Η Γερμανία αποζημιώνει τα θύματα αποικίας ναζί στη Χιλή και απαλλάσσει το γιατρό της

                     

Σύμφωνα με το Der Spiegel, το γερμανικό κοινοβούλιο θα εκταμιεύσει, από το 2019, ένα εκατομμύριο ευρώ ως άμεση και έμπρακτη βοήθεια στα θύματα της Αποικίας Αξιοπρέπεια ('Colonia Dignidad'), οι εγκαταστάσεις στη Χιλή, μιας αίρεσης υπό την ηγεσία του πρώην ναζί Πολ Σέφερ.

Το ποσό αυτό θα προστεθεί στα 800.000 ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί για άλλες δραστηριότητες, όπως η κατασκευή ενός συνεδριακού κέντρου και κέντρου μνήμης.

Για τον σοσιαλδημοκράτη βουλευτή Bartke, «τα φρικτά εγκλήματα στην Αποικία Αξιοπρέπεια συνέβησαν μόνο επειδή η γερμανική πρεσβεία στη Χιλή δεν παρέμβηκε παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των θυμάτων για βοήθεια. Η αδράνεια αυτή αποτελεί ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της γερμανικής διπλωματίας μετά τον πόλεμο» πρόσθεσε.

Μια φρίκη που κράτησε 4 δεκαετίες

Μεταξύ του 1961 και του 2005, στην Αποικία Αξιοπρέπεια, περίπου 300 άτομα που ακολούθησαν τον Σέφερ από τη Γερμανία στη Χιλή υποβλήθηκαν σε καταναγκαστική εργασία, τιμωρία, πνευματική χειραγώγηση στα οποία πρέπει να προστεθεί και η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Η Αποικία Αξιοπρέπεια λειτούργησε και ως κέντρο βασανιστηρίων της Εθνικής Διεύθυνσης Πληροφοριών (DINA), της μυστικής αστυνομίας της φασιστικής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ, και εκτιμάται ότι εκεί δολοφονήθηκαν πάνω από εκατό αντίπαλοι του  καθεστώτος και θεωρούνται μέχρι σήμερα αγνοούμενοι.

Με την αποζημίωση, η Γερμανία έκλεισε την έρευνa για τα εγκλήματα της Αποικίας, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία των θυμάτων, καθώς το δικαστήριο διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ώστε να ασκηθεί δίωξη στο γιατρό Hartmut Hopp, ο οποίος κατηγορείται για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Hopp ήταν ο γιατρός της Αποικίας, όπου όχι μόνο κακοποιούσαν τα μέλη της, ενήλικες και παιδιά, αλλά υπέβαλλαν σε βασανιστήρια και εξαφάνιζαν και τους αντίπαλους της δικτατορίας Πινοσέτ.

Οι εισαγγελείς της πόλης Krefeld δήλωσαν ότι «έχοντας εξαντλήσει όλες τις γραμμές έρευνας, δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ώστε να ασκηθούν διώξεις».


https://www.t13.cl/noticia/nacional/parlamento-alemania-indemnizara-victimas-colonia-dignidad?fbclid=IwAR0-0butNc6lTDXdjeKGdoVcIKZVuQ51ozP7DpjVzEp2cJH1NQAp5buKVwY               
https://www.infobae.com/america/mundo/2019/05/07/alemania-cerro-la-investigacion-de-los-crimenes-de-colonia-dignidad-y-en-chile-las-victimas-repudiaron-la-decision/?fbclid=IwAR26CSHVBPmtW34UlznR3MZWbTVv3FKOQra_txi8ohIMA5n-kp9OdOxGmwg         
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, υπαίθριες δραστηριότητεςParlamento de Alemania indemnizará a las víctimas de Colonia Dignidad

Τρίβουν τα χέρια τους που ο ελληνικός λαός δεν ριζοσπαστικοποιήθηκε!


Πυκνή η αρθρογραφία στον γερμανικό Τύπο για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, με κοινή τη διαπίστωση ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσαν το τίμημα της λιτότητας με την οποία δοκιμάστηκε η λαϊκή πλειονότητα, αλλά και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Διαβάζοντας τις εκτιμήσεις και αναλύσεις των εφημερίδων και περιοδικών της Γερμανίας, εκείνο που ξεχωρίζει είναι η ανυπόκριτη χαρά για το ότι η λαϊκή αντίθεση προς την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν στράφηκε σε κατεύθυνση ριζοσπαστική.

Χαρακτηριστικό είναι άρθρο του Spiegel, στο οποίο επισημαίνεται ότι “η καλή είδηση για την Ελλάδα είναι ότι δέκα χρόνια μετά το ξεκίνημα της κρίσης οι ψηφοφόροι δεν ριζοσπαστικοποιήθηκαν τόσο όσο πολλοί προέβλεπαν”.

Τρίβουν τα χέρια τους τα δημοσιογραφικά όργανα του γερμανικού κεφαλαίου, γιατί αποφεύχθηκε αυτό που φοβούνταν: η ενίσχυση των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, που θα δυσκόλευαν τη ζωή εκείνων που υπηρετούν πιστά την πολιτική που υπαγορεύουν Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

[---->]