Το μυαλό είναι ο στόχος

 


Η κούρδισσα συγγραφέας Meral Şimşek βασανίστηκε με γυμνή σωματική εξέταση από αστυνομικούς στην Ελλάδα.

Η συμπρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (İHD) και δικηγόρος Eren Keskin, δήλωσε ότι η Ελλάδα διέπραξε σοβαρό διεθνές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ανακοίνωσε ότι θα υποβληθεί σχετική αίτηση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Η κούρδισσα συγγραφέας, Meral Şimşek, δήλωσε ότι τέθηκε υπό κράτηση από την ελληνική αστυνομία στις 29 Ιουνίου, ενώ διερχόταν από την Τουρκία στην Ελλάδα και ότι υποβλήθηκε σε απρεπή σωματική έρευνα.

Σύμφωνα με την Şimşek, η ίδια βρέθηκε κρατούμενη για ώρες, παρόλο που είπε ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες στην Τουρκία για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και «ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση».

Η Şimşek υποστηρίζει ότι τόσο η ίδια όσο και η Dicle, μια Σύρια γυναίκα που κρατείτο δίπλα της, παρενοχλήθηκαν από την ελληνική αστυνομία. Επιπλέον, ο υπολογιστής, το κινητό τηλέφωνο και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που είχαν μαζί τους κατασχέθηκαν από την αστυνομία και πετάχτηκαν στον ποταμό Έβρο, 24 ώρες αργότερα.

Όταν μπήκαν ξανά στην Τουρκία στα Ύψαλα, η Şimşek συνελήφθη με την αιτιολογία ότι είχε παραβιάσει τη διεθνή απαγόρευση ταξιδιού, και παρέμεινε πίσω από τα κάγκελα στις τουρκικές φυλακές για οκτώ ημέρες.

Η Şimşek είναι μία εξέχουσα συγγραφέας που έχει λάβει εθνικά και διεθνή βραβεία. Σημειώνοντας ότι τα κουρδικά ποιήματά της δημοσιεύθηκαν σε ανθολογία ποίησης το 2021 στην Ελλάδα, η Şimşek δήλωσε ότι:

Όταν τους βολεύει, χρησιμοποιούν τα ποιήματά μου, αλλά όταν βρέθηκα σε ανάγκη, αποφάσισαν να με στείλουν πίσω στη χώρα όπου με δικάζουν και με συλλαμβάνουν λόγω των απόψεών μου. Και όλα αυτά, μετά από ώρες παρενόχλησης, βίας, κράτησης, ανάρμοστης σωματικής έρευνας ...

«Έψαξαν ακόμη και τους κόλπους μας»

Η Şimşek περιγράφει την εμπειρία της καθώς διέσχισε τον ποταμό Έβρο και εισήλθε στην Ελλάδα.

«Βρεθήκαμε σε έναν κεντρικό δρόμο. Είδαμε να πλησιάζει, ένα ελληνικό αστυνομικό όχημα. Ήμασταν χαρούμενοι επειδή μας είχαν πει, ότι αν μας πιάσουν οι στρατιώτες απέλασης, θα μας βασανίσουν. Καθώς ήρθε η αστυνομία, τους εξήγησα την κατάστασή μου, ώστε να βοηθήσουν.

Τους είπα ότι είμαι μέλος της PEN και ότι υπάρχουν δικαστικές υποθέσεις εναντίον μου στην Τουρκία. Και ότι περπατούσαμε για 15 ώρες, μέσα στην πείνα. Δεν είχαμε πιει νερό. Ήμασταν σε άθλια κατάσταση. Πήραν τα δελτία ταυτότητάς μας και τα ανέφεραν κάπου.

«Οι δικηγόροι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας. Ένα άλλο αστυνομικό όχημα κατέφθασε εκείνη τη στιγμή. Ξαφνικά, υπήρχαν γύρω μας πολλοί αστυνομικοί. Μας έβγαλαν τα ρούχα επί τόπου και μας έκαναν σωματική έρευνα.

