ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΟΠΕΡΕΤΑ



# Βενεζουέλα Στις 3 μ.μ., η παράσταση τελείωσε.Aκόμη μια αποτυχημένη προσπάθεια των πραξικοπηματιών της φιλοαμερικάνικης και φασιστικής δεξιάς, έλαβε τέλος.
Λίγα λίγο έρχονται στην επιφάνεια οι λεπτομέρειες του σχεδίου με το οποίο προσπάθησαν να "ρίξουν το Μαδούρο".

Ας ξεκινήσουμε με τους αριθμούς: Οι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί που ζήτησαν (και πήραν αμέσως) άσυλο στην πρεσβεία της Βραζιλίας είναι 25 (είκοσι πέντε). Ο τεράστιος, δήθεν, αριθμός των λιποτακτών περιορίζεται στους 25, στην πράξη, δηλαδή ,προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα με 25 άτομα ...

Ένα άλλο γεγονός είναι η δειλία των "ηγετών" πάνω στους οποίους στηρίχθηκαν οι πραξικοπηματίες. Ο Λεοπόλντο Λόπες κατέφυγε στην πρεσβεία της Χιλής στο Καράκας με τη σύζυγό του Λίλιαν Τιντόρι όσο για τον Γουαϊδό, ο οποίος εγκατέλειψε το πεδίο όπου εξελισσόντουσαν τα γεγονότα, όταν τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν, αγνοείται η τύχη.

Στη γέφυρα όπου είχαν ‘’ταμπουρωθεί οι εξεγερμένοι’’, οι γενναίοι στρατιώτες τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας πίσω τους κιβώτια με σφαίρες και μπανάνες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες στα πραξικοπήματα είναι επαγγελματίες, συνειδητοποιώντας την έλλειψη αξιοπιστίας των φίλων τους πραξικοπηματιών, κράτησαν χαμηλό προφίλ σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στους λίγους, ο για μία ακόμα φορά ρεζίλης, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος από τα πρώτα λεπτά βγήκε ανοικτά να υποστηρίξει τους πραξικοπηματίες, για τον οποίο δεν υπάρχει τίποτε νεότερο.


Η πολιτική απατεωνιά σε μια από τις καλύτερες στιγμές της


Βρόμικη και ύπουλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Βενεζουέλα.

Αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι το πραξικόπημα απέτυχε, το καταδίκασαν, υιοθετώντας, εντούτοις, την κύρια πρόταση της Δεξιάς και των ιμπεριαλιστών, για διενέργεια προεδρικών εκλογών.
Αμφισβητώντας, έτσι, τη νομιμότητα του εκλεγμένου προέδρου Μαδούρο.

Η πολιτική απατεωνιά σε μια από τις καλύτερες στιγμές της.


[---->]