Μπούχα. Ημερομηνίες, φωτογραφίες και βίντεο: η πλήρης ανακατασκευή των γεγονότων

   


Η καλύτερη μέχρι στιγμής έρευνα και ανασυγκρότηση γεγονότων για τα συμβάντα στη Μπούχα, από το νήμα του @ChanceGardiner στο Twitter. 


   του  @ChanceGardiner

 

Ας βάλουμε σε μια σειρά τις λίγες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες  για τη Μπούχα προκειμένου να κάνουμε υποθέσεις για τη σφαγή.

  

Εχουμε τρεις τυπολογίες νεκρών 

1. Μαζικοί τάφοι που δεν τους έχουμε δει ακόμη

2. Δεμένοι και εκτελεσμένοι κρατούμενοι

2. Πολλοί πολίτες σαν αυτόν που κυκλοφορούσαν κανονικά στην Μπούχα

 


2. Για ομαδικούς τάφους προς το παρόν κυκλοφορεί μόνο η φωτογραφία, που λέγεται ότι είναι  η Olga Sukhenko, επικεφαλής του χωριού Motyzhyn, και η οικογένεια της. Ωστόσο, το Motyzhyn απέχει 43 χλμ. από τη Μπούχα. Πρόκειται για δύο διαφορετικά γεγονότα. Λογόκρινα τη φωτογραφία αλλά υπάρχει ομοιότητα με την Olga Sukhenko.

 



3. Υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες της Μπούχα στις οποίες φαίνεται ότι κάποιοι νεκροί έχουν δεμένα τα χέρια τους πίσω από την πλάτη και ότι είναι πολίτες «αιχμάλωτοι» που εκτελέστηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι.

 


4. Τέλος, υπάρχει η πλειονότητα των φωτογραφιών όπως αυτές, ανθρώπων που προφανώς τριγυρνούσαν ήσυχα στους δρόμους της Μπούχα χωρίς να υποψιάζονται τον επικείμενο κίνδυνο και ξαφνιάστηκαν από κάποιον που σε σύντομο χρονικό διάστημα έκανε μια σφαγή χωρίς να τους δώσει το χρόνο να ξεφύγουν.

 


5. Την 1η Απριλίου, το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει ότι ο ρωσικός στρατός ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕ την Μπούχα. ΟΥΔΕΜΙΑ αναφορά για  σφαγή, αλλά γράφει ότι η Ρωσία έχει ναρκοθετήσει τις υποδομές.

https://www.facebook.com/MinistryofDefence.UA/posts/287498186895974

 


 Log in or sign up to viewSee posts, photos and more on Facebook.https://www.facebook.com/MinistryofDefence.UA/posts/287498186895974

  

6. Την 1η Απριλίου, ο Δήμαρχος της Μπούχα δημοσιεύει ένα βίντεο στο οποίο λέει ότι: «Η 31η Μαρτίου θα μείνει στην ιστορία ως Ημέρα Απελευθέρωσης από τα Ρωσικά Όρκ. Δηλώνω ότι αυτή είναι μια μέρα ΧΑΡΑΣ».

 

ΚΑΜΙΑ αναφορά για σφαγή.

 

 

7. Κυκλοφορεί αυτό το βίντεο: «Μπούχα , 25.03.2022 - Ρώσοι εισβολείς σκοτώνουν πολίτες μετά από ανάκριση».

 

Είναι αδύνατο να πούμε εάν η απόδοση του ενόχου είναι σωστή, αλλά η σκηνή θα μπορούσε να είναι πραγματική επειδή το φόντο μοιάζει με αυτό της φωτογραφίας 3.

 

8. 2 Απριλίου: «Η αστυνομία αναφέρει ότι το ουκρανικό σύνταγμα ειδικών δυνάμεων έχει ξεκινήσει την επιχείρηση ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΡΩΣΩΝ ΣΑΜΠΟΤΕΡ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ τους στην Μπούχα.