Κοίταξαν ακόμη και στους κόλπους μας. Μας παρενόχλησαν. Τα τηλέφωνά μας χτυπούσαν συνεχώς εντωμεταξύ. Κρατούσαν τα τηλέφωνά μας. Έπειτα κατέφθασε ένα μεγαλύτερο όχημα, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και μας έβαλαν σε αυτό το όχημα για να μας μεταφέρουν πίσω στο ποτάμι».

Υποστήκαμε παράνομη σωματική έρευνα και στην Αδριανούπολη»

Η Şimşek συνεχίζει, περιγράφοντας τα μαρτύρια που υπέστη όταν οι έλληνες αστυνομικοί την παρέδωσαν βορά στους τούρκος συνοριοφύλακες.

«Μου έκαναν παράνομη σωματική έρευνα και στην Αδριανούπολη. Η φυλακή εκεί ήταν σε άθλια κατάσταση. Πρόκειται μια φυλακή 200 ετών και οι συνθήκες είναι φρικτές. Με έβαλαν μαζί με γυναίκες που συνελήφθησαν με κατηγορίες σχετικές με το κίνημα του Γκιουλέν (FETÖ)».

Keskin: Θα κάνουμε αίτηση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η συμπρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (İHD) και δικηγόρος Eren Keskin, δήλωσε ότι η Ελλάδα διέπραξε ένα μεγάλο διεθνές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας:

«Από τη μία πλευρά, η κατάσταση στην Τουρκία είναι φρικτή. Αφαιρούν τη ζωή ενός ατόμου λόγω των απόψεών του. Από την άλλη πλευρά, καταφεύγεις σε μια χώρα που θεωρείται το λίκνο της δημοκρατίας και υφίστασαι την ίδια μεταχείριση εκεί. Βλέπετε ότι τα κράτη και οι αστυνομικές οργανώσεις δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους».

Θα αποκτήσουμε πρόσβαση στις αναφορές από τα Ύψαλα. Υπάρχουν αναφορές που τεκμηριώνουν τη βία και την παρενόχληση. Στη συνέχεια, θα υποβάλουμε αίτηση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC). Θα υποβάλουμε αίτηση στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ). Η Ελλάδα διέπραξε ένα σοβαρό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Πηγή: Kurdish Voice " Η Φωνή των Κούρδων"

Revolutionary Press

[----->]

Αλλο ένα αθώο θύμα της βαρβαρότητας του "πολιτισμού" μας....

 


Χαμίντ, 22 ετών, κρεμάστηκε το Σάββατο μέσα στο κοντέινερ που διέμενε στο στρατόπεδο προσφύγων στο Σχιστό επειδή απορρίφθηκε για 3η φορά το αίτημά του να θεωρηθεί πρόσφυγας... προτίμησε τον θάνατο από την απέλαση... άλλο ένα αθώο θύμα της βαρβαρότητας του "πολιτισμού" μας....

[----->]

Τείχος ανο(η)σίας

 

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ομολόγησε το πρωί της Δευτέρας πως τα εμβόλια δεν προστατεύουν από την μόλυνση, κάτι που ουσιαστικά επιβεβαιώνει πως είναι αδύνατον να εξαφανιστεί ο ιός (όπως ονειρεύονται κάποιοι).

 

Ο καθηγητής «γκρέμισε» με τις δηλώσεις του το τείχος ανοσίας, καθώς εάν ένας εμβολιασμένος μολύνεται κανονικά (και μεταδίδει όπως είναι γνωστό) δεν θα αποτραπεί η μετάδοση του κορoνοϊού στην κοινότητα, και άρα ο μαζικός εμβολιασμός των μη ευάλωτων είναι ανούσιος.

 

Και εδώ δημιουργούνται ερωτήματα, διότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τιμωρήσει τους μη εμβολιασμένους, ενώ παράλληλα θα ανακοινώσει και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ώστε (σύμφωνα με όσα λέει) να αποτραπεί η μετάδοση της νόσου.

