Πιο Αδωνις... πεθαίνεις

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Η «Κ.Ε.» ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ


Την τιμητική της είχε χθες η «Ελευθεροτυπία» καθώς ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, σε έξαλλη κατάσταση, υποχρεώθηκε να παραδεχθεί τις αποκαλύψεις για τα γενόσημα, ότι δηλαδή στη χώρα μας πωλούνται ακριβότερα ακόμη και κατά 880% σε σχέση με την εύπορη Σουηδία.


Αποκάλυψη που έκανε την περασμένη Κυριακή η «Κ.Ε.». Αποτέλεσμα ήταν να εξαγγείλει «γενναίες μειώσεις στις τιμές των γενοσήμων», χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει το ύψος αυτών των μειώσεων. Εκτός εαυτού μάλιστα ο υπουργός Υγείας δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην «Ε», αφήνοντας υπαινιγμούς για τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τη διείσδυση των γενόσημων φαρμάκων στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, στοιχεία όμως που ήταν τα επίσημα της EFPIA (Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Φαρμακοβιομηχάνων). Κάτι που προφανώς ξέχασε να σημειώσει.

Με τσιρίδες
Κατά τα άλλα, ο υπουργός με έντονα τα χαρακτηριστικά επιχειρήματα της καταρρέουσας ελληνικής πολιτικής τάξης, όπου πάντα φταίει κάποιος άλλος γι' αυτά που οι ίδιοι αποφάσισαν, επιτέθηκε χθες ευθέως σε όλους τους δημοσιογράφους θεωρώντας τους υπεύθυνους για τα χάλια του συστήματος Υγείας.
Εκτιμώντας προφανώς ότι όλα κινούνται σε ρυθμούς... τηλεπώλησης, ο κ. Γεωργιάδης μετέτρεψε μια προαναγγελθείσα συνέντευξη Τύπου σε τηλεοπτικό στούντιο, όπου τον πρώτο ρόλο αναλαμβάνει εκείνος που μπορεί να τσιρίζει περισσότερο.
Ενθερμο συμπαραστάτη του στην τηλεοπτική παρωδία ενημερωτικής εκπομπής ο κ. Γεωργιάδης είχε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργο Πατούλη, ο οποίος είχε αναλάβει το ρόλο του υποβολέα και χειροκροτητή στο σόου του υπουργού.
Βέβαια ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε τη χορήγηση δωρεάν φαρμάκων που θα διατίθενται στους ανασφάλιστους υπό προϋποθέσεις. Ούτε αυτό όμως μπορεί να χρεωθεί στον υπουργό της κατάρρευσης του συστήματος Υγείας. Πιστώνεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), που αποφάσισαν να βοηθήσουν εκατομμύρια συμπολίτες μας, οι οποίοι βιώνουν την κρίση εξαιτίας πολιτικών προσώπων σαν τον κ. Γεωργιάδη.
Ο υπουργός Υγείας δεν δίστασε να επιτεθεί μάλιστα λεκτικά κατά των δημοσιογράφων, τους οποίους αρχικά είχε καλέσει σε συνέντευξη Τύπου για τα γενόσημα φάρμακα, η οποία όμως αιφνιδίως μετατράπηκε σε επικοινωνιακού τύπου εκδήλωση για την ανακοίνωση της δημιουργίας τράπεζας φαρμάκων για ανασφάλιστους. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Γεωργιάδης άλλαξε την ατζέντα του και προτίμησε να υπογράφει «on camera» σύμφωνο συνεργασίας για την τράπεζα φαρμάκων.
Οι δημοσιογράφοι αρχικά αντέδρασαν για την αλλαγή της ατζέντας, αλλά στη συνέχεια ξεκίνησαν να ρωτούν για το θέμα της τράπεζας φαρμάκων, δεδομένου ότι αντίστοιχο πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί και τον Δεκέμβριο του 2012.
Ο υπουργός Υγείας, μη επιθυμώντας να απαντήσει στις συγκεκριμένες ερωτήσεις, επεσήμανε ότι οι Ελληνες δημοσιογράφοι δεν συμπεριφέρονται όπως οι δημοσιογράφοι του εξωτερικού, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να ανακαλύπτουν πάντα το κακό». Στο πλαίσιο αυτό τους χαρακτήρισε «γκρινιάρηδες» όπως «τα στρουμφάκια».
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί συμπαραστάτης του υπουργού Υγείας, χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους «ανακριτές» λόγω των ερωτήσεων που υπέβαλαν.
Κατά τα άλλα, ο Συνδέσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος ( ΣΦΕΕ) θα προσφέρει δωρεάν φάρμακα και μέσω του ΙΣΑ και της Εκκλησίας θα διανέμονται σε όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα για την προμήθειά τους. Τα φάρμακα αυτά είναι εξάμηνης διατηρησιμότητας.
Κατά προτεραιότητα τα φάρμακα θα χορηγηθούν σε όσους ήδη έχουν λάβει το δωρεάν εισιτήριο υγείας.
Σε αυτή τη φάση υπολογίζεται ότι 10.500 ανασφάλιστοι και άνεργοι συμπολίτες μας προμηθεύτηκαν το σχετικό δελτίο υγείας, ενώ έχουν υποβληθεί περίπου 34.000 αιτήσεις.


