Βαλκάνια : Το καζάνι βράζει


. Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμη το τι θα συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα-μετά και την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ- στα Βαλκάνια και κατ' επέκταση και στην γειτονιά μας...

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και το ''αντίπαλον δέος'', οι Ρώσοι δεν έκατσαν να παρακολουθούν με σταυρωμένα τα χέρια.
Το μυστικό ''κέντρο φυσικών καταστροφών'' της Ρωσίας στη Nις, αναβαθμίζεται σε προσωπικό και μέσα, επιδιώκοντας να αυξήσει την επιρροή της Ρωσίας στα Βαλκάνια.
Οι Ρώσοι αποφάσισαν να δράσουν άκρως δυναμικά στα Βαλκάνια.
5000 Ρώσοι αλεξιπτωτιστές των ειδικών δυνάμεων Spetsnaz κατευθάνουν για να ενισχύσουν την βάση.

Από την μία «φορτώνουν» συνεχώς το ''κέντρο φυσικών καταστροφών'' στη Νις, το οποίο είναι ουσιαστικά ρωσική στρατιωτική βάση με ειδικό προσωπικό και συστήματα ενόψει εξελίξεων Σερβίας–Κοσόβου, και από την άλλη τώρα δημιουργούν, αεροπορική βάση στην Βοιβοντίνα, τινάζοντας τον Νατοικό σχεδιασμό στον αέρα.

Στα πλαίσια των ρωσο-σερβικών σχέσεων εντείνεταιι και η απόφαση ρωσικής βοήθειας για την τοποθέτηση ενός ρωσικού υπερ-ραντάρ στο βουνό Καπαόνικ, δίπλα ακριβώς από τα σύνορα με το Κόσοβο, το οποίο θα μπορεί να βλέπει όλα τα Βαλκάνια , μέχρι το Αιγαίο.

Το μυστικό κέντρο της Ρωσίας στο Νις θεωρείται η κύρια απειλή για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ, ενώ η Ρωσία θεωρεί ότι το ίδιο ισχύει για την αμερικανική βάση Bonsteel στο Κοσσυφοπέδιο ,αλλά για τη συνολική διεθνή ασφάλεια στα Βαλκάνια.

Το 2010, η Ρωσία κατασκεύασε μακριά από το φως της δημοσιότητας στην ουσία την μεγαλύτερη στρατιωτική βάση εκτός Ρωσίας, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Αυτή η στρατιωτική βάση στη Νις στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σερβίας, καθιερώθηκε ως μια ''ανθρωπιστική βάση'' από όπου ρωσικά αεροσκάφη θα λειτουργούν σε περιόδους φυσικών καταστροφών.

Έχει την ικανότητα να κατασκοπεύει την στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Ρουμανία (αντιπυραυλική ασπίδα) και Κόσοβο καθώς και να φιλοξενεί ρωσικές δυνάμεις σε μια ενδεχόμενη αποστολή, μαζί με τις ειδικές μονάδες του σερβικού στρατού στο Νις.

Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις και το επιχειρησιακό επιτελείο στο Νις, είναι σε θέση να συντονίσουν τις ενέργειες τους με άλλες δύο ταξιαρχίες στις περιοχές Ράσκα και Βράνιε στην Σερβία, όπου κάθε ταξιαρχία έχει 11 τάγματα που απαρτίζονται από συνδυασμένες δυνάμεις , οι οποίες βρίσκονται ήδη κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Σκοπός της ρωσικής στρατιωτικής βάσης είναι ο έλεγχος των Βαλκανίων, και η μελλοντική εγκατάσταση ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumph, ως πιθανό αντιστάθμισμα στην ισχυρή παρουσία αμερικανικού στρατού στην Ανατολική Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν σχέδια για στρατιωτική εκμετάλλευση από τους Ρώσους και του σερβικού αεροδρομίου Έτσκα .

Οι Ρώσοι βλέπουν πιθανές εξελίξεις εκτός του Κοσόβου , πιθανόν και σε άλλες χώρες της περιοχής ενόψει του σχεδίου Μεγάλη Αλβανία, μιας και το ''καζάνι βράζει''...

Οι εξελίξεις τρέχουν πλέον με καταιγιστικούς ρυθμούς και η Βαλκανική χερσόνησος, αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο πεδίο στρατιωτικής αντιπαράθεσης, των δύο υπερδυνάμεων...

 Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Κόσσοβο : Camp Bondsteel, η μεγαλύτερη αμερικανική βάση στον κόσμο

Αυτοί που ωρύονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βενεζουέλα μπλόκαραν χτες μεγάλη ποσότητα φαρμάκων


Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Ιμπέρια χθες 13 του μηνός, θα παρέδιδε στην Βενεζουέλα φάρμακα για ασθενείς με χρόνια υψηλή πίεση και ινσουλίνη για ασθενείς με ζαχαροδιαβήτη.

Η ισπανική κυβέρνηση που αναγνωρίζει σαν πρόεδρο την μαριονέτα των ΗΠΑ Γκουαϊδό απαγόρευσε την μεταφορά.

Η εταιρεία της Βενεζουέλας που τα παρήγγειλε τα είχε ήδη πληρώσει σε εταιρεία του Κατάρ.

Το ίδιο εγκληματικό σκηνικό με φάρμακα συνέβη τον Νοέμβριο του 2017.

Τα φάρμακα τότε μπλοκαρίστηκαν στα σύνορα της Κολομβίας εκεί που οι ΗΠΑ, Κολομβία και ο Γκουαιντό σήμερα, παίζουν το θέατρο της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τότε η Citibank είχε παγώσει τους λογαριασμούς της Βενεζουέλας για πληρωμές και τα φάρμακα της ινσουλίνης έμειναν στο φορτηγό πλοίο που παρέμεινε στα διεθνή ύδατα περιμένοντας να πληρωθεί.

Από την μια μιλούν, οι εκπρόσωποι του Ιμπεριαλισμού, για ανθρωπιστική βοήθεια και από την άλλη εγκληματούν στερώντας τα φάρμακα από βαριά ασθενείς. Ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα παιδάκια που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους από την άρνηση της Βενεζουέλας να παραλάβει την τάχα ανθρωπιστική βοήθεια και στο σκοτεινό παρασκήνιο μπλοκάρουν τα φάρμακα. 

Ο διεθνής τύπος συντονισμένος προβάλλει τις εικόνες των αρρώστων παιδιών και τις ελλείψεις  και αποκρύπτει το Ιμπεριαλιστικό απάνθρωπο εμπάργκο. Η υποκρισία τους δεν έχει όρια. Παίρνουν στον λαιμό τους μικρά παιδιά, άρρωστους με χρόνια προβλήματα. 

Δεν υπάρχει ίχνος ανθρωπισμού στην προσπάθεια τους να αρπάξουν τον πλούτο του λαού της Βενεζουέλας.
Ο λαός της Βενεζουέλας πρέπει να το πάρει απόφαση και να τελειώνει με τον Ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, των συμμάχων της και με τη ντόπια καπιταλιστική τάξη.


Un despacho de 200 mil unidades de medicamentos para enfermedades crónicas (como hipertension) que una empresa privada de había comprado en Qatar, y que debían llegar hoy país en la aerolínea Iberia, fue devuelto por las autoridades de sin explicación