 

«Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει από τη μόλυνση, αλλά από τη βαριά νόσηση», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Τζανάκης. Ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού απάντησε ότι «είναι υπό συζήτηση καταρχήν σε άτομα ευάλωτα. Τα εμβόλια αφήνουν σχετικά μεγάλη ανοσία για μεγάλο διάστημα. Αναμένουμε τις οδηγίες από τις ρυθμιστικές αρχές».

 

Από εκεί και πέρα ο Ν. Τζανάκης ανέπτυξε τρία σενάρια όσον αφορά την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα τον Αύγουστο.

 

Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA η κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας στην Ελλάδα αναμένεται στις 20 Αυγούστου.

 

«Το πολύ ευμενές σενάριο μιλάει για μέσο όρο 3.000 κρούσματα ημερησίως, που σημαίνει ότι μπορεί να δούμε και 2.500 αλλά και 4.000. Σε αυτό το σενάριο έχουν ενταθεί οι εμβολιασμοί και έχουν τηρηθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα» είπε αρχικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

 

«Το δεύτερο σενάριο που ίσως υλοποιηθεί μιλάει για 4.000 κρούσματα, σε αυτό βαδίζουμε, αλλά υπάρχει περίπτωση να το αλλάξουμε προς τα κάτω» πρόσθεσε.

 

«Στο δύσκολο σενάριο η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί, έχουμε πτώση εμβολιασμού και μη εφαρμογή μέτρων. Μιλάμε για 6.000 κρούσματα μέσα στον Αύγουστο. Με την τελική δυναμική του κύματος εφόσον εξελιχθεί έτσι να είναι άγνωστη ακόμα» κατέληξε όσον αφορά τα σενάρια.

 

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη τα πολλά κρούσματα θα συμβάλλουν στο χτίσιμο της ανοσίας. «Μας περιμένει ένα δύσκολο φθινώπορο αλλά αυτό εξαρτάται από τη ανοσία, φυσική ή τεχνική, θα έχουμε» είπε χαρακτηριστικά.

 

Κάτι που σημαίνει πως η ανοσία της αγέλης θα επιτευχθεί κυρίως από τα πολλά κρούσματα που θα υπάρξουν -και έχουν υπάρξει- και όχι μέσω των εμβολιασμών.

 

Κατά τον ίδιο «το επόμενο δεκαήμερο θα γνωρίζουμε την επίδραση των κρουσμάτων τους σκληρούς δείκτες. Θα δούμε αν οι νεαροί που νοσούν τώρα όταν μεταφέρουν τη νόσο σε ανεμβολίαστους γονείς και παππούδες τι θα δώσουν αυτοί από πλευράς διασωληνώσεων και θανάτων».

 

Πηγή: megatv.gr, pronews.gr

Ανο(η)σία της αγέλης

 

Και ξαφνικά η επιστήμη κάνει μια επαναστατική ανακάλυψη που αλλάζει όλα τα δεδομένα.

Δεν μπορεί να υπάρξει ανοσία αγέλης (σχεδόν εξαφάνιση του ιού) με τον SARS-CoV-2. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει από εδώ και πέρα ο αριθμός των κρουσμάτων, πρέπει να επικεντρωθούμε στον αριθμό των νοσηλειών, των διασωληνώσεων και των θανάτων.

Όχι, δεν παρουσιάζω την αυθαίρετη και ψεκασμένη εκτίμηση που είχα κάνει στις 22 Φεβρουαρίου 2021 σε εκπομπή του George Sachinis (https://tinyurl.com/7f8njud6). Εγώ τότε έλεγα πράγματα από τη φαντασία μου ότι ο ιός θα γίνει ενδημικός και θα παραμείνει ως πρόβλημα όπως παραμένει και ο ιός της γρίπης.

