Τι συμβαίνει με τη διαπραγμάτευση, με απλά λόγια

Του Κώστα Βαξεβάνη


Όσα συμβαίνουν και κυρίως γράφονται σε σχέση με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, έχουν μια διάσταση που απαιτεί απλή εκλογίκευση. Με αυτή την εκλογίκευση προκύπτει ο βασιλιάς γυμνός και όχι το τέρας πύρινο. Ας πάμε λοιπόν με απλά βήματα προς τη λογική

Εκατόμβη στη Μεσόγειο.Φόβοι για 700 νεκρούς.

Στη Σικελία θα μεταφερθούν οι σοροί του τραγικού ναυαγίου


                
Αν  επιβεβαιωθεί ο αριθμός των θυμάτων,θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη τραγωδία στα νερά της Μεσογείου. Η χειρότερη μέχρι στιγμής είναι αυτή της 3 του Οκτώβρη 2013,με 366 νεκρούς



''Στην Κατάνη της Σικελίας πρόκειται να μεταφερθούν οι διασωθέντες και οι σοροί του τραγικού ναυαγίου στα ανοικτά της Λιβύης, ενώ εκφράζονται φόβοι πως έχουν χάσει τη ζωή τους έως και 700 μετανάστες, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. 
Οι επιχειρήσεις διάσωσης συντονίζονται από την ιταλική Ακτοφυλακή με τη συμμετοχή δυο πλοίων με σημαία Μάλτας, ενώ συνολικά 20 πλοία παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις.
Μέχρι αυτή την στιγμή η ιταλική Ακτοφυλακή και το Πολεμικό Ναυτικό έχουν διασώσει 28 μετανάστες και έχουν περισυλλέξει 23 πτώματα. 
Οι διασωθέντες, στις πρώτες τους συνομιλίες με τους άνδρες της ιταλικής Ακτοφυλακής, συνεχίζουν να κάνουν λόγο για περισσότερους από 700 νεκρούς.''
[--->] 
φωτο αρχείου
Αποτέλεσμα εικόνας για migranti morti
φωτο αρχείου

 
49 μέχρι στιγμής οι διασωθέντες τους οποίους κυριολεκτικά τους ψαρεύουν από τα επιπλέοντα σώματα των πνιγμένων, όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός της Μάλτας Joseph Muscat

Μάλτα και Ιταλία,μόνες τους αντιμετωπίζουν τη σοβαρότατη κρίση:

''Στη Μεσόγειο εκτυλίσσεται μια τραγωδία και εάν η ΕΕ και ο κόσμος  συνεχίσει να κλείνει τα μάτια του, θα κριθούν πάρα πολύ αυστηρά : όπως ακριβώς συνέβη και στο παρελθόν όταν έκλεισαν τα μάτια τους στη γενοκτονία και δεν έκαναν απολύτως τίποτα" .

[--->]

«Αλήτες, Ρουφιάνοι…» #skouries

Δυο σκίτσα σχετικά με την προπαγάνδα των ημερών γύρω από τη «χρυσή επένδυση» της Χαλκιδικής. Για να μη νομίζουν μερικοί ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο…
CC7Qe8GWgAAxcXR 
Του Δημήτρη Γεωργοπάλη –  Real.gr
17.04.2015 
Του Τάσου Αναστασίου – ΑΥΓΗ

Ποιά είναι η εταιρεία Metrisi που μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας με γκάλοπ που βλέπουν συνεχώς τη ΝΔ να ανεβαίνει;


Με αφορμή τελευταία δημοσκόπηση:
 ''Διαφορά 10,4 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Metrisi για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος»''
Διαφορά 10,4 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Metrisi για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος».

Διαβάστε περισσότερα:

Από το Κουτί της Πανδώρας :


Διαφορά 10,4 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Metrisi για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος».

Διαβάστε περισσότερα:
[...] Σκεφθείτε μια μικρή ομάδα ανθρώπων, σε ηλικία 20-22 χρόνων, σχεδόν επαγγελματίες της πολιτικής, που στήνει μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση και αναλαμβάνει δράσεις σε όλο τον κόσμο, με πολύ θεαματικούς τίτλους. Η ίδια ομάδα έχει επίσης μια εταιρία που δηλώνει την ίδια έδρα και τα ίδια τηλέφωνα με τη ΜΚΟ, αποτελείται από τους ίδιους ανθρώπους και οι δράσεις της είναι το ίδιο αόριστες και περισπούδαστες με αυτές της ΜΚΟ.

Ζητούν κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ...


Ασφυκτικές πιέσεις για νέες περικοπές ακόμη και στις κατώτατες συντάξεις ασκούν οι δανειστές, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζονται ανυποχώρητοι στις απαιτήσεις τους και συγκεκριμένα στην πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, αλλά και στον νέο τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες μειώσεις και εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία που θα ματαιώνει τις θεσμοθετημένες περικοπές.