 

Η αστυνομία αποκαθιστά τον νόμο και την τάξη».

 

Καμία αναφορά για σφαγή.

 

Special Forces Regiment SAFARI Begins Clearing Operation in Bucha from Saboteurs and Accomplices of Russia - National PoliceThe EOD experts are inspecting the places of Russia’s war crimes and removing the explosives and ammunition which haven't detonated.https://en.lb.ua/news/2022/04/02/12441_special_forces_regiment_safari.html

  

9. 2 Απριλίου, Εθνική Αστυνομία της Ουκρανίας: «Οι ειδικές δυνάμεις της Εθνικής Αστυνομίας άρχισαν να εκκαθαρίζουν την πόλη Μπούτσα».

 

Βίντεο 8 λεπτών χωρίς νεκρούς στο δρόμο σ’ αυτό το σημείο της πόλης.


  

10. Ανάρτηση 3 Απριλίου στο Telegram για τη Μπούχα:

 «Μπούχα, κατά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, το πυροβολικό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε δράση».

 


https://t.me/irpin_b_politik/2099

 

11. 3 Απριλίου, Vadim Ghirda, Associated Press: Άνθρωποι εκτελεσμένοι από μικρή απόσταση με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη .

 





12. Βίντεο (0:07): Άνθρωποι εκτελεσμένοι με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη .

 

Δεν γίνεται αντιληπτή η νεκρική ακαμψία και μέρος του αίματος δεν φαίνεται να είναι τελείως ξερό.

 

13. Καρέ από το προηγούμενο βίντεο: Οι νεκροί που εκτελέστηκαν στο υπόγειο έχουν τα χέρια τους δεμένα με καλώδια ηλεκτρολόγου. O ένας φέρει λευκό περιβραχιόνιο (λευκό φορούσαν οι Ρώσοι,οι Ουκρανοί  μπλε).

 Image

Δεν γίνεται αντιληπτή  η νεκρική ακαμψία του μετακινηθέντα  νεκρού (δείτε βίντεο) και μέρος του αίματος δεν φαίνεται να έχει ακόμα ξεραθεί.

 

Image
 

14. Δίπλα στους εκτελεσμένους στη Μπούχα, κάποιοι με δεμένα τα χέρια, βρίσκονται τα πράσινα κουτιά με το λευκό αστέρι των μερίδων φαγητού του Ρώσων στρατιωτών. 




Σε αυτή τη σκηνή, φαίνονται τουλάχιστον τέσσερις στις άλλες φωτογραφίες του Vadim Ghirda (του AP) τραβηγμένες από άλλες οπτικές γωνίες.

 


15. 4 Απριλίου: «Το Πεντάγωνο δεν είναι σε θέση να έχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση  για φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά αμάχων στην πόλη Μπούχα από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου».

 

15. Φωτογραφία της 3ης Απριλίου από τον Vadim Ghirda (AP): Δίπλα στους εκτελεσμένους στη Μπούχα, κάποιοι με τα χέρια δεμένα, τα πράσινα κουτιά με το λευκό αστέρι των μερίδων φαγητού των Ρώσων στρατιωτών. Το αίμα δεν φαίνεται να έχει ξεραθεί πλήρως, αλλά η ανάλυση της φωτογραφίας είναι πολύ χαμηλή.

 


15. Φωτογραφία της 3ης Απριλίου από τον Vadim Ghirda (AP): Δίπλα στους εκτελεσμένους στη Μπούχα, κάποιοι με τα χέρια τους δεμένα, τα πράσινα κουτιά με το λευκό αστέρι των μερίδων φαγητού των Ρώσων στρατιωτών.

 


16. Φωτογραφία της 3ης Απριλίου από τον Vadim Ghirda (AP): Δίπλα στους εκτελεσμένους στη Μπούχα, κάποιοι με τα χέρια δεμένα, τα πράσινα κουτιά με το λευκό αστέρι των μερίδων φαγητού των Ρώσων στρατιωτών.