Επείγουσα έκκληση για φάρμακο από το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα

Αναρτούμε την επείγουσα έκκληση από το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα, με τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας μαζί του:

«Ένας για όλους και όλοι για έναν»
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ


Ελλησπόντου 12 Βύρωνας
210 7628 209 + 6977 747431
Egmont1937@gmail.com

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
Ασθενής που πάσχει από ηπατίτιδα Β και είναι ανασφάλιστος έχει άμεση ανάγκη από το φάρμακο VIREAD. Σας παρακαλούμε αναμεταδώστε αυτό το μήνυμα. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν το φάρμακο μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις που παρατίθενται παραπάνω. Ευχαριστούμε πολύ.
ΚΙΦΒ




ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
Ελλησπόντου 12 Βύρωνας
210 7628 209 + 6977 747431

Καταγγελία

"Με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, το ειδικό όσο και πανάκριβο φάρμακο Γ-ΣΦΑΙΡΙΝΗ (στοιχίζει γύρω στα 1300 ευρώ!) έχει εξαφανισθεί από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σχετική αδυναμία χορήγησής του και η υγεία πολλών ασθενών να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο. Το φάρμακο αυτό, όπως και ορισμένα αντικαρκινικά και άλλα φάρμακα, ειδικής θεραπευτικής αξίας, δεν πωλείται στα ιδιωτικά φαρμακεία, χορηγείται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων, υπάγεται στο νόμο 3816/10 και χορηγείται δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους. Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα από την Παρασκευή 17Μάη, δέχτηκε έκκληση από ασθενή που νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο να βρει το φάρμακο καθώς το νοσοκομείο δήλωσε ότι δεν το έχει.

Εκτός από την περίπτωση του αναφερόμενου φαρμάκου το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα δέχεται συνεχώς σωρεία καταγγελιών  για  τρομακτικές ελλείψεις φαρμάκων, που σημειώνονται σε όλα τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων και αφορούν όχι μόνο την περίπτωση των σπάνιων φαρμάκων αλλά και συνήθη φάρμακα ευρείας χρήσης. Γέροντες, ανάπηροι, άρρωστοι, άνθρωποι ανήμποροι και με ποικίλα προβλήματα κίνησης, οι οποίοι έχουν βιβλιάρια  Πρόνοιας,  εξαναγκάζονται να ξεθεώνονται στις γύρες,  από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, να υποβάλλονται σε έξοδα μετακίνησης και τελικά να βρίσκονται με άδεια χέρια καταφεύγοντας τελικά στην όποια συνδρομή των κοινωνικών φαρμακείων επειδή το ΕΣΥ δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια και αδυνατεί να ικανοποιήσει τις βασικές φαρμακευτικές ανάγκες των ελλήνων πολιτών.

Εκτός από αυτό, δεχόμαστε καταγγελίες πολιτών ότι σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζονται φαινόμενα κανιβαλισμού και ότι διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων αρνούνται να χορηγήσουν σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ασθενείς με καρκίνο ή άλλες σοβαρές παθήσεις, φάρμακα για την θεραπεία τους, επειδή αυτά έχουν υψηλό κόστος και τους ασκούνται από τις διοικήσεις ισχυρές πιέσεις για να αγοράσουν τα φάρμακα ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΙ ή να τα βρούνε μέσω συγγενών τους ή άλλους τρόπους !....

Θέτουμε αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις υπόψη των πολιτικών κομμάτων των βουλευτών και των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων στην Υγεία και τους καλούμε να παρέμβουν για να τερματισθεί αυτό το καθεστώς, που θέτει σε αυξημένους κινδύνους την υγεία και την ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας".

Δ. Σουλιώτης, Υπεύθυνος ΚΙΦΒ



[--->]