Η ηγεσία της Κοινωνικής Ασφάλισης προτείνει την επανεξέταση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, όχι όμως με γνώμονα την περικοπή παροχών αλλά την ενίσχυση των εσόδων των ταμείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Real News", τα τεχνικά κλιμάκια κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους υπαλλήλους-εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κλιμακώνοντας τις υπερβολικές απαιτήσεις τους, ζήτησαν τη δραστική περικοπής των κατώτατων συντάξεων που ανέρχονται σε 487 ευρώ, ώστε να ανταποκρίνονται στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβάλει οι συνταξιούχοι. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το ύψος της κατώτατης σύνταξης να μην ξεπερνά τα 320 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης.

Σημειώνεται ότι μια τέτοια αλλαγή θα θίξει περισσότερους από 623.494 συνταξιούχους, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος», δηλαδή το 30,6% των συντάξεων γήρατος, οι οποίοι λαμβάνουν λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα. Πρόκειται για το 50% των συντάξεων που καταβάλλει το ΙΚΑ. Με αυτόν τον τρόπο έμμεσα τίθεται εκ νέου επί τάπητος η αύξηση των ετών ασφάλισης για τη λήψη της κατώτατης σύνταξης από 4.500 σε 6.000 ένσημα.

Τον λιγουρεύεστε ;

Την συμπεριφορά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, καταδικάζει η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ).

Ο κ. Γεωργιάδης σε δύο από τις τελευταίες του τηλεοπτικές εμφανίσεις αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης των Μ.Μ.Ε. από την κυβέρνηση, έδειχνε με το δάχτυλο έναν προς έναν τους παριστάμενους τεχνικούς, λέγοντάς τους πως λόγω αυτού του γεγονότος, το κανάλι τους θα τους απολύσει.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ:
«Ο κύριος Γεωργιάδης δηλαδή μας απολύει δημοσίως την στιγμή που οι εργοδότες μας ούτε… νύξη δεν έχουν κάνει για το θέμα. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να μας τονίσει πως καλά να πάθουμε γιατί ψηφίσαμε όλοι ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις τελευταίες εκλογές.

Φαίνεται λοιπόν, πως εκτός από «απόλυτα πετυχημένος» Υπουργός Υγείας που ήταν, αφού χρειάστηκαν μόλις λίγοι μήνες για να διαλύσει την δημόσια υγεία, -ποιος άλλος άλλωστε θα μπορούσε να το κάνει αυτό με τόσο μεγάλη επιτυχία-... εκτός από το μεγάλο «δημοκρατικό αίσθημα» που τον διακρίνει, -αφού όσοι ψήφησαν κάτι άλλο εκτός από το σημερινό  του κόμμα-, καλά να πάθουν για ότι πάθουν... εκτός από την πολιτική του «κουλτούρα» -ως «μεγάλος πολιτικός άνδρας» που είναι-... διαθέτει ΚΑΙ μαντικές ικανότητες!!! Πως αλλιώς άλλωστε θα γνώριζε το τι ακριβώς ψήφισαν οι συγκεκριμένοι τεχνικοί;

Υπενθυμίζουμε όμως στον κύριο Γεωργιάδη, πως μέσα στους ενάμιση εκατομμύριο (επίσημα) ανέργους που δημιούργησαν οι βάρβαρες (για τον λαό και όχι για τον ίδιο) πολιτικές των μνημονίων, που με τόσο πάθος υπερασπίζεται, βρίσκονται ήδη και δεκάδες συνάδελφοί μας! Και αυτοί… καλά να πάθουν κύριε Γεωργιάδη;

Και επειδή η Ένωσή μας έχει να ασχοληθεί με πολύ σοβαρότερα θέματα, από τις καθημερινές πολιτικές καρικατούρες της τηλεόρασης, την τρομοκρατία που εξαπέλυσε ο κύριος αυτός στους τεχνικούς, δείχνοντάς τους με το... δάχτυλο, του την επιστρέφουμε. Ήρθε η ώρα, οι πολιτικά αποτυχημένοι και ήδη απολυμένοι από τον ίδιο τον Ελληνικό λαό, να κάνουν λίγο παραπέρα, διότι οι αγώνες για να ξαναπάρουμε την ζωή, που οι ίδιοι μας στέρησαν πίσω, θα συνεχιστούν ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα μας κυβερνά!!!

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε πως το μάρμαρο για την διένεξη κυβέρνησης και Μ.Μ.Ε. δεν είμαστε διατεθειμένοι να το πληρώσουμε εμείς οι απλοί εργαζόμενοι! Ας μην τολμήσει λοιπόν κανείς να μας βάλει στην μέση για θέματα που ουδέποτε είχαμε λόγο ή ευθύνη!!!

Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε στον κύριο Γεωργιάδη πως χωρίς εμάς τους τεχνικούς, θα είναι αδύνατο να συνεχίσει να επιδίδεται στην αγαπημένη του συνήθεια και να βγαίνει στον τηλεοπτικό αέρα καθημερινά και αδιαλείπτως. Γι αυτό την επόμενη φορά ας φροντίσει να είναι πιο ευγενικός … Αν αυτό του είναι δυνατόν, φυσικά»!!!
Πηγή: koutipandoras.gr