 


17. Φωτογραφία της 2ας Απριλίου από τον Vadim Ghirda (AP): Άψυχο σώμα στους δρόμους σε προάστιο της Μπούχα. Δίπλα το πράσινο κουτί με ένα λευκό αστέρι από τις μερίδες φαγητού των Ρώσων στρατιωτών.

 


  

18. Στις 25 Μαρτίου, η Ουκρανία υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι απήγαγαν τη δήμαρχο Olga Sukhenko του χωριού Motyzhyn στις 23 Μαρτίου. Στις 3 Απριλίου φωτογραφίζονται από τον Vadim Ghirda (AP). Αυτή και ο γιος της σε ένα λάκκο στο Motyzhyn, ο σύζυγός της σε ένα πηγάδι επίσης στο Motyzhyn.

 

Image
 

19. Χρήστης, 3 Απριλίου: «Χθες βράδυ ο Sergey "Boatsman" Korotkikh , διαβόητος Ναζί του τάγματος Αζοφ, δημοσίευσε ένα βίντεο με τίτλο "Boatsman Boys in Bucha".

Στο βίντεο ακούμε:

 

- «Υπάρχουν τύποι χωρίς μπλε (ουκρανικά) περιβραχιόνια, μπορώ να τους πυροβολήσω;»

 

- «Φυσικά, Γ…..σε τους!»


 20. Δημοσιεύθηκε στις 2 Απριλίου: «Εκκαθάριση της Μπούχα από τους εισβολείς από τις ειδικές δυνάμεις της Εθνικής Αστυνομίας της Ουκρανίας, επιθεώρηση κάθε αυλής και καταφύγιου, επικοινωνία με τους κατοίκους της περιοχής».

8 λεπτά βίντεο χωρίς να υπάρχουν οι νεκροί που είδαμε στη συνέχεια.








21. Ο Sergey "Boatsman" Korotkikh, διαβόητος Ναζί του Τάγματος Αζόφ, δημοσιεύει ένα βίντεο με σφαγή σκύλων που την αποδίδει στους Ρώσους.


https://t.me/botsmanua/16233

 

 

22. Εκτελεσμένοι κρατούμενοι με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη με καλώδιο ηλεκτρολόγου. Το ένα φέρει λευκό περιβραχιόνιο.

 


 

23. Λάψους του δημάρχου της Μπούχα στις 4 Απριλίου: «Φαίνεται ότι ο Πούτιν έδωσε το πράσινο φως στο Safari».

 «Safari» είναι το ειδικό σώμα της Ουκρανικής Εθνικής Αστυνομίας που φέρεται να «εκκαθάρισε την Μπούχα από τους Ρώσους». (Δείτε το tweet παραπάνω).


 

24. Κάποιοι από τους νεκρούς στους δρόμους της Μπούχα έφεραν  λευκά περιβραχιόνια.

 




35. Οι άμαχοι που εκκένωσαν οι Ρώσοι στη Μαριούπολη έφεραν λευκά περιβραχιόνια όπως αυτοί που σκοτώθηκαν στη Μπούχα.

 

36. Φωτογραφία του Daniel Berehulak που δημοσιεύτηκε από τους NYTimes στις 3 Απριλίου:

«Ουκρανοί στρατιώτες του τάγματος Αζόφ στη Μπούχα».

 nytimes.com/live/2022/04/0…


37. Μετά το Πεντάγωνο, μέχρι και οι NYTimes παραδέχονται ότι δεν μπορούν να επαληθεύσουν ανεξάρτητα τις φωτογραφίες της  Μπούχα και τις δηλώσεις του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

nytimes.com/livImagee/2022/04/0…

 
Image

 

38. Το τμήμα της οδού Yablonska στη Μπούχα όπου βρέθηκαν οι νεκροί, πριν  τα γεγονότα

 

 


39. Γεωεντοπισμός του τμήματος της οδού Yablunska στο Bucha όπου βρέθηκαν οι νεκροί.

