Μάχη διαδηλωτών με τα ΜΑΤ στις Σκουριές




 "Άσπρισε" το βουνό από τα δακρυγόνα

 


Αντιμέτωποι με την απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις ήρθαν κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής και αλληλέγγυοι πολίτες κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στο όρος Κάκκαβος
Οι διαδηλωτές προ- συγκεντρώθηκαν στην Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγιά και στην συνέχεια έφτασαν στις Σκουριές. Στην είσοδο του εργοταξίου δέχτηκαν πολλαπλές επιθέσεις με δακρυγόνα και κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ, με την ατμόσφαιρα στο σημείο να είναι αποπνηκτική.
[--->]

Κάτω στο Πασαλιμάνι



Στίχοι: Πάνος Πετσάς
Μουσική: Πάνος Πετσάς
Γεωργακοπούλου,Περπινιάδης
Στο μπουζούκι ο Δημήτρης Στεργίου (Μπέμπης)   
               

Το βράδυ σαν πυκνώσει
την πιο καλή ωρίτσα,
παίρνουνε τον κατήφορο
τα όμορφα κορίτσια.

Ε ρε τι γυναικομάνι
γύρω γύρω στο λιμάνι,
ε ρε τι γυναικομάνι
κάτω στο Πασαλιμάνι.

Βαράνε τα κορίτσια
την ίδια πάντα βιόλα
και βρίσκουνε τ’ αγόρια τους
και πίνουνε απ’ όλα.

Κι ύστερα ποτήρια σπάνε
και στη Φρεαττύδα πάνε.
Βάρκα δω έλα βαρκάρη,
πάμε τσάρκα με γεγγάρι.

Κι εκεί που ξημερώνει
η μια κρατά τιμόνι,
η άλλη νανουρίζεται
τραβά κουπί και λειώνει.

Έγια μόλα έγια λέσα
στο Πασαλιμάνι μέσα,
ε ρε τι γυναικομάνι
κάτω στο Πασαλιμάν

Καμπάνια για τους πρόσφυγες από το Κομπάνι

H αλληλεγγύη κρατάει τη ζωή στο Κομπάνι

 Πίσω από τις φλόγες και τις εκρήξεις υπάρχουν πάντα οι πρόσφυγες. 
Την ώρα που οι μάχες μαίνονται 

[--->]

Αποφασισμένοι στο Σύνταγμα

Σύροι - πλατεία Συντάγματος

Στοιχειώδεις συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης ζητούν οι Σύροι που πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος. | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 
 

Από το μεσημέρι της Τετάρτης, το πεζοδρόμιο της πλατείας Συντάγματος απέναντι από τη Βουλή έχει μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής διεκδίκησης Σύρων που διεκδικούν στοιχειώδεις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης στην Ελλάδα, όπου έχουν βρεθεί με κίνδυνο της ζωής τους, αφήνοντας πίσω συγγενείς, σπίτια και περιουσίες, για να ξεφύγουν από ένα καταστροφικό πόλεμο.

Δύο μήνες προσπαθούσαν οι Σύροι της Ελλάδας να οργανωθούν για να μετατρέψουν την απελπισία τους σε διεκδίκηση, και τώρα που τα κατάφεραν είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να τους δοθεί ό,τι τους ανήκει. Κάθε μέρα που περνά, η παρουσία τους στο Σύνταγμα πληθαίνει και οργανώνεται καλύτερα. Η αρχική ομάδα των 150 ανθρώπων έφτασε ήδη τους 500 το απόγευμα της Κυριακής, ανάμεσα στους οποίους Σύροι της Θεσσαλονίκης που ήρθαν στην Αθήνα για να ενώσουν τη φωνή τους. Τα τρία πανώ που εμφανίστηκαν την Τετάρτη έχουν γίνει ήδη επτά, πίσω από τα οποία στέκονται οι συγκεντρωμένοι.

