Το ΡΚΚ και όχι τα αμερικάνικα αεροπλάνα έσωσαν δεκάδες χιλιάδες




H Ulla Jelpke, μέλος του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), η οποία βρίσκεται στη Rojava, το "Δυτικό  Κουρδιστάν" (Βορειοανατολική Συρία), δήλωσε ότι το PKK ήταν "εγγύηση ζωής" για τους Yezidis και τους χριστιανούς του Νότιου Κουρδιστάν και του Ιράκ. Η Jelpke υπενθύμισε ότι, ενώ το ΡΚΚ θεωρείται ως τρομοκρατική οργάνωση από  ΕΕ και ΗΠΑ,οι τρομοκράτες του ISIS πραγματοποιούν ανενόχλητα επιθέσεις στη Συρία από το έδαφος της Τουρκίας, μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Σε δήλωση της προς τον Τύπο σχετικά με την κατάσταση των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που κατέφυγαν στα βουνά της Sinjar (στμ.βορειοδυτικό Ιράκ)για να σωθούν, η Ulla Jelpke τόνισε ότι δεν ήταν οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ που προστάτευσαν τους ανθρώπους από τις σφαγές του ISIS . Η Jelpke επέστησε την προσοχή στο ρόλο του PKK και τη πολιτοφυλακή των YPG (
Yekîneyên Parastina Gel,Ομάδες Προστασίας του Λαού), και πρόσθεσε: "Ο βομβαρδισμός των "τζιχαντιστών" από τις ΗΠΑ , πάνω από πόλεις και χωριά του Βορείου Ιράκ το μόνο που έκανε είναι να βάλει σε κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό. Η κουρδική πολιτοφυλακή και ιδίως οι αντάρτες του ΡΚΚ, ήταν αυτοί που πρόβαλαν την πιο σθεναρή άμυνα εναντίον αυτών των τρομοκρατικών συμμοριών".

"Ο Θεός και το PKK μας έσωσαν", είπαν
Η Jelpke τόνισε ότι πολλοί άνθρωποι που κατάφεραν να σωθούν της είπαν, "Ο Αλλάχ και το PKK μας έσωσαν". Και πρόσθεσε: " οι αντάρτες του ΡΚΚ και η πολιτοφυλακή Rojava (YPG-YPJ), σε συνεργασία, πέτυχαν να ανοίξουν ένα διάδρομο από τα βουνά της Sinjar  μέχρι τα σύνορα της Συρίας για τους πρόσφυγες Με τον τρόπο αυτό τις τελευταίες μέρες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι , ιδίως Yezidis, κατάφεραν να ξεφύγουν από τους χασάπηδες του ISIS. "

Σσσσστ,ο Σαμαράς πέφτει...


 Η μυστική δημοσκόπηση που ρίχνει τον Σαμαρά και άλλα παραμύθια

Ήταν φθινόπωρο του 2008, πολύ πριν τον Δεκέμβρη που πέρα από τη δολοφονία του Αλέξη έφερε και τα πρώτα νέα για τη δημοσιονομική κρίση, όταν η Βάσω Παπανδρέου, παλιά πολιτική καραβάνα με πολύ γερό εκλογικό κριτήριο, εκτίμησε πως το ΠΑΣΟΚ θα έμπαινε πρώτο, στις δημοσκοπήσεις, από τις αρχές του 2009 και ότι… εκείνη η ώρα, της επιστροφής των «πράσινων» στην εξουσία, δεν θα αργούσε. Όπως και έγινε ένα χρόνο, τον Οκτώβριο του 2009, μετά από το… χρησμό της Βάσως. Ήταν ακόμα, αν και μόλις πριν από μία πενταετία, μία εποχή, ας πούμε, γραμμικών εξελίξεων, όπου η Βάσω, και η όποια Βάσω, μπορούσε με μία σχετική ασφάλεια να κάνει προβλέψεις για τα πολιτικά μελλούμενα.

Στην πενταετία που πέρασε το πρόγραμμα της φτωχοποίησης των πολλών καλών ανθρώπων προκάλεσε πολιτικούς σεισμούς με βασική «δόνηση» αυτή της εκτίναξης των εκλογών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, που από τις ευρωεκλογές του Μαίου είναι το πρώτο σε δύναμη κόμμα στην Ελλάδα και πλέον, νομίζω πως μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι και όλες, στον προθάλαμο της διακυβέρνησης της χώρας. 

Το προβληματικό σε αυτή την ιστορία είναι το… μήκος αυτού που προθαλάμου. Μην ξεχνάς πως ο ΣΥΡΙΖΑ, περίπου, από τον Δεκέμβριο του 2012, με τον Σαμαρά να έχει μόλις έξι μήνες στο Μέγαρο Μαξίμου, «ρίχνει» εβδομάδα παρά εβδομάδα την κυβέρνηση καλώντας τους υποστηρικτές του να είναι με τις ταυτότητες στο στόμα και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για να ψηφίσουν.

Τι κρύβει η σκανδαλολογία με τους συνδικαλιστές.

Του Τάσου Παππά

Συνεχίζουν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων να παίζουν σε περίοπτη θέση το σκάνδαλο στα ΕΛΤΑ όπου εμπλέκονται, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και συνδικαλιστές και διοικήσεις. 

Απορία πρώτη: Ο χρόνος που βγήκε η υπόθεση στον αέρα είναι «αθώος»; Δεν έχει, δηλαδή, σχέση με την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του οργανισμού; Δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Υπάρχουν δείγματα γραφής απ’ αυτήν την κυβέρνηση που σε βάζουν στον πειρασμό να υποψιαστείς ότι υπάρχει ιδιοτέλεια.