Η μωβ γραμμή χωρίζει τα δύο στρατόπεδα. Η Μπούχα ήταν υπό ρωσικό έλεγχο. Πέρα από τη μωβ γραμμή ήταν υπό ουκρανικό έλεγχο.


 

40. Το τμήμα της οδού Yablunska στο Bucha όπου βρέθηκαν οι νεκροί, τονίζεται με λευκό χρώμα. Οι κρατήρες από τα βλήματα όλμου είναι κυκλωμένοι σε μωβ και μπλε

 



41. Το τμήμα της οδού Yablonska στο Bucha όπου βρέθηκαν οι νεκροί. Κυκλωμένος με πορτοκαλί χρώμα ο κρατήρας από το βλήμα του όλμου.

 



Image



42. Το τμήμα της οδού Yablonska στο Bucha όπου βρέθηκαν οι νεκροί.

Με πράσινο χρώμα το φορτηγό που χτυπήθηκε από τον όλμο. Μπορείτε να δείτε το δέντρο που κόπηκε από την έκρηξη.


Image

Image

 

43. Το τμήμα της οδού Yablonska στη Μπούχα όπου βρέθηκαν οι νεκροί. Με μπλε χρώμα ο κρατήρας που προκάλεσε το βλήμα του όλμου.


Image
 

Image

 

44. Το τμήμα της οδού Yablonska στο Bucha όπου βρέθηκαν οι νεκροί. Με μωβ ο κρατήρας που προκάλεσε το βλήμα του όλμου.

 

Image
Image

 

45. Οι NY Times παραδέχονται την ύπαρξη κρατήρων πρόσκρουσης στην οδό Yablonska στη Μπούχα όπου βρέθηκαν οι νεκροί.

nytimes.com/2022/04/04/wor…Image


46. Το ουκρανικό κανάλι Telegram της Περιφέρειας Κιέβου δημοσιεύει στις 3 Απριλίου: 

«Μπούχα, κατά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, το πυροβολικό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εν δράσει».

Ολόκληρο το βίντεο: https://t.me/irpin_b_politik/2099

 

47. Οι νεκροί φορούσαν λευκά περιβραχιόνια όπως οι πολίτες σε περιοχές υπό ρωσικό έλεγχο.

 Η Maxar ισχυρίζεται ότι οι δορυφορικές τους εικόνες δείχνουν ότι τα πτώματα βρίσκονταν στο δρόμο από τις 19 έως τις 20 Μαρτίου

vp.nyt.com/video/2022/04/…
Image

https://vp.nyt.com/video/2022/04/04/99816_1_4-bucha-gif_wg_720p.mp4

 

48. Στις 21 Μαρτίου, η Ρωσία βομβάρδισε το εμπορικό κέντρο Retroville στα περίχωρα του Κιέβου επειδή εκεί κρυβόταν ουκρανικό πυροβολικό που προηγουμένως βομβάρδιζε τις ρωσικές γραμμές.

  

49. Στις 21 Μαρτίου, η Ρωσία βομβάρδισε το εμπορικό κέντρο Retroville στα περίχωρα του Κιέβου επειδή εκεί κρυβόταν το ουκρανικό πυροβολικό που προηγουμένως βομβάρδιζε τις ρωσικές γραμμές. Ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα κρυμμένα στο εμπορικό κέντρο.

 


Τα σημάδια του βομβαρδισμού της Μπούχα υπό ρωσικό έλεγχο, γύρω στις 19-21 Μαρτίου, είναι ξεκάθαρα ορατά γύρω από ένα άλλο θύμα.


51. Το εμπορικό κέντρο Retroville στα περίχωρα του Κιέβου, στο οποίο κρυβόταν το ουκρανικό πυροβολικό μέχρι τις 21 Μαρτίου, απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από την οδό Yblunska της Μπούχα, αλλά η εμπροσθοφυλακή των Ουκρανών υποτίθεται ότι δεν απείχε περισσότερο από 2 χλμ

    


 

[------>]