Μια ομάδα με φωσφορίζοντα γιλέκα αναλαμβάνει να κρατά ανοιχτό ένα διάδρομο στο πεζοδρόμιο για τους περαστικούς και η φροντίδα για την καθαριότητα είναι υποδειγματική: σκούπισμα του πεζοδρομίου από γόπες, φροντίδα να μην μείνει ίχνος σκουπιδιού. Τα τελευταία βράδια εμφανίστηκαν έγχορδα και τουμπερλέκια, οι φωνές ενώθηκαν σε τραγούδι και τα σώματα λικνίστηκαν σε πανέμορφο τσιφτετέλι. Αυτοκίνητα τους κορνάρουν για συμπαράσταση, περαστικοί σταματούν για να προσφέρουν τρόφιμα, να ακούσουν ιστορίες πολέμου και προσφυγιάς από στόματα εικοσάχρονων νέων, και να παίξουν λίγο με τα μικρά παιδιά που κρατάνε μπαλόνια και γελάνε ανέμελα.
Διεθνείς υποχρεώσεις

Τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ αγνοούν μέχρι στιγμής όσα συμβαίνουν τόσες μέρες τώρα στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, αλλά οι εικόνες από το Σύνταγμα ήδη αρχίζουν να μεταδίδονται σε διεθνή ΜΜΕ, ευαισθητοποιώντας τη διεθνή κοινή γνώμη για την ανικανότητα ή την αδιαφορία του ελληνικού κράτους να ανταποκριθεί στις διεθνείς υποχρεώσεις του.

Διότι ναι μεν όσοι προέρχονται από τη Συρία έχουν τη δυνατότητα να πάρουν άσυλο μέσα σε μία ημέρα, αν διαθέτουν έγγραφα ταυτότητας, ή σε δύο μήνες οι υπόλοιποι, όμως το χαρτί του ασύλου μένει χωρίς αντίκρυσμα, αν δεν συνοδεύεται από στοιχειώδεις προνοιακές πολιτικές ένταξης των προσφύγων: τουλάχιστον στέγη για να μην αναγκάζονται να μένουν σε πάρκα και πλατείες ή στοιβαγμένοι ανά δέκα σε διαμερίσματα που χρυσοπληρώνουν, τροφή, περίθαλψη.

Ισπανία:Άπιαστο όνειρο τα 1.000* το μήνα για έναν ισπανό στους δύο



Και περισσότεροι από ένας στους τρεις εργαζόμενους δεν παίρνουν ούτε καν τον κατώτατο μισθό των 645 ευρώ

(ANSAmed) - Μαδρίτη, Νοέμβριος 21 - Στην Ισπανία περίπου ένας μισθωτός εργαζόμενος στους δύο κερδίζει λιγότερο από χίλια ευρώ το μήνα, ενώ ένας στους τρεις ούτε καν τον κατώτατο μισθό των 645 ευρώ το μήνα. 
Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία για το 2013, που δημοσίευσε σήμερα  το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τις οποίες από τα περίπου 16,6 εκατ. εργαζόμενους, τα 7,7 εκατομμύρια είχαν μηνιαίο μισθό μικρότερο των χιλίων ευρώ, ενώ ο μισθός του 34% δεν έφθανε ούτε καν τον κατώτατο μισθό.
 Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μερικής απασχόλησης, σχεδόν όλοι τους νέοι. 
Πιο συγκεκριμένα, το 86% των κάτω των 18 ετών κερδίζει λιγότερα από τον κατώτατο μισθό? ενώ πάνω από 1,1 εκατομμύρια εργαζόμενοι μεταξύ 18 έως 25 ετών, το 74,4% του συνόλου, λαμβάνουν μισθό χαμηλότερο από τον κατώτατο μισθό των 645 ευρώ το μήνα. 
Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι οι περικοπές των μισθών που προκλήθηκαν από την κρίση στην Ισπανία ήταν "αργές, αναποτελεσματικές και άδικες ", δεδομένου ότι πλήττουν ως επί το πλείστον τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου, προς όφελος των συμβάσεων αόριστου χρόνου. (ANSAmed).
 

*Μιλάμε πάντα για μεικτά
[--->]

Με ποιο τρόπο οι ΗΠΑ και το Ισραήλ υποστηρίζουν την Αλ-Κάιντα στη Νότια Συρία



Όταν η διοίκηση Ομπάμα δήλωνε ότι βομβάρδισε την "ομάδα Χορασάν" στη βόρειο Συρία οι ειδικοί αναρωτήθηκαν τι άραγε να σημαίνει αυτό, δεδομένου ότι ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει τέτοια ομάδα. Αυτό που η κυβέρνηση Ομπάμα ονόμασε ομάδα Χορασάν ήταν άνθρωποι από την ηγεσία της Jabhat al-Nusra, το παρακλάδι της αλ-Κάιντα στη Συρία, που χρόνια πριν είχε δραστηριοποιηθεί στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν πριν έρθει στην Συρία. Γιατί λοιπόν να κάνει μια διάκριση μεταξύ της Jabhat al-Nusra που δραστηριοποιείται σε όλη τη Συρία και μιας ομάδας από την ηγεσία της Jabhat al-Nusra στη βόρεια Συρία;