Με τις υγείες μας!

 

Γιαννίτσι Καρυστίας.

Υποσχέθηκαν στους ιθαγενείς πως θα τους φτιάξουν τελεφερίκ γιά να κατεβαίνουν κάτοικοι καί επισκέπτες στον Λιμνιώνα, την κοντινή παραλία, χωρίς να καίνε βενζίνη γιά τα ΙΧ τους. Επίσης πως όλοι στο χωριό θα έχουν πολύ σύντομα ηλεκτρικό ρεύμα δωρεάν χωρίς κανένα περιορισμό στην κατανάλωση, καί πως η πλατεία καί ο κεντρικός δρόμος θα φωταγωγούνται νύχτα-μέρα.

Καί τους πίστεψαν - όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι. Βοήθησαν καί οι επιτήδειοι συγχωριανοί που είχαν χερσότοπους προς αξιοποίηση. Τώρα οι βιομηχανικές ανεμογεννήτριες βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από το χωριό, ο θόρυβος ζουρλαίνει τους κατοίκους καί δεν τους αφήνει να κοιμηθούν, ενώ από τους άλλοτε ήσυχους δρόμους γύρω από το χωριό που χρησιμοποιούσαν οι μελισσοκόμοι καί οι βοσκοί τώρα διέρχονται συνεχώς χωματουργικά καί φορτηγά βαρέως τύπου. Ομως μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Ολη η σύγχρονη Ελλάδα σε μία φωτό. Το κατεστραμμένο φυσικό περιβάλλον, τα νεόπλουτα σπίτια των καπάτσων χωριανών παραδίπλα από τα παλιά λιθόκτιστα καί τα κοτέτσια από λαμαρίνα, η Μπέμπα SUV παρκαρισμένη δίπλα στον κάδο σκουπιδιών που πάνω γράφει ΚΑΛΠΗ.

Με τις υγείες μας! 🙂

ΥΓ. το Γιαννίτσι (παλαιότερα Ιωαννίκιο) δεν είναι κάποιο τυχαίο χωριό. Ολη η γύρω περιοχή παρουσιάζει μεγάλο αρχαιολογικό καί ιστορικό ενδιαφέρον. Σε πολύ κοντινή απόσταση, ανάμεσα πλέον από τις τερατώδεις ανεμογεννήτριες, βρίσκονται τα αρχαία καί μεσαιωνικά οχυρά της Φυλάγρας, της Σιλόσας καί του Στενού, καί ο Μεσοβυζαντινός ναός της Αγ.Τριάδας (10ος αι. μ.Χ.).

 

[------>]