Τώρα μιλάμε για νέες επιστημονικές ανακαλύψεις, που απλά έτυχε να τις έχω φανταστεί πριν λίγους μήνες. Και μάλιστα ανακαλύψεις που παρουσιάστηκαν σε ένα από τα πλέον ''πολυφωνικά'' και ''αντικειμενικά'' μέσα ενημέρωσης, τόσο από Έλληνα όσο και από Αμερικανό επιστήμονα.

https://tinyurl.com/493r7mbj

https://tinyurl.com/3ka534vc

Όλο αυτό το διάστημα μετά την φαντασιόπληκτη εκτίμησή μου, είδαμε πληθώρα ειδικών να παρουσιάζουν διαγράμματα εμβολιασμών και εξαφάνισης των κρουσμάτων, είδαμε άλλους τόσους ειδικούς να προτείνουν και να χειροκροτούν υποχρεωτικότητες και εκβιασμούς σε νέους και σε παιδιά (σήμερα προτάθηκε η υποχρεωτικότητα σε παιδιά από 12 ετών και άνω, από επιστήμονα!), και φυσικά βλέπαμε ως κεντρικό σύνθημα την εξαφάνιση του ιού από τον πλανήτη το γαλαξία και ολόκληρο το σύμπαν. Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε επίσης έναν διαγωνισμό συνθημάτων στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τα εμβόλια, που στην αρχή σε κάνει να απορείς που τόσοι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ του χιούμορ και της γελοιότητας, και στη συνέχεια παραδίνεσαι ψάχνοντας να βρεις όχι τείχος ανοσίας αλλά τοίχο από σκυρόδεμα για να αναπαύσεις με φόρα το κρανίο σου. Λυπηθείτε μας!!!

Όταν το Ευρωπαϊκό CDC πριν από λίγες ημέρες συστήνει τον άμεσο και όσο το δυνατόν οριζόντιο εμβολιασμό των ατόμων που έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από COVID, και να μειωθεί το διάστημα αναμονής από την 1η μέχρι τη 2η δόση (https://tinyurl.com/8jcryake), εμείς δεν ασχολούμαστε καθόλου με τους ηλικιωμένους (πλήρως ανεμβολίαστοι σε απαράδεκτα υψηλό ποσοστό), και εκβιάζουμε υγιείς νέους και παιδιά που έχουν απειροελάχιστο κίνδυνο.

Την ίδια ώρα, οι Γερμανοί αποφασίζουν και για τους άνω των 60 ετών να προχωρήσουν σε αλλαγή από το AstraZeneca της 1ης δόσης σε mRNA για τη 2η δόση, και μάλιστα σε συντομότερο χρονικό διάστημα μεταξύ των δόσεων (https://tinyurl.com/hfuumwje - σελίδα 14). Φαίνεται να επικαλούνται τόσο το ζήτημα των θρομβώσεων όσο και το ζήτημα της καθυστέρησης αρκετών εβδομάδων από την 1η στη 2η δόση για το AstraZeneca. Ένα μεσοδιάστημα που έχει προκύψει από μελέτη που θα προτιμούσα να μην ξαναχαρακτηρίσω (το είχα σχολιάσει παλαιότερα: https://tinyurl.com/ch5fc9za)

Η αξιοπιστία, η ειλικρίνεια και η ευθύτητα αποτελούν αναντικατάστατα εργαλεία για τη δημόσια υγεία και για τη διαχείριση μιας κρίσης. Ψέμα στη δημόσια υγεία δεν είχε ποτέ όφελος, και στο τέλος το πληρώνεις ακριβά (https://tinyurl.com/jbudrdyp). Είναι κατανοητό γιατί η αξιοπιστία έχει πιάσει πάτο και γιατί σχεδόν κανείς πλέον δεν δίνει σημασία σε όσες κραυγές ακούγονται. Αντί αυτό να γίνει κατανοητό και αποδεκτό, συνεχίζουν στην ίδια τακτική, με τους ίδιους ανθρώπους, και φυσικά εισπράττουν την ίδια αδιαφορία και αποδοκιμασία.

Στο τέλος θα κριθεί, με ξεκάθαρο και ισοπεδωτικό τρόπο, ποιος βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Και τότε θα κάνουμε ως κοινωνία το λογαριασμό για τις καταστροφές, τα αίτια και τους υπεύθυνους…