Η Μεγαλύτερη Ύφεση στην ιστορία


Σε άρθρο της στο Forbes, η Frances Coppola χαρακτηρίζει ψευδή είδηση τα περί επιτυχίας του ελληνικού προγράμματος. Η διαχείριση της κρίσης από την ευρωζώνη έχει προκαλέσει στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη ύφεση που γνώρισε ποτέ μια χώρα εν καιρώ ειρήνης. Επιπλέον, οι στόχοι που έχει επιβάλλει η ΕΕ στην Ελλάδα είναι εντελώς μη ρεαλιστικοί, τιμωρητικοί και σίγουρα θα την οδηγήσουν σε μια νέα ύφεση . Και όμως, όπως είχε πει ο Μάριο Μόντι, για τους «πραγματικούς Ευρωπαίους» η Ελλάδα είναι «η μεγαλύτερη επιτυχία του ευρώ»



«Μετά από μια βαθιά και παρατεταμένη ύφεση», λέει στη δήλωση του στον Τύπο, το ΔΝΤ ,για την ελληνική οικονομία, «η ανάπτυξη επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα». Πράσινο φως για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018.

Για αρκετούς, πρόκειται για μιας εξαιρετικής σημασίας είδηση. Η Ελλάδα επέστρεψε. Οι σκοτεινές μέρες βρίσκονται πίσω και το μέλλον θα είναι φωτεινό. Πρόκειται όμως για το τέλος των προβλημάτων της Ελλάδας - ή θα υπάρξουν και άλλα δεινά;

Το μέγεθος της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας την τελευταία δεκαετία είναι απίστευτο. Η έκθεση του ΔΝΤ ξεκινά με αυτό το γράφημα, στο οποίο συγκρίνεται η πτώση της ελληνικής παραγωγής την τελευταία δεκαετία με άλλες υφέσεις ιστορικών διαστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Ύφεσης της Αμερικής:

Εικ.1 - Η ελληνική ύφεση σε σύγκριση με άλλες μεγάλες υφέσεις εν καιρώ ειρήνης  (ΔΝΤ)

 

Οι Έλληνες μόλις βγήκαν από μια ύφεση όμοια με τη Μεγάλη Ύφεση, αλλά  πολύ μεγαλύτερης διάρκειας. Μέχρι σήμερα, αυτή είναι η μεγαλύτερη ύφεση που έχει καταγραφεί ποτέ σε καιρό ειρήνης.

Tα καλύτερα πιόνια !


Πειθαρχήσαμε στους Αμερικανούς και σταματήσαμε να προμηθευόμαστε πετρέλαιο από το Ιράν......
Από το Ιράν παίρναμε γιατί είχαμε την μεγαλύτερη δυνατή πίστωση, και το 2015 όταν ήταν στρυμωγμένα τα οικονομικά της χώρας, διευκόλυνε ακόμα περισσότερο, θυμίζω...
Ας πληρώνουμε με χειρότερους όρους, αρκεί να είμαστε τα καλύτερα πιόνια του Τραμπ!
 
ΞΕΦΤΙΛΕΣ


Σας παραθέτουμε άρθρο του 2016, όπου τα ΕΛΠΕ μας εξηγούν γιατί συνέφερε η εισαγωγή πετρελαίου από το Ιράν, και καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα εκτός από πιστός σύμμαχος του Τραμπ είναι επικίνδυνη για την οικονομία.


Εχει, όμως και συνέχεια :


[---->]