«Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα - Το Πραξικόπημα δεν θα περάσει»






Στόχος δεν είναι μόνο η Βενεζουέλα αλλά όλοι οι λαοί της Λ. Αμερικής

Αλέξανδρος Μινωτάκης

«Είμαστε μια ειρηνική επανάσταση, αλλά όχι άοπλη. Δεν είμαστε αποικία κανενός» τόνισε  ο Φρέντι Φερνάντεζ, επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στον κατάμεστο από κόσμο χώρο του κινηματογράφου Ίλιον.
 

Ο Φρέντι Φερνάντεζ υπενθύμισε ότι η Βενεζουέλα πέτυχε τος στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ, απαντώντας με στοιχεία στην κριτική που ασκείται δήθεν με επίκεντρο «τον λαό που υποφέρει». Όπως είπε από το 1998 μέχρι το 2013, το ποσοστό του πληθυσμού που υποφέρει από πείνα μειώθηκε από το 21%  στο  5%.  Αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του δημοσίου συστήματος υγείας και την άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας σε όλες τις λαϊκές περιοχές με την υποστήριξη της Κούβας και των ιατρικών αποστολών της. Υπογράμμισε, επίσης, ότι μεταξύ 1999 –  2013, πενταπλασιάστηκαν οι δαπάνες για υγεία και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων έχει δωρεάν υγεία. Συνέκρινε τις επιδόσεις των κυβερνήσεων της δεξιάς, που προηγήθηκαν επί σαράντα χρόνια, με τα δεκατρία χρόνια της επανάστασης στην κατασκευή δομών υγείας και στη δυνατότητα συνταξιοδότησης, στο ποσοστό αλφαβητισμού.

Έριξε το_ΝΑΤΟ βόμβες στείρωσης στην_Γιουγκοσλαβία;

Η αναφορά του έγινε με πηγή την μαρτυρία ενός Ισπανού πιλότου του ΝΑΤΟ, του Adolfo Luis Martin de la Ηoz, ο οποίος έδρασε εκείνη την περίοδο στον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία. Η μαρτυρία του το 1999, πρώτιστα σε μια ισπανική εφημερίδα και μετ’ έπειτα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όπου προσεκλήθη να καταθέσει, αναφέρει:
(https://jodi.graphics/2019/02/07/pafilis-bombes/ )##ΥΓ...αυτα για τα συριζωα που τολμανε ακομα κ μιλανε ..τον σκασμο νουμερα
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.