει πια όλους,μητσοτακικούς και λαϊκή Δεξιά

του Διονύση Ελευθεράτου



Παρασκευή, 17 Μαΐου 1996. Στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημο­κρατίας Μιλτιάδης Έβερτ κατακεραυνώνει το ΠΑΣΟΚ, που «τελικά ενισχύει» τη διαπλοκή και ιδίως την ταυτοπροσωπία εργοληπτών και ιδιοκτητών ΜΜΕ. Η ομιλία του είναι γεμάτη ονόματα. Πρώτα μνημο­νεύει τους Πόπωτα και Κοσκωτά από τη δεκαετία του 1980 και κατόπιν, απευθυνό­μενος στο κυβερνών ΠΑΣΟΚ, γίνεται ασταμάτητος χείμαρρος:

«Δεν μπορείτε να ανοίξετε τους ισολογισμούς των εφημερίδων και να πείτε "ελάτε εδώ, με δεδομένη την κυκλοφορία της εφημερίδας σας, πώς βγαίνετε οικονομικά; Από πού δανείζεστε; Πόσο είναι το ύψος των δανείων σας; Τι είναι αυτές οι εταιρείες χωρών ευκαιρίας, του Παναμά, οι οποίες έχουν δανειοδοτήσει με 3 και 4 δισεκατομμύρια δραχμές;" Δεν ξέρετε ότι ο κ. Μπόμπολας είναι εργολάβος και εκδότης; Δεν ξέρετε ότι ο κ. Σαραντόπουλος είναι μέτοχος σε εφημερίδα και, ταυτόχρονα, εργολάβος; Δεν ξέρετε ότι στον Flash βρίσκεται ο κ. Κόκκαλης; Δεν ξέρετε ότι στο Κέρδος βρίσκεται ο κ. Λιακουνάκος, δεν ξέρετε ότι στο Star βρίσκεται ο κ. Βαρδι­νογιάννης; Να τα ακούσει τα ονόματα ο ελληνικός λαός!»

Από την επόμενη ημέρα, οι πολιτικοδημοσιογραφικές παρέες του ΠΑ­ΣΟΚ ειρωνεύονταν τα όρια της τόλμης της «λαϊκής Δεξιάς» του Μ.Έβερτ: «Είπε κάμποσα ονόματα, αλλά όχι όλα. "Ξέχασε" κοτζάμ Λαμπράκη».

Ζωντανή αναμετάδοση του σήματος της ΕΡΤ για όλο τον κόσμο:

  1

 

ert_social @ErtSocial

Εκπέμπουμε ζωντανά από το site της ΕΡΤ... http://www.ert.gr