Αναμενόμενα πράγματα.


Δεν είναι που η Εθνική πούλησε ενυπόθηκα δάνεια παίρνοντας 21 ευρώ για κάθε αξία των 100 ευρώ που πουλάει. Δεν είναι πως "πουλάει" τους πελάτες της, οι οποίοι βρέθηκαν σε αδυναμία. Αναμενόμενα πράγματα.

Το μεγάλο σκάνδαλο είναι πως η ΕΤΕ, καθώς διαβάζω, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ την "επένδυση" του αγοραστή κατά 50%.

Στην ουσία δηλαδή ο αγοραστής χρησιμοποίησε κατά 50% κεφάλαια της τράπεζας για να αγοράσει σε εξευτελιστική τιμή μέρος των κόκκινων δανείων της!

(Κάπως έτσι δεν είχε πάρει και η Φραπόρτ τα αεροδρόμια;)


[----->]

Γιατί πανηγυρίζουν ;


Δείτε γιατί πανηγύριζε πριν λίγες μέρες η WWF.Μήπως δεν γνωρίζει τι συμβαίνει άραγε; Προφανώς όχι. Εξυπηρετεί συγκεκριμένα ενεργειακά λόμπι όπως και το αδελφάκι της η greenpeace.Κόντρα σε όλες τις υπόλοιπες ελληνικές περιβαλλοντολογικές οργανώσεις:

''Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, η ζήτηση της 8ης Ιουνίου (95.728 μεγαβατώρες) καλύφθηκε κατά 57,65% από μονάδες φυσικού αερίου, 14,23% υδροηλεκτρικά, 4,92% ανανεώσιμες πηγές και 23,21% από εισαγωγές.''

Μετάφραση:

Η Ελλάδα ηλεκτροδοτήθηκε κατά 57.65% από το ΟΡΥΚΤΟ καύσιμο φυσικό αέριο που κατά την εξόρυξή του εκλύονται τεράστιες ποσότητες μεθανίου πολύ πιο επικίνδυνου από το διοξείδιο του άνθρακα.

Κατά 23.21% από εισαγωγές. Απο που ήταν αυτές οι εισαγωγές άραγε;Από βόρεια Μακεδονία,Βουλγαρία και Τουρκία.Τι έχουν αυτές οι χώρες; ΛΙΓΝΙΤΗ και η Βουλγαρία πυρηνικά. Είναι καλός και οικολογικός ο αφορολόγητος λιγνίτης μάλλον.

Απολιγνιτοποίηση λοιπόν στην πράξη σημαίνει ηλεκτροδότηση κατά 80% από ΟΡΥΚΤΑ καύσιμα και πυρηνικά... 
Απέκτησε και πυρηνική ενέργεια η Ελλάδα φίλες και φίλοι.Αυτά είναι τα αποτελέσματα τις βίαιης απολιγνιτοποίησης (από τον ελληνικό λιγνίτη).

Στα λοιπά,το άρθρο εκτός από αλλά ψέμματα αναφέρει την αιολική καταστροφική απάτη ως ΑΠΕ και δεν βάζει στις ΑΠΕ τα αξιόπιστα μεγάλα υδροηλεκτρικά

Μηδέν αξιοποίηση των 750+ γεωθερμικών πεδίων της Ελλάδας, τίποτα για πρόγραμμα φωτοβολταϊκών σε στέγες με αποθήκευση ενέργειας. Ελάχιστη αξιοποίηση της βιομάζας με καύση πελλετ (όχι ολόκληρων δέντρων).Πως θα πουλήσουν οι βορειοευρωπαϊκές εταιρείες τα παλιοσίδερά τους αν εμείς στραφούμε σε αξιόπιστες εναλλακτικές μορφές ενέργειας μαζί με τη βοήθεια (μέχρι το 2050) σύγχρονων λιγότερο ρυπογόνων μονάδων λιγνίτη όπως η Πτολεμαΐδα 5 χωρίς να ανοίξουν νέα ορυχεία;

Τι θα γίνει αν ξαφνικά για γεωπολιτικούς λόγους κλείσουν τον αγωγό φυσικού αερίου και κάνουν εμπάργκο στις εισαγωγές; Πόσο παράλογη είναι η ενεργειακή εξάρτηση κατά 80% και μάλιστα από ορυκτά καύσιμα;