Παρεμβάσεις που δεν αποτελούν είδηση.




Οι ΗΠΑ μποϋκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα

του Fabrizio Verde 

Σύμφωνα με τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης πάνω από κάθε εκλογική αντιπαράθεση, επικρέμεται μια απειλή: οι φοβεροί και τρομεροί ρώσοι χάκερ ή  οι λεγόμενες ψευδείς ειδήσεις, πάντα ρωσικής καταγωγής. Εν ολίγοις, σύμφωνα με αυτή την αφήγηση, το Κρεμλίνο έχει καταφέρει να ελέγχει τους λαούς σε όλα τα μήκη και πλάτη προκειμένου να πετύχει το πιο ευνοϊκό για τη ρωσική κυβέρνηση αποτέλεσμα.

Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να ισχύει και για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα; Σύμφωνα με το teleSUR, φαίνεται ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη κάποια παρέμβαση. Εδώ όμως δεν έχουν αναλάβει δράση οι φοβεροί και τρομεροί Ρώσοι αλλά πρόκειται για μια κλασική παρέμβαση των Αμερικανών , που δεν λείπουν ποτέ στη Λατινική Αμερική, την οποία μέχρι πριν από λίγα  χρόνια τη θεωρούσαν ως την πίσω αυλή των Ηνωμένων Πολιτειών.

(επι) διαιτητής μαϊμού



Ο επιδιαιτητής Κ. Μενουδάκος και η λογική αρχή της του τρίτου αποκλείσεως #skouries

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η απόφαση της διαιτησίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και «Ελληνικός Χρυσός» πρόκειται να εκδοθεί πολύ νωρίτερα από την αρχικά ορισθείσα ημερομηνία της 6ης Απριλίου, ίσως και σήμερα ή αύριο. Δεν αποκλείεται στους διαιτητές να μην άρεσε ο «βαρύς» συμβολισμός της Μεγάλης Παρασκευής.

Ουσιαστικά την υπόθεση θα την κρίνει ένας άνθρωπος, ο επιδιαιτητής κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος. Αυτό αναγνωρίζεται και από τους ξένους οικονομικούς αναλυτές, ορισμένοι από τους οποίους μάλιστα προεξοφλούν τη θετική για την εταιρεία απόφαση, ακριβώς επειδή γνωρίζουν ποιος είναι ο κ. Μενουδάκος.

Εν ολίγοις, όπως φαίνεται ο κόσμος το’χει τούμπανο και ο κ. Σταθάκης κρυφό καμάρι οτι ο «ανεξάρτητος» επιδιαιτητής που όρισε θα είναι υπέρ της εταιρείας και όχι υπέρ του Δημοσίου! Για παράδειγμα, το παρακάτω άρθρο από το Seeking Alpha: